ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ο Ν. Φίλης ξεκαθαρίζει: Ναι στην συνεργασία με ΑΝΕΛ

 

Ο Ν. Φίλης σε συνέντευξή του στο Unfollow μιλά για την αξιολόγηση, το μάθημα των θρησκευτικών, την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, τις διεργασίες στην κεντροαριστερά και το μεταναστευτικό. και στο ερώτημα του δημοσιογράφου: 


«Προκαλέσατε μια ταραχή με την ομιλία σας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο μήνα και την αμφισβήτηση της συγκυβέρνησης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες...», απαντά ότι:

«Προφανώς δεν τίθεται σήμερα ζήτημα διάλυσης της κυβερνητικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ. Ούτε ήταν αυτός ο στόχος της παρέμβασής μου. Όπως είπα, όμως, αυτή η συνεργασία δεν μπορεί και δεν πρέπει να προσλάβει στρατηγικά χαρακτηριστικά. Έχει συγκυριακό χαρακτήρα, αφού βασίστηκε πάνω στη διάκριση μνημόνιο - αντιμνημόνιο. 
 
Αυτή η διάκριση έχει σε μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί. Υπάρχουν, επίσης, εξελίξεις και στην Ευρώπη και αλλού που επιβεβαιώνουν ότι, με νέους όρους τίθενται τα ζητήματα μιας προοδευτικής διακυβέρνησης. Λέω, λοιπόν, ότι, η συζήτηση πρέπει να γίνει απ' όλες τις πλευρές αντικρίζοντας το μέλλον. Όχι με όρους κυβερνητικής κρίσης και πολιτικής αστάθειας - δεν βοηθάει κανέναν. 
 
Ούτε λέω ότι σήμερα πρέπει να οδηγηθούμε σε αλλαγή κυβερνητικού εταίρου. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ απλοϊκό και μηχανιστικό. 
 
Όμως, επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους οφείλουν οι ΑΝΕΛ να σέβονται τα ιδεολογικά και προγραμματικά όρια του ΣΥΡΙΖΑ, στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σχέσεων με την εκκλησία αλλά και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εξοπλισμών. Δεν υπάρχουν φέουδα στην κυβέρνηση ούτε υπουργοί ανεξέλεγκτοι. 
 
Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος χρειάζεται να ξεκαθαρίσει για παράδειγμα, αν θα επιμείνει να αυτοποπαρουσιάζεται ως ο εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ στην Ελλάδα, ή να καταθέτει προτάσεις για αμερικανικές βάσεις σε νησιά του Αιγαίου και για πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτά δημιουργούν αποστάσεις και εντάσεις, όχι με τον Φίλη όπως νομίζουν ορισμένοι, αλλά με την τεράστια πλειοψηφία του κόσμου της Αριστεράς.
 
Στον βαθμό που δεν θα έχουμε εκλογές έτσι και αλλιώς σύντομα, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει, καμία αντίρρηση. Απαιτούνται, όμως, πιο ξεκάθαροι κανόνες, αντίληψη των μεγεθών και σεβασμός στις ευαισθησίες του αριστερού κόσμου. Η πολιτική σταθερότητα είναι αναγκαιότητα ώστε ο τόπος να προχωρήσει και να μπορέσουμε να δούμε ποια θα είναι η επόμενη ημέρα. Αλλά αυτή η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να είναι υποταγμένη σε πολιτικές σκοπιμότητες ή αναγκαιότητες της προηγούμενης πολιτικής περιόδου. Δεν υπάρχουν αιώνιες συμμαχίες. Ούτε, βέβαια, συμμαχίες που συνάπτονται μονομερώς και μάλιστα μέχρι το 2023».

Δεν υπάρχουν σχόλια: