ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Απίστευτο! Χρήματα χωρίς μελέτες ζητά ο Κ. Πελετίδης

Φωτογραφία από την επίσκεψη του Ιούλιου Συναδινού στην Πάτρα το 2015, όπου είχε συναντηθεί με τον δήμαρχο. Στο μέσον ο Ν. Νικολόπουλος
Φωτογραφία αρχείου.
 



  «Η ΓΓΑ δεν αρνείται να συνδράμει τους Δήμους για έργα και για παράδειγμα αναφέρουμε ότι όλοι οι εκλεγμένοι δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ έχουν λάβει ποσά της τάξης ακόμη και των 500 χιλ ευρώ, αλλά έχουν προσκομίσει μελέτες» τονίζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ


Την έντονη δυσφορία του για τη στάση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Τζούλιου Συναδινού, εξέφρασε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Ο Τζ. Συναδινός βρέθηκε την Τρίτη 7-3-2019, στην πόλη  για την επίσκεψη στο γήπεδο Προσφυγικών, όπου και ανήγγείλε πως σε τέσσερις μήνες θα είναι έτοιμο το γήπεδο, για το οποίο επί προεδρίας Κάνιστρα είχε διαθέσει 930.000 ευρώ η ΓΓΑ, αλλά δεξαφανίσθηκαν αυτά τα χρήματα κια τώρα τα ψάχνει που βρίσκονται ο Εισαγγελέας Πατρών.

Ωστόσο δεν συναντήθηκε με τον δήμαρχο, αν και δεν ήταν απαραίτητο, μα ούτε αρνητική απάντηση έδωσε στο Δήμαρχο, καθώς δεν ετέθη τέτοιο αίτημα.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο Κώστας Πελετίδης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το πρώην Αρσάκειο.

Όπως είπε ο δήμαρχος, ο κ. Συναδινός δεν συναντήθηκε μαζί του, διότι δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά που είχε υποσχεθεί ήδη από το 2015. «Δεν έρχεται γιατί δεν έχει κάνει αυτά που θα έπρεπε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Πελετίδης, φέροντας ως παράδειγμα το θέμα του πρώην κολυμβητηρίου της Αγυιάς.

Σύμφωνα με ενημέρωση κύκλων του ΓΓΑ, «στο ζήτημα της επίσκεψης του στον Δήμαρχο Πατρέων, ο κ. Τζ. Συναδινός δεν είναι αρνητικός. Αλλά θα πρέπει ο κ. Πελετίδης πριν ζητήσει χρήματα για το Κολυμβητήριο να παρουσιάση σχετική μελέτη για το πως θα διαχειριστεί αυτά τα χρήματα. Κάτι που δεν έχει κάνει  ο Δήμαρχος Πατρέων. Να πάει απλώς για να πιουν καφέ; Τέτοιος χρόνος δεν περισσεύει. Η ΓΓΑ δεν αρνείται να συνδράμει τους Δήμους και για παράδειγμα αναφέρουμε ότι όλοι οι εκλεγμένοι δήμαρχοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ έχουν λάβει ποσά της τάξης ακόμη και των 500 χιλ ευρώ, αλλά έχουν προσκομίσει μελέτες. Δεν είναι όργανο φιλανθρωπικό η ΓΓΑ. Πρέπει να δικαιολογεί τα χρήματα που διατίθενται. Για παράδειγμα δεν μπορεί να ζητά ο κ. Πελετίδης χρήματα για ασφαλτόστρωση των γηπέδων του Κολυμβητηρίου Αγυιάς, χωρίς να έχει μελέτη. Ούτε να θέλει χρήματα για ζητήματα, που είναι της οικονομικής του αρμοδιότητας, να τα καλύψει η ΓΓΑ»

Όπως είπε ο δήμαρχος Πατρέων, ο χώρο του πρώην κολυμβητηρίου παραμένει σε άθλια κατάσταση και πρόσθεσε ότι η Γ.Γ.Α. δεν αφήνει τον Δήμο να τον καθαρίσει. «Ας πάνε να καθαρίσουν τουλάχιστον το χώρο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Για το θέμα ο κ. Πελετίδης, άσκησε κριτική και στη διοίκηση του ΠΕΑΚ, διερωτώμενος με τι ασχολείται.

«Αυτό είναι ψέμα, διότι υπεύθυνη δεν είναι η ΓΓΑ. Αλίμονο εάν για το παραμικρό ζήτημα θα πρέπι να ασχοληθεί η ΓΓΑ» λένε οι ίδιοι κύκλοι.

Πέρα από το θέμα του πρώην Κολυμβητηρίου, ο δήμαρχος έθεσε το γενικότερο θέμα της χρηματοδότησης της πόλης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, λέγοντας πως επί τρία χρόνια η Πάτρα δεν έχει πάρει ούτε ευρώ.

Οι προσκείμενοι στιν χώρο του ΓΓΑ επιμένουν, πως «εάν ο κ. Πελετίδης προσέλθει με μελέυη αναχείρας, ευχαρίστως να συζητήσει ο ΓΓΑ μαζί του. Αλλιώς εάν διαθέσει χρήματα θα είναι υπόλογος. Και κυρίως θα πρέπει ο κ. Πελετίδης να κατανοήσει ότι η εποχή της "πάσας"  και της "εξυπηρέτησης" φίλων τελείωσε!»

Ωστόσο ο δήμαρχος Κ. Πελετίδης, προανήγγειλε κινητοποιήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Ο λόγος ανήκει στον Πατραϊκό λαό για να οργανώσει κινητοποιήσεις για να πάρει η πόλη μας αυτά που δικαιούται».

Με σύνταξη μελετών ή χωρίς αυτές είναι πλέον το ζήτημα που τίθεται! 
_______
Υ.Γ.: Για την ανακοίνωση του δημάρχου Πελετίδη, ενημερώθηκε ο ΓΓΑ αργά το απόγευμα, πριν φύγει από την Πάτρα και η αντίδρασή του ήταν χλιαρή. 

Ο κ. ΓΓΑ παρέστη σε συνέλευση μετά την πρόσφατη εκλογή της ΝΕ Αχαΐας, για την ανασυγκρότηση του οργάνου της Αθλητικής Επιτροπής του κόμματος, όπου από σήμερα ανέλαβε καθήκοντα το 19μελές νέο όργανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: