ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Κατά την συνάντηση Α. Ριζούλη με Σωκρ. Φάμελλο


Ο Α. Ριζούλης κατέθεσε πρόταση για αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των αδρανών υλικών στα ρέματα
 
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο είχε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για μια σειρά περιβαλλοντικών ζητημάτων της περιοχής.
 
 
Το πρώτο βασικό θέμα, που τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης, ήταν η πρόταση για αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των αδρανών υλικών στα ρέματα, ώστε να καθαρίζονται γρηγορότερα και με οικονομικό όφελος για την πολιτεία. Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7»
Ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρόταση προήλθε ύστερα από συναντήσεις, που είχε το προηγούμενο διάστημα με κατοίκους του Καστελόκαμπου του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον χείμαρρο Χάραδρο και τα φερτά υλικά, που έχουν καλύψει την κοίτη του. «Τώρα για να καθαριστεί ένα ρέμα, όπως είναι του Χάραδρου, θα πρέπει ο Δήμος ή η Περιφέρεια να βγάλει το υλικό έξω και μετά έρχεται η Κτηματική Υπηρεσία, η οποία το δημοπρατεί. Υπάρχει ένα ζήτημα για αυτόν, που βγάζει το υλικό. Δεν μπορεί να το καρπωθεί, ο δήμος δηλαδή ή η περιφέρεια. Είναι ασύμφορο οικονομικά και δεν υπάρχουν οι δυνατότητες», σημείωσε ο κ. Ριζούλης.

Για αυτό προχώρησε στην εξής πρόταση προς τον κ. Φάμελλο, για να αλλάξει αυτή η διαδικασία. «Στα διευθετημένα ρέματα, όπως είναι ο Χάραδρος, να κυβίζεται το υλικό στην στάθμη μέσα και να δημοπρατείται έτσι. Ώστε κι αυτός, που θα το βγάλει να το κάνει με δικά του έξοδα για να καρπωθεί το υλικό, και η διαδικασία να γίνεται γρήγορα. Την είδε ενδιαφέρουσα την πρόταση ο υπουργός και δόθηκε σε αρμόδιο συνεργάτη του, ώστε να το εξετάσουν υπηρεσιακά και να δουν εάν το κάνουν αυτό ακόμη και σε πανελλαδική βάση πλέον». Έως ότου όμως εξεταστεί η συγκεκριμένη λύση και παρθούν οριστικές αποφάσεις, το υπουργείο υποδομών πριν από περίπου ένα μήνα έδωσε 100.000 ευρώ  στον Δήμο Πατρέων για να ξεκινήσει εργασίες, ώστε να απομακρυνθεί από την κοίτη του χειμάρρου αδρανές υλικό, το οποίο αυτή την στιγμή έχει υψώσει την κοίτη του ποταμού κατά 7 μέτρα.
 
Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίσης πρόταση για πρόσληψη εποχιακού προσωπικού στα κυνηγετικά καταφύγια, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις και υπάρχουν προβλήματα στις εργασίες συντήρησης, αλλά και στη φύλαξη των καταφυγίων, όπως αυτό στο Καλούσι Αχαΐας.   «Είπαμε στον κ. Φάμελλο μιας και γίνονται προσλήψεις εποχικού προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ , να επεκταθεί αυτό από το Υπουργείο και στα κυνηγετικά καταφύγια. Θα πρέπει το Υπουργείο να λάβει μια πρωτοβουλία μέσω του ΕΣΠΑ ή από τον ΟΑΕΔ, όλες αυτές τις προκηρύξεις, που βγαίνουν, να διεκδικήσει ένα μέρος, και να το αφιερώσει στα κυνηγητικά καταφύγια και την συντήρηση των εγκαταστάσεων, όπου χρειάζεται».
 
Τέλος συζητήθηκαν περιβαλλοντικά ζητήματα σε σχέση με το δήμο Ερυμάνθου και συγκεκριμένα για μια κακοτεχνία, που υπάρχει από το προηγούμενο καθεστώς τοπικής αυτοδιοίκησης , όπου υπάρχει ένα ημιτελές έργο αποβλήτων, το οποίο δεν τελείωσε ποτέ, με αποτέλεσμα λύματα να χύνονται σε ρέματα και να υπάρχει μια μόλυνση του περιβάλλοντος. «Επειδή οι κοινότητες είναι μικρές και είναι δύσκολο να βρούμε πρόγραμμα για να γίνει βιολογικός καθαρισμός, προσπαθήσαμε με τον κ. Φάμελλο, να βρούμε ένα τρόπο, ώστε να γίνει ένα έργο συλλογής των λυμάτων, και από εκεί και πέρα η μεταφορά τους σε άλλο σημείο. Έργο βοηθητικό προς τον δήμο. Δηλαδή το υπουργείο περιβάλλοντος να βρει με κάποιο τρόπο την χρηματοδότηση για τον Δήμο Ερυμάνθου, γιατί κι αυτός δεν έχει την δυνατότητα να εκτελέσει τέτοιο έργο, είναι μικρός δήμος».
 
Ο αναπληρωτής υπουργός κατέγραψε τις προτάσεις και δεσμεύτηκε ότι θα εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ θα ακολουθήσει νέα συνάντηση για το ενδεχόμενο σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: