ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Μόνον επαναστατική γυμναστική στο Ρηγανόκαμπο!



Φωτογραφία αρχείου.



Και ο Ν. Τζανάκος στην συναντηση του Αν. Διαμερίσματος, αλλά, καμία λέξη για το ζήτημα των Ρομά που απασχολεί τους κατοίκους


Καμία λέξη δεν ακούστηκε και καμία απόφαση δεν ελήφθη για το ζήτημα των Ρομά που απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής γύρω από τον Ρηγανόκαμπο, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, του δημάρχου Πελετίδη με τους δεκαπέντε συλλόγους, που σημαίνει ότι «μπαινάκης-βγαινάκης» τα όσα ακούγονται από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Η επαναστατικ΄'η γυμναστική ως αναγκαία όμως υιοθετήθηκε!



Στην αίθουσα του Ανατολικού Διαμερίσματος, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του Διαμερίσματος, πραγματοποιήθηκε χθες η ευρεία σύσκεψη Εκπολιτιστικών Συλλόγων, φορέων και κατοίκων της περιοχής, με θέμα τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση του χώρου του παλιού σκουπιδότοπου στο Ρηγανόκαμπο!



Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστα Πελετίδης, ανέφερε ότι:



«Η Δημοτική Αρχή, από τον Ιούνη του 2015, έχει θέσει στην κυβέρνηση το αίτημα, η έκταση του παλιού σκουπιδότοπου, να φύγει από περιουσιακό στοιχείο του Υπερταμείου (ΤΑΙΠΕΔ), να μην παραδοθεί προς εκποίηση (πώληση), να παραχωρηθεί άμεσα η χρήση του στο Δήμο και στο λαό της Πάτρας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επί ενάμιση χρόνο δεν δίνει καμιά απάντηση.



Σήμερα –τόνισε ο Δήμαρχος- υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τις πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση του χώρου του παλιού σκουπιδότοπου από την κυβέρνηση».



Και κινδυνολογώντας για να δικαιολογήσει την ανάγκη -όχι πορείας προς την... Ιεριχώ- αλλά επαναστατικής γυμναστικής, αφού έλυσε όλα τα προβλήματα  στην πόλη της Πάτρας, που περπατά κανείς και κινδυνεύει να στραμπουλήξει τα πόδια του από τα καλά πεζοδρόμια, τόνισε:



«Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και γι αυτό απαιτείται αποφασιστικότητα. Θα έχουμε συνεργασία και όλοι μαζί θα το διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε. Στόχος των κινητοποιήσεων, πρέπει να είναι η δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου, με πολύ πράσινο και χώρο για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες».



Και η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη



Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, στην παρέμβασή της κάλεσε τους κατοίκους και τους φορείς, το λαό της Πάτρας, να στηρίξουν με πολύμορφες κινητοποιήσεις το αίτημα του Δήμου, όπως αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι ο λαϊκός παράγοντας, όπως ανέφερε, που αξιοποιώντας την πείρα των μεγάλων κινητοποιήσεων για την ανεργία και την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, με την δυναμική παρέμβασή του, να υποχρεώσει την κυβέρνηση σε υποχώρηση και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ένας ακόμη εγκαταλειμμένος χώρος να αξιοποιηθεί για τις λαϊκές ανάγκες.



Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς, πιο νουνεχής δεν έμπλεξε στην επαναστατική... γυμναστικολογία, αλλά αρκέστηκε  στην παρέμβασή του, να αναφερθεί στο μεγάλο όφελος που θα προκύψει από την ανάπλαση της έκτασης και τη δημιουργία ενός μεγάλου, υπερτοπικού χώρου πρασίνου, με εγκαταστάσεις αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού.



Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Δική μας Πόλη» Νίκος Τζανάκος, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής.



Μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα με αίτημα την άμεση παραχώρηση του χώρου και την πραγματοποίηση μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης μετά το Πάσχα, από τους παρακάτω Εκπολιτιστικούς Συλλόγους Ανατολικού Τομέα, που συμμετείχαν στη σύσκεψη:



-Αγίας Αλεξιώτισσας

-Αγνάντι

-Αρόης

-Γηροκομείου

-Ειρήνης και Φιλίας

-Ζωοδόχου Πηγής Περιβόλας

-Μακρυγιάννη

-Μεταμόρφωση Σωτήρος Εγλυκάδας

-Μπεγουλακίου

-Παναγίας Αλεξιώτισσας

-Περιβόλας

-Προφήτη Ηλία

-Ριγανόκαμπου
-Έκφραση Εγλυκάδας

-Σαμακιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια: