ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Παραμένουν οι διαφορές με θεσμούς μετά την διάσκεψη

Προκαλεί κλαυσίγελο η «κρυστάλλινη θέση» του κ. Μητσοτάκη για «διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα» 

Προφανώς από τα «πάντα» εξαιρεί τα χαμένα πόθεν έσχες του, καταλήγει το σχόλιο του Μαξίμου



Ο Κυρ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι το αφήγημά του περί εκλογών πνέει τα λοίσθια -η δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώνεται, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

“Το να αναζητά στηρίγματα σε... τρομοδέματα, "ανασφάλεια", "παρακμιακές δυνάμεις", κ.ά. αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα και όχι για την κυβέρνηση.

Υ.Γ. Προκαλεί κλαυσίγελο η «κρυστάλλινη θέση» του κ. Μητσοτάκη για «διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα». Προφανώς από τα «πάντα» εξαιρεί τα χαμένα πόθεν έσχες του, καταλήγει το σχόλιο του Μαξίμου.



Παραμένουν οι διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών σε ασφαλιστικό, εργασιακό, ενέργεια, τα οποία παραπέμπονται σε πολιτική διαβούλευση, όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

 Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπήρξε συμφωνία στο θέμα της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και στον εξωδικαστικό.

«Κλείσαμε αυτά που θέλαμε, είχαμε πλήρη συνείδηση ότι δεν θα είχαμε πρόοδο σε εργασιακά και ασφαλιστικό», ανέφερε ο ίδιος κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας.

Παραμένουν οι διαφορές με τους θεσμούς


Ακόμη, εκκρεμότητες παραμένουν και στα αντίμετρα, κυρίως όσον αφορά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, με την κυβέρνηση να κάνει πρόταση για μείωση της τάξης του 30% και το ΔΝΤ να είναι τελείως αρνητικό. Από την πλευρά της η Κομισιόν φέρεται να έχει κάνει μια πρόταση για μείωση της τάξης του 10%. Όμως, το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι «υπάρχει ένα μικρό ζήτημα για το πόσο θα συμμετάσχει ο ΕΝΦΙΑ στο πακέτο».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης ανέφερε επί λέξει:

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Θεσμών έκλεισαν αρκετά ζητήματα.  Έχουν μείνει μόνο ορισμένα, τα οποία γνωρίζαμε ότι δεν θα κλείσουν σε αυτό το επίπεδο (π.χ. εργασιακά). Οι θέσεις είναι πλέον γνωστές. Κανείς δεν εκπλήσσει κανέναν. Χρειάζεται πολιτική συζήτηση. Θα δούμε πώς θα γίνει αυτό στο Eurogroup. Μας ικανοποιεί το γεγονός πως έχουν κλείσει πολλά θέματα, όπως για παράδειγμα το Ταμείο, οι ιδιωτικοποιήσεις ή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Ενέργεια:
 
Η όποια καθυστέρηση σε αυτό το θέμα οφείλεται  κυρίως στην απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, την οποία θέλουμε να μελετήσουμε και να συζητήσουμε καθώς αφορά στις σχέσεις  Ελλάδας και Ε.Ε. Είναι θέμα το οποίο θα συζητούσαμε ούτως ή άλλως ακόμη και εάν δεν ήμασταν σε μνημόνιο.


Αντίμετρα:
 
Απομένει μόνο ένα μικρό ζήτημα: το πόσο θα είναι ο ΕΝΦΙΑ στο συνολικό πακέτο. Κανένας, όμως, δεν θεωρεί ότι αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα "κολλήσει" τη διαπραγμάτευση.
 

Πηγή: avgi.gr​

Δεν υπάρχουν σχόλια: