ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Τρεις δημοτικές παρατάξεις συνεργάζονται για την ανακύκλωση


Ενδιαφέρουσες ήταν οι αναφορές, που κατατέθηκαν στην ημερίδα, που συνδιοργάνωσαν οι δημοτικές παρατάξεις «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», «Τώρα για την Πάτρα» και «Αγωνιζόμενοι Πολίτες»,  με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης να δηλώνει ότι το 80% των ανακυκλώσιμων υλικών είναι αξιοποιήσιμα.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι τρεις δημοτικές παρατάξεις της Πάτρας συνεργάζονται για σοβαρά θέματα του δήμου Πατρέων, είτε στο δημοτικό συμβούλιο, είτε συνδιοργανώνοντας ημερίδες, όπως η χτεσινή για την ανακύκλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ/ΤΔΕ, παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και πολιτών. Ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιζόμενοι Πολίτες» Ανδρέας Παναγιωτόπουλος μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» τονίζοντας ότι «τα πράσινα σημεία και η ανακύκλωση είναι ένα από τα σημαντικά και φλέγοντα ζητήματα , γιατι η ανακύκλωση αποτελεί σεβασμό στον άνθρωπο, σεβασμό στο περιβάλλον και οικονομία για τον άνθρωπο, την πόλη και το ελληνικό κράτος, το οποίο αρχίζει να κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.
 
Στην ημερίδα  έδωσε το παρόν και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης Δημήτρης Πολιτόπουλος, ο οποίος ανέλυσε τα σχέδια του οργανισμού, με την δημιουργία πράσινων σημείων για την ανακύκλωση υλικών, προσφέροντας προστασία στο περιβάλλον και εξοικονόμηση του κόστους. Μάλιστα μέσα από τον νέο σχεδιασμό θα δοθούν πόροι στους δήμους και από τα έσοδα, που θα εισπράττουν,  οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, θα μπορούν τους πόρους αυτούς, να τους χρησιμοποιήσουν για να βελτιώσουν τον σχεδιασμό επέκτασης της ανακύκλωσης.
 
Ο Γεώργιος Σιγαλός της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» εξήρε την εντυπωσιακή δουλειά, που γίνεται, από τον εθνικό οργανισμό ανακύκλωσης, αλλά έκανε και αναφορά στην νέα ΚΥΑ για την ανακύκλωση, η οποία θα υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς τις επόμενες ημέρες, οπότε θα είναι και νόμος του κράτους.
 
«Μετά είναι θέματα των δήμων να λάβουν αποφάσεις σε ποια σημεία θα χωροθετήσουν. Παράλληλα πρέπει να γίνουν δυο μητρώα, το μητρώο παραγωγών , αυτοί, που έχουν συσκευασίες, οπότε δεν μπορεί ο καθένας να τα πετά, όπου θέλει, και θα πρέπει όσοι έχουν υλικά να τα ανακυκλώνουν  υποχρεωτικά. Επίσης θα γίνει και ένα μητρώο αποβλήτων , που πλέον ο καθένας θα ξέρει που έχει απόβλητα , ποιος είναι αυτός, και θα τα γράφει και στα τιμολόγιά του στην διακίνηση των προϊόντων του… Έχουν βάλει μεγάλους στόχους για το 2020 ο Ε.Ο.Α. να φτάσουμε σε ποσοστά 40% σε κάποια υλικά , βέβαια είναι καλοί οι στόχοι αρκεί να είμαστε συνειδητά και συνεχείς σε αυτή την προσπάθεια και να μην αδρανοποιούνται, όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές», υπογράμμισε ο κ. Σιγαλός.
 
Εκπροσωπώντας την παράταξης της ΡΑΠ ο Κώστας Μαλαμής χαιρέτισε την απόπειρα να συνομιλήσουν οι τρεις παρατάξεις μεταξύ τους και αναφέρθηκε στο σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων του Δήμου, προσθέτοντας ότι είναι λίγα για ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα, ενώ όσο για την χωροθέτησή τους την χαρακτήρισε προβληματική.
 
Ο κ. Σιγαλός δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για τις δράσεις της δημοτικής αρχής στο θέμα της ανακύκλωσης σημειώνοντας ότι «μέχρι τώρα τα 2,5 τελευταία χρόνια βλέπω ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει κάποιες «αγκυλώσεις και ιδεοληψίες» , δεν θέλει συνεργασία με κοινωνικούς φορείς , ενώ σε άλλους δήμους, όπως μας ανέφεραν, οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις σε αυτό το θέμα πρωτοστατούν, εδώ το έχει διατρανώσει η σημερινή δημοτική αρχή ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρουν αυτές οι καταστάσεις, όλα πρέπει να γίνονται από το κράτος», σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα».
 
Βεβαίως από την δική του πλευρά ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι όσοι νόμοι και να βγουν, το μεγάλο κεφάλαιο για να στεφθεί από επιτυχία η ανακύκλωση είναι η ευαισθητοποίηση του πολίτη. «Πιστεύω ότι υπάρχει το έδαφος στον κόσμο, το ενδιαφέρον και η ευαισθητοποίηση, και είναι πλέον στο χέρι του δήμου το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει και θα μπει μέσα στην κοινωνία να αγκαλιάσει την ανακύκλωση και τα πράσινα σημεία να τα υιοθετήσει ο δήμος και να τα κάνει υπόθεση του κάθε πολίτη, του κάθε συλλόγου, της κάθε γειτονιάς, του κάθε σωματείου και επ’ αυτού να ευαισθητοποιηθούν, με ένα σύνθημα «σεβασμός στον περιβάλλον και στον άνθρωπο , οικονομία για όλους», κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιζόμενοι Πολίτες».
 
Οι τρεις παρατάξεις αναμένεται να προχωρήσουν σε μια ακόμη ημερίδα τον επόμενο μήνα για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: