ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ μέσα σε ένα χρόνο έπεσε έξω 3% στην πρόβλεψή του


«Όντως ο Μητσοτάκης έχει πει ότι θέλει τα πλεονάσματα στο 2% όπως και γω να πάω για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον!», σχολίασε ο Ευκλ. Τσακαλώτος!


Ακόμη και η Σκάρλετ Γιόχανσον μπλέχθηκε στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την απομείωση του ελληνικού χρέους! Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής είχε αντιπαράθεση με τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη όταν ο τελευταίος υποστήριξε ότι η ΝΔ θα έχει πλεονάσματα 2% και όχι 3,5%.

«Όντως ο Μητσοτάκης έχει πει ότι θέλει τα πλεονάσματα στο 2% όπως και γω να πάω για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον!», σχολίασε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και ανέδειξε το πρόβλημα με την θέση της ΝΔ. «Μπορείτε να μας εγγυηθείτε ότι στη συνάντηση με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε είπε ότι θέλει πλεόνασμα 2% και ότι δεν θα κάνει τίποτα αν δεν πάρει το 2%; Να ρωτήσω εγώ τη Δευτέρα τον Σόιμπλε αν συμφώνησε με τον Μητσοτάκη σε πλεονάσματα 2%;», ρώτησε με νόημα ο υπουργός.

«Μπορώ γιατί το βραβείο αναξιοπιστίας έχει πάρει ο Τσίπρας όχι ο Μητσοτάκης», φώναζε ο Δ. Σταμάτης. «Οι οικονομολόγοι του υπουργείου Οικονομικών, της Κομισιόν, του ESM και της ΕΚΤ προβλέπουν πλεόνασμα 3,5%, ενώ του ΔΝΤ 1,5%. Εσείς τι προβλέπετε; Ποια θέση παίρνετε;», επέμεινε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

 
Αναφερόμενος επί της ουσίας της διαπραγμάτευσης ο υπουργός υπογράμμισε ότι λέει «ακριβώς τα ίδια» με τον Ντάισελμπλουμ και τόνισε ότι «στόχος είναι να κλείσουμε όσο πιο πολλά πράγματα μπορούμε για να πάμε στο Eurogroup με όσο το δυνατόν λιγότερα. Η καλύτερη λύση είναι να πάμε με σχεδόν όλα λυμένα (…) Για να γίνει καλύτερη συζήτηση για την πορεία των πλεονασμάτων από το 2019 και μετά και ποια η περιγραφή η συστηματικοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την απομείωση του ελληνικού χρέους που θα ικανοποιήσουν και την Ελλάδα και το ΔΝΤ».
Μάλιστα εκτίμησε ότι τη Δευτέρα «είναι πολύ πιθανό να γίνει μία πρώτη συζήτηση για όλο το πακέτο για να έχουμε οριστική συμφωνία για όλα τα θέματα στις 7 Απριλίου. Αυτός είναι ο στόχος και νομίζω το καλύτερο σενάριο».

Για το περιεχόμενο της συμφωνίας ο Ευκλ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «θα είναι μία συμφωνία με δυσκολίες και θετικές εκπλήξεις και θα την κρίνουμε όλοι όταν την δούμε η οποία αν ανοίξει το δρόμο για την ποσοτική χαλάρωση θα δώσει χώρο στη χώρα και στην κυβέρνηση για επιστροφή στην ανάπτυξη και μάλιστα σε βιώσιμη ανάπτυξη». «Αυτό είναι το νούμερο ένα στοιχείο μία ανάπτυξη που θα είναι διαφορετική από αυτή την ήταν πριν την κρίση και θα μπορεί ο καθένας να δει το πρόσωπό του σε αυτή. 

Με ρωτούν γιατί επιμένουμε στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Γιατί ο κόσμος της εργασίας πλήρωσε πολλά κατά την διάρκεια της κρίσης και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει κάτι πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: