ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Όμορφο πλήγμα κατά του φασισμού

Λίγο πριν τις εκλογές, βοηθήσαμε να κινητοποιηθούν 20.000 πολίτες, και διαδηλώσαμε μαζί για να γιορτάσουμε τη μακρά ιστορία της προοδευτικής και ανεκτικής Ολλανδίας.
Ολλανδοί αβαζίτες και αβαζίτισσες ξεκινήσαμε το ταξίδι της εκστρατείας με το πορτοκαλί Λεωφορείο της Ενότητας. Τρεις μέρες πριν τις εκλογές, πολλοί ψηφοφόροι ήταν ακόμη αναποφάσιστοι! 

Γι’ αυτό πήγαμε από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη, μοιράζοντας λουλούδια, συζητώντας με τους ανθρώπους και προτρέποντάς τους να καταψηφίσουν το μίσος. Στη συνέχεια στείλαμε email και μηνύματα σε πάνω από μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους, για να τους παροτρύνουμε να ψηφίσουν! 

Όταν ανακαλύψαμε ότι αυτό που απωθούσε τον κόσμο από τον Βίλντερς ήταν η αγάπη του για τον Τραμπ, φτιάξαμε ένα αστείο βιντεάκι με τον Τραμπ να στηρίζει τον Βίλντερς. Το βιντεάκι έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες και το είδαν 5 εκατ. άνθρωποι μέχρι τις εκλογές!(σ.σ.: Βλέπε στην κορυφή της ανάρτησης).

Αλλά δε σταματήσαμε εκεί: Εστιάσαμε στις περιοχές όπου ο Βίλντερς είχε τη μεγαλύτερη στήριξη, δημοσιεύοντας σε εφημερίδες μια ολοσέλιδη παρωδία της χολιγουντιανής επιτυχίας La La Land, για να δείξουμε ότι ο Βίλντερς θα μετέτρεπε την Ολλανδία σε Trumpland!

Και μετά τις εκλογές βγήκαμε στους δρόμους της Χάγης, του Παρισιού και του Βερολίνου, για να πανηγυρίσουμε και να στείλουμε ένα μήνυμα στη Μαρίν Λε Πεν και το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία»: ότι θα μας βρουν μπροστά τους στις φετινές εκλογές. 

Τώρα που το μίσος εξαπλώνεται παντού, ο κόσμος χρειάζεται ένα παγκόσμιο κίνημα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Μαζί φτιάξαμε το ισχυρότερο διαδικτυακό κίνημα πολιτών στην ιστορία. Και αυτή η δύναμη φέρει ευθύνη. Την ευθύνη να αντισταθούμε στο μίσος και να υπερασπιστούμε τις αξίες της ενότητας και της ανεκτικότητας. Κυρίως, όμως, την ευθύνη να οραματιζόμαστε έναν καλύτερο κόσμο. Και τώρα η Ολλανδία μάς πήγε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό το όνειρο.

Με ελπίδα,
Emma, Alice, Christoph, Anneke, Lisa, Oscar, Mike, Σπύρος και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Εκλογές Ολλανδία: Ανακούφιση στην Ευρώπη από τη νίκη Ρούτε – CNN Greece.
http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/72122/ekloges-ollandia-anakoyfisi-stin-eyropi-apo-ti-niki-royte

Mαρκ Ρούτε: Στην Ολλανδία νικήσαμε τον λαϊκισμό – Euronews.
http://gr.euronews.com/2017/03/16/dutch-elections-push-web

Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη του Μαρκ Ρούτε, μένει πίσω ο λαϊκιστής Βίλντερς – Το Βήμα.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=867652

Μήνυμα Ολλανδών υπέρ Ευρώπης – Η Καθημερινή.
http://www.kathimerini.gr/900897/article/epikairothta/kosmos/mhnyma-ollandwn-yper-eyrwphs

Αναδιάρθρωση της ευρωπαϊκής πολιτικής με την ώθηση του Τραμπ ; Όχι τόσο γρήγορα. (στα Αγγλικά) – The Washington Post.
https://www.washingtonpost.com/world/europe/a-trump-bump-to-reorder-european-politics-not-so-fast/2017/03/16/1f1a9e04-099b-11e7-bd19-fd3afa0f7e2a_story.html?utm_term=.5e5f0b568e8b

Χειρότερα από τα αναμενόμενα τα αποτελέσματα του αντιμεταναστευτικού κόμματος του Γκερτ Βίλντερς στις ολλανδικές εκλογές (στα Αγγλικά) – The Economist.
http://www.economist.com/news/europe/21718929-nonetheless-new-type-identity-politics-emerging-netherlands-geert-wilderss

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός κερδίζει τις εκλογές εναντίον του «λανθασμένου λαϊκισμού» (στα Αγγλικά) – Time.
http://time.com/4702925/mark-rutte-defeats-geert-wilders-netherlands/
Δημοσίευση σχολίου