ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Την βαρβαρότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζει ο «Καλλικράτης» του Ραγκούση

Ο Σπ. Τζόγκας μιλά για την βαρβαρότητα Ραγκούση με τον Καλλικράτη.

Ομιλία του τ. δημάρχου Καισαριανής στη συνέλευση των αυτοδιοικητικών του ΣΥΡΙΖΑ  Δυτ. Ελλάδας
Κ. Πουλάκης, υπεύθυνος για θεσμικά ζητήματα.
Με τη συμμετοχή όλων ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προερχομένων από τους νομούς της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος, διεξήχθη σήμερα το πρωί στην κατάμεστη κόσμου αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών η συνέλευση των αυτοδιοικητικών του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόεδρος της συνέλευσης ήταν ο Γιάννης Λύχρος, ενώ στο προεδρείο βρίσκονταν ο  συντονιστή της Γραμματείας του Τμήματος Τ.Α. του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Τζόκας τ. δήμαρχος Καισαριανής, ο υπεύθυνος της  Επιτροπής α΄ βαθμού Τ.Α. Δ. Μπίρμπας, δημ. σύμβουλος Αιγάλεω,  ο υπεύθυνος για τα οικονομικά και τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Τ.Α. Π. Σκούτας, δημ. σύμβουλος Αθηναίων και από τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ο Κ. Πουλάκης, υπεύθυνος για τα θεσμικά ζητήματα.

Ο Σπ. Τζόγκας της Καισαριανής

 Την συνέλευση άνοιξε ο τ. δήμαρχος Καισαριανής  Σπ. Τζόγκας που αναφέρθηκε στην οικονομική ασφυξίας που επιβάλλει η κυβέρνηση στους δήμους, καθώς τους περιέκοψε μέχρι τώρα τουλάχιστον κατά 60% τους ΚΑΠ και μέσω του τρίτου μνημονίου τους επιβάλλει απολύσεις προσωπικού, απαγορεύει τις προσλήψεις, τους εκμηδενίζει τις παροχές, τους φορτώνει με 240 νέες αρμοδιότητες χωρίς να μετακυλά οικονομικούς πόρους γι αυτές, τους θέτει υπό επιτροπεία και τους οδηγεί να επιβάλλουν χαράτσια στους πολίτες χωρίς απόφαση Δημοτικών Συμβουλίων. 

Αναφέρθηκε στην κατασπίλωση των δήμων ως σπάταλοι διαχειριστές, ενώ το χρέος τους είναι 0,29% σε σχέση με το ΑΕΠ, και είπε ότι είναι μύθος πως υπάρχει κακοδιαχείριση, καθότι το χρέος τους είναι μηδαμινό και το μικρότερο στους δήμους της ευρώπης. Το χρέος των δήμων προέρχεται από την φόρτωσή με αρμοδιότητες χωρίς τους αναγκαίους πόρους.  
Σπ. Τζόγκας: Κατασπίλωσαν τους δήμους.

Είπε ακόμη ότι ο πρώτος τομέας διαχείρισης απορριμμάτων που δίδεται σε ιδιώτες είναι αυτός του Δήμου Πατρέων. 

Και τόνισε: Κατάρρευση των δήμων σημαίνει κατάργηση όλων των παροχών τους προς τους δημότες. Ήτοι παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια  κ.απ.

Μίλησε για τον Καλλικράτη, που τον χαρακτήρισε βαρβαρότητα Ραγκούση, αλλά και τον σύγκρινε με έναν άλλο πολιτικό «Καλλικράτη της αρχαίας Αθήνας, που ήταν ένα λαμόγιο της εποχής. Προφανώς αυτόν τον Καλλικράτη είχε υπόψη του ο Ραγκούσης όταν νομοθετούσε» επεσήμανε ο Σπ. Τζόγκας.

Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στην βάρβαρη μείωση των δήμων υπό την μύχια σκέψη της κηδεμονίας τους από το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Πριν 15 χρόνια περίπου υπήρξαν 6.425 δήμοι και κοινότητες στην Ελλάδα. Με τον Καποδίστρια έγινα χίλιοι και κάτι και σήμερα με τον Καλλικράτη είναι 325 δήμοι. Αυτό δεν είναι εκσυγχρονισμός, δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι, πολύ περισσότερο άμεση δημοκρατία. Στη Γαλλία σήμερα υπάρχουν 34 χιλ. δήμοι και κοινότητες, κάνετε τη σύγκριση, μιλάμε για ατομική βόμβα στην Τ.Α.». Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναθεωρήσει αυτή τη βαρβαρότητα των συνενώσεων που οδήγησαν στην παράλυση των δήμων και την εξαφάνιση των κοινοτήτων!

Παν. Σκούτας, από την ''Ανοικτή Πόλη", Αθήνας.
Π. Σκούτας: Μικρά και μεγάλα έργα

Στην συνέχεια ο Π. Σκούτας από την παράταξη  «Ανοικτή Πόλη» της Αθήνας μιλώντας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Τ.Α., είπε ότι θα αποτελέσει τον χάρτη ενόψει των δημοτικών εκλογών, ότι η Τ.Α. χρησιμοποιείται σήμερα προς όφελος των γερμανικών συμφερόντων κυρίως, ότι ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει μικρά και μεγάλα έργα στην περιφέρεια προς όφελος του πολίτη.

Δ. Μπίρμπας: ανάγκη η αλληλεγγύη

Ο Δ. Μπίρμπας αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνικής αλληλεγγύης που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των δήμων προς τους δημότες που πλήττονται και επισήμανε ότι δεν πρόκειται για πράξη φιλανθρωπίας, αλλά για πολιτική του κόμματος, τονίζοντας: «Επιζητούμε να φτιάξουμε ανάχωμα στην ανθρωπιστική καταστροφή που έφεραν τα μνημόνια». Μίλησε για ανάγκη στέγασης αστέγων συμπολιτών σε πέντε χιλιάδες κατοικίες που χρειάζονται. Και παρουσίασε το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για διαφορετική αντιμετώπιση των απορριμμάτων, που όπως είπε δεν είναι βάρος αλλά κέρδος υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή α) ανακύκλωση, β) αποκεντρωμένη διαχείριση με ανακύκλωση και διαλογή υλικών σε επίπεδο γειτονιάς, γ) αποφυγή φαραωνικών έργων, που εξυπηρετούν τις μεγάλες εταιρείες εις βάρος του δημότη.

Ήρα Κουρή, δημοτικός σύμβουλος Πατρέων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δήμαρχος Ιστιαίας χαρακτήρισε τον Καλλικράτη «σκάφος που βυθίζεται αύτανδρο», ξεκίνησε ως μεγάλος και κατέληξε μικρός απέναντι στον πολίτη και πρέπει να τον απομυθοποιήσουμε. Είναι για τα σκουπίδια, όπως και τα μνημόνια!   

Η Ήρα Κουρή, δημοτικός σύμβουλος Πατρέων ζήτησε ανατροπή του Καλλικράτη και αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, όπως και την ανάγκη για στροφή στο μαζικό κίνημα της γειτονιάς, ενώ ο γιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου της Πάτρας Τάσος Γιακουμής επισήμανε την ανάγκη να κατέλθει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ με πλατιά σχήματα και ο Παν. Χρυσανθακόπουλος, αντιπρόεδρος του Κεντρικού διαμερίσματος Πάτρας παρομοίασε την κατάσταση των δήμων σήμερα με την γερμανική κατοχή της χώρας στον β΄ παγκ. Πόλεμο.

Άποψη της αίθουσας. Δεξιά ο Γιάννης Γκόβας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: