ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Πάνος Σκουρλέτης: Χρειαζόμαστε μαζικό κίνημα για να κάνουμε την ανατροπή των πολιτικών τους

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλά για τη λίστα Λαγκάρντ κ.απ.

Η κυβέρνηση επιδιώκει τη στρατηγική έντασης για να φοβίσει την κοινωνία, είπε

Μαρία Κανελλοπούλου στο βήμα.
Επιχειρείται δημιουργία κλίματος τεχνητής ευφορίας με την συνδρομή των ΜΜΕ. Κι αυτό είναι ενδεικτικό της απαξίωσης των μεγάλων ΜΜΕ, είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, που ήταν ο κύριος ομιλητής στη σύσκεψη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, τη Δευτέρα το βράδυ στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, απέναντι σε ένα κοινό που εί κατακλύσει το χώρο. Κι έδωσε το στοιχείο ότι ποσοστό 36% σήμερα προτιμά να ενημερώνεται από το διαδίκτυο, σάιτς, μπλογκ, ιστοσελίδες.
Είπε όμως και τούτο: Από τις πρώτες εκλογές που ανεβήκαμε στο 16% βρήκαμε απέναντί μας συνασπισμένα τα μεγάλα ΜΜΕ. Ωστόσο πρόβλεψε ότι πολύ σύντομα θα έλθει η νέα διάψευση προσδοκιών που καλλιεργούν σε συνεργασία με την τρικομματική κυβέρνηση. Κι αυτό διότι η ελληνική κρίση αποτελεί την κορυφή του παγκόσμιου παγόβουνου της κρίσης, διότι αυτή η κρίση είναι συστημική!
Και υπενθύμισε: Είμαστε οι πρώτοι που ζητήσαμε διαγραφή χρέους, όταν σύσσωμες οι δυνάμεις του μνημονίου μας έλεγαν ότι θα έρθει η καταστροφή εάν γίνει αυτό που προτείνουμε. Τώρα το αίτημα διαγραφής έχει μπει στην ημερήσια διάταξη και από τους δανειστές, όπως και η φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου για την οποία φωνάζουμε  από την αρχή της επιβολής των μνημονίων. Τώρα και σε φορολογικούς παραδείσους, όπως τα νησιά Κέυμαν κ.α. μιλούν για φορολόγηση κεφαλαίων.
Χρ. Λιαρομμάτης, νομικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τόνισε ότι η κοινωνία σήμερα επανατοποθετείται στη βάση των προβλημάτων και είναι στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να το κερδίσει, πλησιάζοντας αυτούς τους; Ανθρώπους.
Μίλησε για την εκτεταμένη διαφθορά και εγκάλεσε τον Πρωθυπουργό που μπορεί να έμεινε άφωνος στη συζήτηση της Βουλής, ωστόσο παρείχει πολιτική κάλυψη στον συνεταίρο του κ. Βενιζέλο.
Ακόμη ο Π. Σκουρλέτης είπε: Το χρέος χρησιμοποιείται για φόβητρο της κοινωνίας και επεβλήθη περισσότερο για την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Την μεγαλύτερη ευθύνη στην εκστρατεία γιαυτή τη συγκάλυψη του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, γιατί μπορεί να ήταν σιωπηρός στη συζήτηση της Βουλής, αλλά ήταν αυτός που έδειξε την αμέριστη αλληλεγγύη του στον συνεταίρο του τον κύριο Βενιζέλο, προφανώς γιατί αυτές οι δύο πολιτικές δυνάμεις προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις μεγάλες ευθύνες που έχουν από το παρελθόν, ευθύνες για την εκτεταμένη φοροδιαφυγή, την ελεγχόμενη ανομία και την διαφθορά.

Μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ του 4% που έφθασε έως το 30% σήμερα και που όπως είπε «ενδεχομένως αύριο θα γίνει κυβέρνηση», τονίζοντας πως ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό απαιτεί σύγκρουση καθημερινή, όχι όπως ο δογματικός κομμουνισμός, ξεκαθάρισε, διαχωρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ από το μοντέλο που πρεσβεύει το ΚΚΕ για την εξουσία! Και επέμεινε ότι για την λαϊκή ανατροπή της κυβέρνησης και των μέτρων της χρειάζεται μαζικό κίνημα για επιβάλλει με εκλογές τη θέλησή του. Κι αυτό μας λείπει είπε, καθώς «μετά τις εκλογές του Ιουνίου δεν έχουμε κατορθώσει  να φτιάσουμε μαζικό κίνημα».

Ηλίας Γρηγόρης, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παγώνει η Ελλάδα μέσα στο χειμώνα

Μιλώντας στη συνέχεια για το πρόβλημα της θέρμανσης των νοικοκυριών είπε: «Από τη Θεσσαλία και πάνω παγώνει η Ελλάδα μέσα στο χειμώνα εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής για το πετρέλαιο».
 Είναι αναγκαίος ο ακτιβισμός, αλλά να εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα. Και πρότεινε: «Να κάνουνε αυτό που έκαναν στην Καστοριά. Να καταλάβει ο λαός την πόλη. Να κατέβει και να διαμαρτυρηθεί».

Επιδιώκουν στρατηγική έντασης

Μίλησε για την στρατηγική έντασης που επιχειρεί η τρικομματική συγκυβέρνηση προκειμένου να πλήξει τις λαϊκές δυνάμεις, να τις φοβίσει και να τις αποτρέψει από ανοικτές διαμαρτυρίες. Και αυτό ήρθε να αποδειχθεί λίγη ώρα μετά όταν ο υπουργός Δένδιας στην εκπομπή του MEGA ξεστόμισε την αήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα βρήκε το δρόμο της νομιμότητας!
Απάντησε και στις αιτιάσεις ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ στρογγυλεύει τις απόψεις του διότι πήγε στον Σόιμπλερ, λέγοντας: «Δεν είναι το ζήτημα με ποιον συναντιέσαι, αλλά τι του λες. Κι εμείς μείναμε αταλάντευτοι στις θέσεις μας» είπε «ενώ ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε να βάλει ζητήματα στη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, όπως αυτά που βάλαμε εμείς. Την άρση του μνημονίου και την πληρωμή του κατοχικού χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Είναι κέρδος ότι ο αντίπαλός μας μάς αποδέχεται ισότιμα» τόνισε.

Για τη λίστα Λαγκάρντ  

Ακόμη επεσήμανε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρετεντέρης προχθές παρασκηνιακά μας απείλησε ότι θα είμαστε υπεύθυνο εάν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στο χρέος της. Ένας από τους βασικούς λόγους που έφθασε η Ελλάδα έως εδώ είναι η φοροδιαφυγή μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν είναι τυχαίος ο μεγάλος αριθμός ελληνικών καταθέσεων σε φορολογικούς παραδείσους» είπε, «όπως δεν είναι τυχαία και τα γκαζάκια που μπαίνουν λίγες ημέρες μετά την αντιπαράθεση με το MEGA. Βγήκαμε χαμένοι αυτή την αντιπαράθεση;» αναρωτήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης και απάντησε: Όχι.
Τέλος τόνισε ότι χρειάζονται αυτενέργειες και επεξεργασίες, όπως και καταμερισμός δουλειάς. Είμαστε ένα κόμμα 30 χιλ. μελών, που μπορούμε να κάνουμε πολλά, είπε και ενημέρωσε ότι η συγκρότηση προς το συνέδριο προχωρά και αυτές τις μέρες δημιουργούνται σε όλη την Ελλάδα οι Νομαρχιακές Επιτροπές. Είπε επίσης ότι κυριαρχεί ρευστότητα στο πολιτικό πεδίο, κόμματα νέα έρχονται, άλλα διαλύονται και ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να φέρει με νέο τρόπο τις μάζες στην πολιτική, κατέληξε.   

 ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ BLOG



Δεν υπάρχουν σχόλια: