ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Β. Κικίλιας ως αποστολέας του τρομο-φακέλου στο ΔΝΤ

Λαγκάρντ: Είμαστε ακόμη αντιμέτωποι με μια επίθεση

Σε συνέντευξή του ο Ν.Τόσκας αποκάλυψε ότι και φάκελος ο οποίος εστάλη στο ΔΝΤ προήλθε από την Ελλάδα, μία ημέρα μετά την παγιδευμένη επιστολή στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ. Παραλήπτης ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο Τζέφρι Φρανκ, διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ


Το όνομα του Βασίλη Κικίλια αναφερόταν ως αποστολέας στον παγιδευμένο φάκελο ο οποίος εστάλη στο ΔΝΤ, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ANT1.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εν λόγω φάκελος συνδέεται με τον χθεσινό ο οποίος εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το όνομα του εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ φαινόταν στο μισοσκισμένο φάκελο, ενώ παραλήπτης ήταν ο Τζέφρι Φρανκ διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ.

Ως προς το δέμα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο Ν.Τόσκας είπε ότι «επίσης περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας και όπως μας ενημέρωσαν οι γαλλικές αρχές, είχε σταλεί και αυτό από την Ελλάδα».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι ο φάκελος έφερε διεύθυνση γραφείου που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν ο κ. Κικίλιας. Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως ενημέρωσε τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ.

Ο κ. Τόσκας είπε, ότι δράστες αυτών των ενεργειών χρησιμοποιούν τα ονόματα πολιτικών προσώπων κατά την αποστολή των δεμάτων ως «ενέργεια προσβολής κατ' αυτούς του πολιτικού συστήματος» όπως είπε και τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις και κάνουμε ότι μπορούμε».

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως είναι πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα αυτή τη στιγμή αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν το τι έγινε ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας και ελέγχου.

«Δεν ήταν ευχάριστο ότι αυτά τα δέματα προήλθαν από την χώρα μας, αλλά το θέμα της τρομοκρατίας με τις διάφορες εκφάνσεις του είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη», ανέφερε ο Ν.Τόσκας, εκτιμώντας ότι «δεν μιλάμε για νέο-τρομοκρατία, όπως κάποιοι θέλουν να την θεωρούν, αλλά είναι ουρά της παλιάς τρομοκρατίας».

Αναφερόμενος στο δέμα προς το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως περιείχε μικρή ποσότητα πυρίτιδας, περίπου 31 γραμμάρια, λέγοντας ότι θα είχε δυσάρεστες συνέπειες αν υπήρχε έκρηξη στο αεροπλάνο ή σε οποιαδήποτε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έρευνες συνεχίζονται για τη διαδρομή του δέματος από την Ελλάδα μέχρι το Βερολίνο και πώς «πέρασε» από όλα τα στάδια ελέγχου.

Ο κ. Τόσκας είπε, ότι δράστες αυτών των ενεργειών χρησιμοποιούν τα ονόματα πολιτικών προσώπων κατά την αποστολή των δεμάτων ως «ενέργεια προσβολής κατ' αυτούς του πολιτικού συστήματος» όπως είπε και τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις και κάνουμε ότι μπορούμε».

Ο κ.Τόσκας ανέφερε ακόμη πως είναι πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα αυτή τη στιγμή αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν το τι έγινε ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας και ελέγχου.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ βρέθηκαν υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων.

«Λαμβανομένων υπόψη των πρώτων ενδείξεων, η έρευνα κινείται μάλλον προς την εκδοχή (της ευθύνης) κάποιας αναρχικής οργάνωσης», πρόσθεσε η ίδια πηγή που πρόσκειται στις γαλλικές αρχές.
Λαγκάρντ: Είμαστε ακόμη αντιμέτωποι με μια επίθεση


«Είμαστε ακόμη αντιμέτωποι με μια επίθεση, δεν υπάρχει άλλη λέξη απέναντι σε ένα παγιδευμένο δέμα», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος. Η Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του ΔΝΤ, καταδίκασε από την πλευρά της μια «δειλή πράξη βίας» 

Παγιδευμένη επιστολή εξερράγη χθες στα γραφεία στο Παρίσι του ΔΝΤ και τραυμάτισε μια διοικητική υπάλληλο, μια ενέργεια την οποία ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε αμέσως «επίθεση».

«Είμαστε ακόμη αντιμέτωποι με μια επίθεση, δεν υπάρχει άλλη λέξη απέναντι σε ένα παγιδευμένο δέμα», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος. Η Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του ΔΝΤ, καταδίκασε από την πλευρά της μια «δειλή πράξη βίας».

«Είμαστε πάντα στο στόχαστρο. Εδώ, είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά βρίσκεται στη Γαλλία, είναι η Γαλλία (…) Μας αφορά άμεσα», δήλωσε στο περιθώριο μιας επίσκεψης.
«Υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσα ότι πρέπει να παραταθεί έως τις 15 Ιουλίου», υπενθύμισε.

Ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, που βρισκόταν εκτός Παρισιού, συντόμευσε την επίσκεψή του μετά την έκρηξη στην οποία ήρθε να προστεθεί λίγο αργότερα πυροβολισμοί που προκάλεσαν τραυματισμούς σε ένα λύκειο της Γκρας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Η έκρηξη του παγιδευμένου δέματος στην έδρα του ΔΝΤ «τραυμάτισε ελαφρά» στα χέρια και στο πρόσωπο τη γραμματέα που βρισκόταν στο γραφείο, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

Η έκρηξη στα γραφεία στο Παρίσι του ΔΝΤ προκλήθηκε από «σχετικά αυτοσχέδιο» μηχανισμό, ο οποίος προκάλεσε «αρκετά περιορισμένες ζημιές στο γραφείο» όπου εξερράγη, δήλωσε ο διευθυντής της Αστυνομίας Μισέλ Καντό σε σύντομη διάσκεψη Τύπου που δόθηκε στο σημείο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο εκρηκτικός μηχανισμός μπορεί να ήταν βαρελότο. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους μετά την έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 12:30 ώρα Ελλάδας.

Η διεύθυνση κατά της τρομοκρατίας της εισαγγελίας του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο του ΔΝΤ, στο κέντρο του Παρισιού, όχι μακριά από την Αψίδα του Θριάμβου, κοντά στα Ηλύσια Πεδία.

«Ο στόχος και ο τρόπος λειτουργίας» καθιστά αυτή τη σύνδεση «λογική» δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Η αυτόφορη έρευνα άνοιξε για απόπειρα δολοφονίας και καταστροφή με εκρηκτικά μέσα σε σχέση με τρομοκρατική επιχείρηση, και τρομοκρατική εγκληματική σύνδεση με κακοποιούς, ανακοίνωσε η εισαγγελία. Οι έρευνες ανατέθηκαν στην Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI), διευκρινίζει η εισαγγελία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου