ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Είναι τότε που οι διανοούμενοι παίρνουν την υπόθεση του λαού στα χέρια τους !



Να τους ευχηθούμε καλή δύναμη, στο δρόμο του αγώνα που διάλεξαν!


Τι θα μπορούσαν να συζητήσουν δύο καλλιτέχνες, όταν βρίσκονται σε κοινό χώρο, ώστε να εκφράσουν τις ανησυχίες τους; Αριστερά η Μαρία Κανελλοπούλου, που εκτός από βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και ηθοποιός, μην το ξεχνάμε. 

Την βλέπουμε καθημερινά τα μεσημέρια στο σήριαλ "Το καφέ της χαράς". Παρένθεση, στα τούρκικα που μας έχουν κατακλύσει, ξεχωρίζει και ένα ελληνικό, αυτό που παίζει η Μαρία η αδελφή του Δημάρχου στο έργο. 

Δεξιά είναι ο γλύπτης Στάθης Λεοντής, ξεχωριστή προσωπικότητα της πόλης μας, της Πάτρας, με περγαμηνές στο χώρο της γλυπτικής και εύφημες μνείες στην κοινωνία. Είναι ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε το μοναδικό υπερμεγεθές μνημείου του Εμφυλίου που είναι ανεγερμένο στο Γηροκομειό Πάτρας, ζωντάνεψε ιστορικές προσωπικότητες και ανέδειξε σημαντικά γεγονότα. Μιλώ για την πόλη της Πάτρας, διότι εάν επεκταθούμε εκτός πόλης, τότε ο χώρος αυτής της ανάρτησης δεν φτάνει για να απαριθμηθούν. Πρόεδρος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και σταματώ εδώ. 

Όμως το ερώτημα επανέρχεται. Τι θέλουν να εκφράσουν δύο καλλιτέχνες μαζί, στο χώρο της συνέλευσης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, που σημήλθαν στο ΜΛΤ την Δευτέρα 21-1 2013; 

Πληροφορίες λένε πως ο Στάθης ζητά την συμβολή της Μαρίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδημούν στον καλλιτεχνικό χώρο. Και τούτο διότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης και ειδικότερα επιβολής συνεχών μνημονίων που στραγγαλίζουν την κοινωνία, το πρώτο θύμα είναι οι πνευματικές απολαύσεις, όπως η Τέχνη, το Θέατρο, ο Κινηματογράφος, τα Εικαστικά, μετά ακολουθούν οι υλικές και τέλος απειλείται αυτή η ίδια η επιβίωση. Δηλαδή έρχεται η ανθρωπιστική κρίση. 

Της οικονομικής ανόρθωσης μίας χώρας, προηγείται η πνευματική ανάταση. Είναι τότε που οι διανοούμενοι παίρνουν την υπόθεση του λαού στα χέρια τους. Να τους ευχηθούμε καλή δύναμη, στο δρόμο του αγώνα που διάλεξαν!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: