ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Τα σχέδια για Προαστιακό κάνουν... σταθμό στον Περισσό


Απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Πόλη» το γεγονός ότι ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έχει στη διάθεση εδώ και πάνω από ένα μήνα τα σχέδια του ΟΣΕ και δεν τα κοινοποιεί!
Κ. Χριστόπουλος: Αδιανόητο μετά να μας τα δώσει ο Δήμαρχος Πατρέων !

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Πόλη το γεγονός ότι ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης έχει στη διάθεση εδώ και πάνω από ένα μήνα τα σχέδια του ΟΣΕ και του υπουργείου Υποδομών για τη διέλευση του τρένου μέσα από την Πάτρα και ακόμα δεν έχει συγκαλέσει δημόσια συζήτηση με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Ο κ. Χριστόπουλος μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» και ανεβάζοντας ιδιαίτερα τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Δήμαρχο Πατρέων υπονόησε σαφώς ότι ο κ. Πελετίδης περιμένει πρώτα «έγκριση» από τα κομματικά όργανα του ΚΚΕ πριν ανοίξει τα χαρτιά και προκαλέσει δημόσια και θεσμική συζήτηση.

«Αυτό που κάνει η δημοτική Αρχή που κρατάει τα σχέδια σε ένα συρτάρι μέσα και να μας τα δώσει αφού πρώτα περάσουν από την Κεντρική Επιτροπή και τον Περισσό είναι αδιανόητο. Εμείς δεν έχουμε λόγο; Το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει λόγο;  Αν υπάρχει κάποιο κυρίαρχο όργανο σε αυτή την πόλη είναι το δημοτικό συμβούλιο. Είναι επικίνδυνο να διαπραγματεύεται κάποιος πίσω από κλειστές πόρτες. Ο δήμαρχος της πόλης δεν μπορεί να διαπραγματεύεται χωρίς να ξέρει ο κόσμος. Ο δήμαρχος της πόλης να διαπραγματεύεται για πάρτη του ή για λογαριασμό της πόλης; Ζητάει κάτι που δεν το ξέρουμε και περιμένει να πάρει αυτό για να διαπραγματευτεί;  Έπρεπε να γίνει μια σύσκεψη για να ξέρουμε τι κουβέντα γίνεται… Η λογική ποια είναι;

Ότι δεν πρέπει να ξέρει κανείς τίποτα; Υπάρχει και το πρόβλημα να μην κάνουμε κριτική. Υπάρχει μια ομάδα που ασχολείται εκ των προτέρων να μην γίνει κριτική στον κ. Πελετίδη ο οποίος έχει μπει σε μια γυάλα και τον προστατεύουν λες και είναι ο «Άγιος Πελετίδης». Δεν είναι έτσι. Όλοι κάνουμε λάθη και από τα λάθη μας κρινόμαστε. Δεν μπορεί να μην κάνουμε τίποτα, να μην ξέρουμε τίποτα. Τα περιμένουμε όλα από κάποιον άλλο. Δεν είναι πάντα η κυβέρνηση που λύνει τα προβλήματα. Εμείς είμαστε και αν δεν πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας όλοι μαζί δεν βγαίνει αποτέλεσμα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόπουλος.  

Από την πλευρά του κι εκφράζοντας την προσωπική του άποψη τάσσεται υπέρ της υπογειοποίησης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής επισημαίνει όμως ότι πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση επί του θέματος προκειμένου η κάθε παράταξη να καταθέσεις τα απόψεις και τις προτάσεις της ώστε να βγει επί της ουσίας μια κοινή συνισταμένη.

«Εγώ ξέρω τι θέλω, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει υπόγειο με όποιο κόστος… είναι ένα έργο που πρέπει να πάει στο νέο λιμάνι, το υπέργειο για μένα είναι αστείο και το ισόγειο είναι προβληματικό.  Υπάρχουν… 150 λύσεις, αυτές πρέπει να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο, δεν μπορεί να τις συζητάει ο κάθε σύμβουλος άμισθος ή έμμισθος. Δεν είναι εξουσιοδοτημένος από το λαό της πόλης να το συζητάει, εξουσιοδοτημένο είναι μόνο το δημοτικό συμβούλιο. Προσωπικές απόψεις και συμφέροντα μπορεί να έχουν αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρουν. Εμάς μας ενδιαφέρει να συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο, εάν δεν το καταλαβαίνει θα το επιβάλουμε εμείς, όσο μπορούμε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: