ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

«Persona non grata» ο Γρ. Αλεξόπουλος για τους εμπόρους


Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την πρωινή συνέντευξη των Εμπόρων , στα γρφεία του Ε&ΕΣΠ.


Πραγματοποίηση σήμερα της κοινής συνέντευξης τύπου Εμπορικών & Επαγγελματικών Φορέων Νομού Αχαΐας για το θέμα των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων  Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας «κύριο Διώκτη των Εμπόρων»

"Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας κήρυξε τον κ. Αλεξόπουλο «persona non grata» και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων  Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας το προσεχές Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του ΔΣ της στην Αμαλιάδα, «κύριο Διώκτη των Εμπόρων»".
Αυτά ενημέρωσαν σήμερα τα ΜΜΕ στα οποία έδωσαν κοινή συνέντευξη εννέα σύλλογοι εμπόρων, που τάσσονται κατά των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποπιες διατηρούνται με την μη λήψη απόφασης κατάργησής τους από τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας. Παράλληλα και ο Σύλλογος Βιβλιοχαροπώλων, τάσσεται κατά των ενδιάμεσων εμπόρων και παραπονιέται ότι: «Μας ΑΓΝΟΗΣΑΝ και μας αφήνουν έρμαια» των μεγάλων επιχειρήσεων.
Κοινή Συνέντευξη Τύπου, παραχώρησαν στα γραφεία του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σήμερα 27/3/2017, οι Εμπορικοί και Επαγγελματικοί Φορείς της Αχαΐας, με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τον προσδιορισμό των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και τη μη απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλου,  για μεταβολή της χρονικής περιόδου αυτών.
Στη συζήτηση αναδείχθηκε ότι ο δοθείς διάλογος ήταν «προσχηματικός» με προειλημμένες αποφάσεις. Αυτό φαίνεται από τη σύνδεση των προσκεκλημένων, παρουσία εκπροσώπου πολυκαταστημάτων (με έδρα το Ψυχικό – εκτός Νομού Αχαΐας), Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Πατρών, Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας, παραγκωνίζοντας το Επιμελητήριο Αχαΐας, καταναλωτές, κ.ά. Απλά δημιουργήθηκε σύνθεση που θα βόλευε τη μη λήψη της απόφασης.
Η πρόφαση του κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι «δεν υπογράφω μνημονιακούς νόμους και αποφάσεις που εμπεριέχουν Κυριακή» καταπίπτει. Πόσες αποφάσεις υπογράφει κάθε μέρα και πόσους νόμους εφαρμόζει που έχουν στοιχεία μνημονίου; Η μη έκδοση απόφασης άλλαξε κάτι ή απλά βοήθησε τη θέση των πολυκαταστημάτων που ζήτησαν να μείνουν ως έχουν; Για την αποκατάσταση της αλήθειας από την παραπληροφόρηση αναφέρουμε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας δεν έλαβε απόφαση γιατί δεν το ζήτησε κανένας φορέας, η δε Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, αφουγκράστηκε τους φορείς και άλλαξε την απόφαση. Το ίδιο έπραξαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Θράκης, Θεσσαλίας κ.ά.
Το προσχηματικό της διαβούλευσης φαίνεται από το γεγονός ότι το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Πατρών, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Πάτρας και ο εκπρόσωπος των  πολυκαταστημάτων ήρθαν με προτάσεις και τις κατέθεσαν την 1η/3/2017 στην πρώτη συνάντηση, ενώ οι επαγγελματικοί φορείς τις κατέθεσαν την 17η/3/2017. Έτσι αντιλαμβάνονται προφανώς τη διαβούλευση.
Στα σημεία των καιρών αναφέρουμε την ανακοίνωση του Συλλόγου  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας «απαιτούμε να μη λάβετε καμία απόφαση…», πνεύμα που υποτιμά και υποβαθμίζει την Περιφερειακή Αρχή και το «άδειασμα» του Συλλόγου από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος  η οποία τονίζει ότι «το ζήτημα μεταβολής της χρονικής περιόδου των θεσμοθετημένων ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη, ενδιαφέρει και αφορά κατά κύριο λόγο τους εμπόρους και τις επαγγελματικές τους οργανώσεις σε τοπικό επίπεδο…».
Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιάλειας κήρυξε τον κ. Αλεξόπουλο «persona non grata» και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων  Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας το προσεχές Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του ΔΣ της στην Αμαλιάδα, «κύριο Διώκτη των Εμπόρων».
Τέλος, για μία ακόμα φορά, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και την εφαρμογή των ενδιάμεσων εκπτώσεων και θα αγωνιστούμε για την κατάργησή τους με αυτούς που έχουν σαφή διαχωριστική θέση απέναντι στα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές. Ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα προκειμένου να πάρει θέση για το θέμα.
Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθησαν:
·        Ο Πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας, κ. Παναγιώτης Σκέντζος
·   Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, κ. Ηλίας Παυλίδης
·        Ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, κ. Γιώργος Ρώρος
·        Ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιάλειας, κ. Λάμπης Παπαδόπουλος
·        Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Οπτικών Ν. Αχαΐας, κ. Σάββας Κιρκώφ
και μέλη των Δ.Σ. των παραπάνω Συλλόγων. Επίσης την άποψή τους μετέφεραν μέσω των παρισταμένων και
·        ο Σύλλογος Εμπορικής & Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας
·        ο Εμπορικός & Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δήμου Δύμης
·  ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου  & Νήσων Ιονίου
·        ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Πάτρας
των οποίων οι Πρόεδροι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω έκτακτων υποχρεώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: