ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Εκλογές στο ΠΠΝ Ρίου – Οι θέσεις της παράταξης ΑΡΜΑ


Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο Σωματείο εργαζομένων καθώς και αντιπροσώπων στην ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούνται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. 
 
Μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» για τους στόχους της παράταξης ΑΡΜΑ-Νοσηλευτική Κίνηση ο κ. Παναγιώτης Δημητρίου επισήμανε ότι πρόκειται για μια ομάδα ατόμων που ανήκει στον προοδευτικό χώρο, με στόχο, κάποια στιγμή να ανατρέψει κάποια πράγματα που συμβαίνουν στο Σωματείο τα τελευταία χρόνια.

«Το συνδικαλιστικό κίνημα, είναι δεδομένο, ότι δέχεται τεράστιες πιέσεις από παντού. Τα τελευταία χρόνια έχει εκφυλιστεί, λειτουργεί σαν παρεούλες και δεν έχει καμία σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα γι’ αυτό και οι εργαζόμενοι μας έχουν «φτύσει» λιγάκι. Προσπαθούμε να ανατρέψουμε αυτή την τρομερά άσχημη κατάσταση κύρια στο Ρίο», επισήμανε ο κ. Δημητρίου ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις παράτυπες εγγραφές της τελευταίες στιγμής πρόσθεσε:

«Θα μιλήσω για εκλεκτικές εγγραφές μελών. Το Σωματείο δεν έχει καταφέρει να έχει κατάλογο μελών με αποτέλεσμα κατά το δοκούν διαχρονικά όταν φθάνουμε στις εκλογές να έχουμε κάποιες περίεργες εγγραφές ή και αποκλεισμούς. Σε αυτή την φάση επειδή έχουμε και τα διάφορα συνεργεία καθαρισμού, εστίασης κ.α. που φθάνουν συνολικά τα 150 άτομα, το λογικό ήταν, και γι’ αυτό θα παλέψουμε στο επόμενο Δ.Σ., όλοι οι εργαζόμενοι, αυτό λέει και το καταστατικό, να έχουν δικαίωμα να είναι μέλη του Σωματείου. Αυτό τις τελευταίες ημέρες δεν έγινε, δυστυχώς είχαμε μια πάρα πολύ επιλεκτική έως και παράνομη εγγραφή 15-20 ατόμων από μια συγκεκριμένα ομάδα, από την προηγούμενη Διοίκηση δηλαδή. Παρά το γεγονός ότι εμείς ζητήσαμε να εγγραφούν όλοι όσοι το επιθυμούν. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε με αυτές τις παράξενες εγγραφές. Εμείς ιδεολογικά δεν μπορούμε να πούμε να μην ψηφίσουν ωστόσο καυτηριάζουμε τον τρόπο με τον οποίο έγιναν. Είναι εντελώς «παράνομες» ωστόσο δεν θέλουμε να πάμε σε ασφαλιστικά μέτρα, το συνδικαλιστικό κίνημα δεν το τιμούν τέτοιες καταστάσεις».

Αναφερόμενος σε ορισμένα από τα θέματα που θα θελήσει η «τρέξει» η παράταξη το επόμενο διάστημα ξάφνιασε με την επισήμανση ότι το Σωματείο είχε αγοράσει πριν χρόνια ένα λεωφορείο για να μεταφέρει εργαζομένους το οποίος μένει στα… αζήτητα.

«Το Σωματείο έχει αγοράσει, πριν καμιά δεκαριά χρόνια, ένα λεωφορείο. Χάλασε 25 με 27 χιλιάδες ευρώ παρά ταύτα λειτούργησε ελάχιστα. Είναι ένα θέμα που θα έδινε τρομερή ώθηση σε πολλούς εργαζόμενους καθώς το εισιτήριο για το Ρίο είναι ακριβό. Οι μεταφορές θα μπορούσαν να γίνονται με αυτό. Η μια δικαιολογία είναι ότι ξεκίνησε λειτουργεί, δεν είχε οδηγό καθώς έφυγαν για το ΕΚΑΒ. Βέβαια είχαμε βρει κάποιες λύσεις μέσω Δήμου ή Περιφέρειας να μας διατεθεί ένας οδηγός ή μέσω κάποιου προγράμματος, θεωρητικά έχει κολλήσει εκεί πολλά χρόνια χωρίς να προχωράει. Βέβαια δεν ήταν λυμένο και πριν γιατί από την αρχή δεν λειτουργούσε το μεγαλύτερο διάστημα. Το είχαν πάρει παραμονές κάποιων εκλογών και το είχαν βάλει κι έξω από το αμφιθέατρο για να φαίνεται κι εντυπωσιακό…», υπογράμμισε.

Τέλος σε σχέση με τα θετικά παρατήρησε ότι υπάρχει κινητικότητα ως προς τις προσλήψεις προσωπικού καθώς και στην επιστροφή χρημάτων στους εργαζομένους για νυχτερινά και αργίες που τους είχαν περικοπεί τα προηγούμενα χρόνια.

«Έχουν γίνει όμως και κάποια πράγματα λίγα αλλά δείχνουν μια ακτίνα φωτός. Έχουν αρχίσει να γίνονται κάποιες προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων ήταν εργαζόμενοι που δικαιώθηκαν μετά από διαγωνισμούς που είχαν γίνει το 1998. Παράλληλα υπάρχουν και διαγωνισμοί σε εξέλιξη για προσλήψεις καθώς λόγω των συνταξιοδοτήσεων έχει αρχίσει να υποστελεχώνεται άσχημα το Ρίο. Παράλληλα υπάρχουν και σε πιο έντονο ρυθμό προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, είναι αρκετά άτομα και αναμένονται αρκετά ακόμη. Εδώ και ένα χρόνο περίπου υπάρχει ένα θετικό ισοζύγιο εργαζομένων....

Επίσης πριν από ένα χρόνο στις αρχές του 2016 μας έβαλαν τα κομμένα του προϋπολογισμού του 2015. Τον Δεκέμβριο πέρασε μια τροπολογία που δίνει πίσω τα κομμένα από αργίες και νυχτερινά του 2014. Ο προϋπολογισμός ήταν μικρότερος και γινόταν μια οριζόντια περικοπή από 15 μέχρι 20% ανάλογα με τα χρήματα που υπήρχαν, επί προηγούμενων κυβερνήσεων. Του 2014 πέρασαν τον Δεκέμβριο και μέσα σε ένα μήνα θα έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι. Επίσης πριν λίγες μέρες πέρασε μια τροπολογία για όσους κάνουν βάρδιες , αργίες κ.α.. Είχε γίνει μια περικοπή περίπου 20% και τώρα επανέρχονται και μάλιστα αναδρομικά από την 1-1-2017. Γίνεται προσπάθεια αναστροφής του κλίματος και όποιος έχει μια καλή διάθεση αυτό το βλέπει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: