ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Στην Αθήνα ο Κ. Πελετίδης για το RUN GREECE 2017






Στην Αθήνα μετέβη χθες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέα Αθανασόπουλο και τον Σύμβουλο Δημάρχου σε θέματα Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλο.




Στις 12 το μεσημέρι συμμετείχαν σε συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, στην Αίγλη του Ζαππείου, με θέμα την παρουσίαση των αγώνων δρόμου RUN GREECE 2017.



Ο Δήμαρχος Πατρέων, ανέφερε τα εξής στην τοποθέτησή του:

«Θεωρούμε τη συνεχή σωματική κίνηση αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου, αφού συνδέεται με την ικανοποίηση βασικών αναγκών του.



Η οργάνωση και η διαμόρφωση όρων και προϋποθέσεων με συστηματικό και επιστημονικό τρόπο της ενασχόλησής του με τη σωματική κίνηση και τη φυσική αγωγή, εξασφαλίζει τη στοιχειώδη ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο.



Δυστυχώς, στη διαμορφωμένη σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, η συστηματική ενασχόληση με τη φυσική αγωγή, αποτελεί πολυτέλεια και ‘άπιαστο όνειρο’ για τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα για τη νεολαία.



Το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα που ζούμε, θεωρεί ‘κόστος’ την πρόσβαση του λαού και της νεολαίας σε σύγχρονες και οργανωμένες αθλητικές υποδομές με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού εκεί που μορφώνεται, που δουλεύει και κατοικεί ο λαός μας.



Η πολιτική της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και των πολιτικών τους εκπροσώπων, υπηρετούν  αυτή την κατεύθυνση-αντίληψη.

Ευνοείται με ποικίλους τρόπους, η διείσδυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με στόχο την απόσπαση κέρδους και άλλων σκοπιμοτήτων. Την ίδια στιγμή, υποβαθμίζεται η κρατική παρέμβαση, μειώνεται η οικονομική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό - σε όλα τα επίπεδα - δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας και στους φορείς των ‘αγωνιστικών αθλημάτων’ και στην τοπική διοίκηση, που μπορεί να παίξει ένα θετικό ρόλο στην ανάπτυξη του μαζικού-λαϊκού αθλητισμού, ενώ επιπλέον μειώνουν  και τον χρόνο της φυσικής αγωγής στα σχολεία.  



Στηρίζουμε την πρωτοβουλία οργάνωσης αγώνων δρόμου RUN GREECE του ΣΕΓΑΣ γιατί θεωρούμε υποχρέωσή μας να διαδώσουμε πλατιά την αντίληψη της οργανωμένης πάλης από όλους τους φορείς, με σκοπό την ανατροπή της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη φυσική αγωγή και στον αθλητισμό, εκτιμώντας τη θετική συμβολή και  την ευρύτερη αξία τους, οι οποίες βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του αγωνιστικά.



Επιγραμματικά- συνοπτικά, στη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής είναι η διεκδίκηση :



• Χορήγησης δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό της νεολαίας.

• Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό σε κάθε του έκφραση.

• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας».               

Δεν υπάρχουν σχόλια: