ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Εγκύκλιος -"τιμωρία" για τους καταληψίες

Η "τιμωρία" των σχολείων που έκαναν κατάληψη την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην περιοχή της Αχαϊας, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr η ...περικοπή των ωρών του εορτασμού της 25ης Μαρτίου!  


Αυτό αναφέρει εγκύκλιος η οποία έφτασε στα σχολεία με την υπογραφή του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης και του  διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφορά τα σχολεία που έκαναν κατάληψη κυρίως την ημέρα της επετείου της μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου και δευτερευόντως  την πανελλήνια ημέρα κατάληψης, μέσα στο Νοέμβριο (διότι όπως μάθαμε, υπάρχει και τέτοια ημέρα...θεσπισμένη από το μαθητικό κίνημα).

Συμφωνα με την εγκύκλιο, τα σχολεία που είχαν κάνει κατάληψη θα κάνουν κανονικά μάθημα την παραμονή της γιορτής της επετείου και τη γιορτή θα την κάνουν την τελευταία ώρα, σε αντίθεση με τους μη καταληψίες οι οποίοι έχουν γιορτή και μετά ελευθέρας.

Η εγκύλιος- τιμωρία των καταληψιών της επετείου της ημέρας του Γρηγορόπουλου, από μια αριστερή κυβέρνηση που είχε αγκαλιάσει το μαθητικό κίνημα μετά τη δολοφονία του 2008, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στο χώρο της εκπαίδευσης.

Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει συμβεί κάτι ανάλογο και ότι σε λύκειο της Πάτρας που πριν μερικά χρόνια είχε κάνει 1,5 μήνα κατάληψη η αναπλήρωση μαθημάτων ήταν μια ή δύο ημέρες. Δεν λείπουν βεβαίως και τα σχόλια με υπονοούμενο, όπως αυτό καθηγητή που είπε στο tempo24.gr: "η αριστερή κυβέρνηση τιμωρεί για την ημέρα Γρηγορόπουλου, αλλά κρατάει την ιδεολογία της κόβοντας περιττούς επετειακούς εθνικούς εορτασμούς".

Υπενθυμίζεται ότι η ημέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αποτελεί  κάθε χρόνο ημέρα καταλήψεων και συγκεντρώσεων μαθητών που εξελίσσονται σε πορείες, στη μνήμη του μαθητή.

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου - tempo24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: