ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Εξηγήσεις Στουρνάρα για την βουλευτική αποζημίωση

Γιάννης Στουρνάρας.


Ο Γ. Στουρνάρας σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι “κατά την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος από την αρμόδια ΔΟΥ, αφαιρείται από το καθαρό ποσό από μισθωτές υπηρεσίες το 25% του ακαθάριστου ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψη των δαπανών μίσθωσης των πολιτικών γραφείων και λοιπών δαπανών άσκησης του λειτουργήματός τους”. Σημειώνει  ακόμα ότι “το ποσοστό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών”.

Επίσης διευκρινίζει ότι το ποσό που απομένει μετά από την αφαίρεση από τη βουλευτική αποζημίωση στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το οικογενειακό επίδομα οικογενειακών βαρών, των ποσών των κρατήσεων, που βαρύνουν αυτό το εισόδημα όπως και της κράτησης για ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο σύνταξης, φορολογείται ως εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Όσο για τις αιτιάσεις του Η. Κασιδιάρη ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά η βουλευτική αποζημίωση και η χρηματοδότηση των κομμάτων, ο υπουργός υπενθυμίζει ότι την αρμοδιότητα για τον καθορισμό των αποδοχών των βουλευτών την έχει η Βουλή ενώ αρμόδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων είναι το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα παραπάνω ήρθαν ως απάντηση στη ΧΑ που διαφωνεί με το ύψος της βουλευτική αποζημίωσης.
Επιπροσθέτως οι έλληνες ναζί, σε μία επίδειξης φιλοχριστιανισμού και για να βγάλουν από πάνω τους την κατηγορία που τους προσάπτει η Εκκλησία ότι λατρεύουν τον Δωδεκαθεϊσμό, με ανακοίνωσή τους προτείνουν: «Να πληρώνουν οι Συριζαίοι τον παχυλό βουλευτικό μισθό του Κουράκη και τα εκατομμύρια της επιχορήγησης που εισπράττει το κόμμα τους», αναφερόμενοι  στην πρόταση Τάσου Κουράκη στο εκκλησιαστικό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: