ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

«Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει» ακόμη και για την χουντικής έμπνευσης επιστράτευση των απεργών!

Ακούστε γιατί φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Επίσης και για το φερμουάρ «Ζάμα» που έβαλε στο στόμα της ΔΗΜΑΡ ο Κεδίκογλου


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» και απαντώντας στον Γ. Παπαδάκη για την χουντικής έμπνευσης (σ.σ.: παραβίασαν την πύλη με πολιορκητικό κριό) επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, όπου παρέμεναν από βραδύς περίπου 15 απεργοί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κεδίκογλου, ενθυμούμενος τον ρόλο της Λουλού που έπαιζε  στην εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά, όταν ήταν νεαρούλης, αναρωτήθηκε:

- Μήπως για κάποιους ήταν ευκαιρία για επίδειξη ακτιβισμού;

Και ο Γιώργος Παπαδάκης, που δεν μασάει τα λόγια του, γελώντας μονολόγησε:
- Χα, χα, χα, πάλι για το ΣΥΡΙΖΑ θα μας πείτε! Αυτό οδηγεί σε κοινωνικό αυτοματισμό.

Αλλά ο Κεδίκογλου εξανίσταται απαντώντας:
- Όταν τα λέω, μου λένε «πάλι τα ίδια»! Δεν μπορεί κάποιοι να εξαιρούνται όταν όλοι στερούνται. (Σ.σ.: Προφανώς εννοεί την δυστυχισμένοι πενόμενη τάξη των φίλων του της λίστας Λαγκάρντ!). Θα εφαρμόσουμε την πολιτική μας γιατί αυτό είναι το συμφέρον της χώρας!

Και ο Γ. Παπαδάκης ανταπάντησε:
- Άρα να γιατί δεν κάλεσε το σωματείο από την πρώτη μέρα της απεργίας και να του πει πως δεν μπορεί ένας μηχανοδηγός να παίρνει περισσότερα από έναν υπάλληλο της Βουλής που δουλεύει σε ευπρεπές περιβάλλον!

Κι ενώ ο Κεδίκογλου έκανε «τάιμ άουτ», πρέπει να αναφέρω ότι λίγο αργότερα μιλώντας στη ΝΕΤ ο  Κεδίκογλου είπε, ότι στο πλαίσιο του νόμου υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να ρυθμιστούν αναφορικά με κάποιες ειδικές κατηγορίες. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «διάλογος δεν μπορεί να γίνεται αδιαφορώντας για δικαστικές αποφάσεις και ταλαιπωρώντας το σύνολο του επιβατικού κοινού»!

Ο Δημ. Βίτσας του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρών στην εκπομπή του ΑΝΤ1, τον προλάβαινε κι απαντούσε:
- Δωράκια σε άλλους κλάδους έγιναν. Θα θυμίσω ότι ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, είχε κατέβει στο λιμάνι του Πειραιά στην απεργία των ναυτεργατών και είχε φάει και δακρυγόνα.

Ο Ν. Κακλαμάνης της ΝΔ εκδήλωνε την αντίθεσή του στην επέμβαση των ΜΑΤ και προέτρεπε τον Γραμματέα του Υπουργείου να μην μιλά ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης καθ’ ότι, όπως είπε, εάν θέλει να κατέβει στις εκλογές υποψήφιος, διότι εγώ τα ακούω από τους πολίτες κι όχι ο Γραμματέας!

Ωστόσο ο Σπ. Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ, κατσούφης που προφανώς δεν επελέγησαν τα ισοδύναμα του κυρ Φώτη στην προκειμένη περίπτωση, να τι είπε:
- Δεν μπορούμε να συζητούμε τώρα ότι έπρεπε να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση (σ.σ.: αυτό θα πει βασιλικότερος του βασιλέως) με τους απεργούς όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης. Η χώρα δεν πρέπει να χρεοκοπήσει, όπως έλεγαν άλλα σχέδια.

Αυτά είπε εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ. «Φταίει, ο Συριζα, φταίει, όπως λέει και το σχετικό άσ(θ)μα, που ακούγεται στο βίντεο που παραθέτω, στην κορυφή του κειμένου!

Κι εδώ ο… γάτος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Βίτσας, δεν το άφησε να πέσει κάτω, αυτό που είπε ο ΔΗΜΑΡαίος… γάτος.
- Ένα θυμάμαι καλά. Και η ΔΗΜΑΡ προεκλογικά είχε υποβάλει το δικό της σχέδιο, που προέβλεπε ότι δεν θα μπει άλλο μνημόνιο.

Για να λάβει την απάντηση του… σοφού γάτου της ΔΗΜΑΡ:
- Σύμφωνοι, αλλά…

Εδώ πάλι ο Δ. Βίτσας τον διακόπτει:
- Με την ύφεση που έχουμε ξεπεράσαμε και την Γερμανία, μετά τον Πόλεμο. Το πρόβλημα της Οικονομίας δεν είναι μόνον ελληνικό, αλλά και ευρωπαϊκό και έτσι πρέπει να λυθεί.

Συνέρχεται ο Σπ. Λυκούδης, από το στρίμωγμα που έκανε στη ΔΗΜΑΡ χαράματα ο υπουργός Μεταφορών Χατζηδάκης της ΝΔ και εμφανώς δυσαρεστημένος, που πρέπει να  «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» του Υπουργού, θυμάται τα… ισοδύναμα, γιαυτό και παρεμβαίνει λέγοντας:
- Στο πλαίσιο του ενιαίου μισθολογίου (σ.σ.: των 600 ευρώ στο Δημόσιο, που μεθοδεύει η τριμερής κυβέρνηση!) υπάρχει η δυνατότητα εσωτερικών ρυθμίσεων. Κι αυτό δεν έγινε. Έγινε η επίταξη…

Και ω του θαύματος ΣΥΡΙΖΑίος και ΔΗΜΑΡαίος δια του μαθηματικού τρόπου της «εις άτοπον υπαγωγής» συμφωνούν, όταν ο Δημ. Βίτσας λέει:
- Ενώ μπορούσαν να μην επέλεγαν την επίταξη, την επίδειξη σιδερένιας πυγμής, σιδερένιας πτέρνας επέλεξαν την πολιτική επιστράτευση. Όταν ο Σαμαράς άλλα υπόσχονταν προεκλογικά, ήξερε τι θα αντιμετωπίσει.

Ωστόσο ο Κεδίκογλου κληθείς σήμερα στη ΝΕΤ, να σχολιάσει τις διαφωνίες που εξέφρασε η ΔΗΜΑΡ, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις, οι οποίες, όπως είπε, είναι φυσικό να συμβαίνουν σε κάθε συνασπισμό. Τόνισε όμως ότι η κυβέρνηση είναι ενιαία και ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι η μόνη που θα επιτρέψει να σταθεί η χώρα όρθια!
Όπερ σημαίνει κύριοι της ΔΗΜΑΡ και ειδικότερα κύριε λαλίστατε Λυκούδη, στο στόμα φερμουάρ «Ζάμα» και μην κάνεις το… λύκο! (Σ.σ.: Εκ του επωνύμου του).

Παρά ταύτα, σε κάποιο σημείο, ο οικοδεσπότης της εκπομπής Γιώργος Παπαδάκης, καρφώνει τους εκπροσώπους των κυβερνητικών κομμάτων. Διαβάζει εμαίηλ τηλεθεάτριας:
- Ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που ήθελα να κάνει η κυβέρνηση κάτι, για να έχουμε Μετρό. Σήμερα έκαναν και δεν έχουμε κανένα μέσο μεταφοράς. Συγχαρητήρια!

Βεβαίως το απόλυτο αληθές είναι ότι από το μεσημέρι άρχισαν να κινούνται κάποιοι συρμοί, πλην όμως από αύριο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα νεκρώσουν πάλι τα μέσα κίνησης σε σταθερή τροχιά.

Υπόψιν ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη «έριχνε την μπάλα συνεχώς εκτός τερέν». Δεν μίλησε για την ουσία του ζητήματος της πολιτικής επιστράτευσης και επέμβασης των ΜΑΤ κατά χουντικό τρόπο στο αμαξοστάσιο.

Κατηγορούσε για το εάν ο Τσίπρας τα είπε καλά ή όχι στους Αμερικανούς δημοσιογράφους, που δήλωσε για πολλοστή φορά, ότι οι περικοπές των δύο μισθών ήταν αίτημα των Ελλήνων βιομηχάνων, που υιοθέτησε η κυβέρνηση και το πρότεινε στο ΔΝΤ και τους τροϊκανούς. Προφανώς έκανε πως δεν το γνώριζε.

Ο Γ. Παπαδάκης όμως τον κάρφωνε:
- Δεν μας νοιάζει και ο κόσμος λίγο νοιάζεται εάν το είπε και τι είπε ο Τσίπρας. Ο κόσμος  έχει πρόβλημα, οι άνεργοι έχουν φτάσει ενάμισι εκατομμύριο και σεις δεν απαντάτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: