ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Εκκενώθηκαν οι καταλήψεις Ζωγράφου και Αλκιβιάδου

Η Βίλα Ζωγράφου αναμένεται να αποδοθεί στο δήμο Ζωγράφου, ενώ το κτίριο της οδού Αλκιβιάδου ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και πρόκειται να διαμορφωθεί σε δομή για ασυνόδευτα παιδιά.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από εγκλήσεις των ιδιοκτητών και εισαγγελική παραγγελία - Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ



Στην εκκένωση των καταλήψεων στη Βίλα Ζωγράφου και σε κτίριο στην οδό Αλκιβιάδου προχώρησε τις πρωινές ώρες η αστυνομία. Στη Βίλα Ζωγράφου, που τελούσε υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές, η αστυνομία προχώρησε σε 7 προσαγωγές, ενώ στην οδό Αλκιβιάδου που ήταν υπό κατάληψη από πρόσφυγες, εντοπίστηκαν 127 άνθρωποι, όλοι Σύροι πρόσφυγες που αναμένεται να μεταφερθούν σε ειδικά κέντρα φιλοξενίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από εγκλήσεις των ιδιοκτητών και εισαγγελική παραγγελία. Η Βίλα Ζωγράφου αναμένεται να αποδοθεί στο δήμο Ζωγράφου, ενώ το κτίριο της οδού Αλκιβιάδου ανήκει στον Ερυθρό Σταυρό και πρόκειται να διαμορφωθεί σε δομή για ασυνόδευτα παιδιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Πρωινές ώρες σήμερα, με μέριμνα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, μετακινήθηκαν άτομα από δύο κτίρια, στα οποία είχαν εγκατασταθεί.

Στο πρώτο κτίριο, στο κέντρο της Αθήνας, διέμεναν 127 πρόσφυγες, οι όποιοι θα φιλοξενηθούν σε οργανωμένες δομές.

Στο κτίριο θα εγκατασταθούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλοδαποί, στο πλαίσιο οργανωμένου προγραμματισμού – σχεδιασμού αρμόδιων Φορέων.

Από το δεύτερο κτίριο, στην περιοχή του Ζωγράφου, απομακρύνθηκαν επτά ημεδαποί, ενώ το κτίριο αποδίδεται στον οικείο Δήμο, για χρήση κοινωφελούς σκοπού.

Οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν εγκλήσεων των ιδιοκτητών των κτιρίων και σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας».

Ανακοίνωση του  τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

«Η αριστερά, παραδοσιακά, ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με το δικό της τρόπο: με πρόταση, έμπνευση, αλληλεγγύη, με ανθρώπους, κίνημα και ασφαλώς όχι με τα ΜΑΤ», τονίζει με ανακοίνωσή του το τμήμα Δικαωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την εκκένωση δύο καταλήψεων στην Αθήνα και στην περιοχή του Ζωγράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: