ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Φασολάδα μαγειρευμένη στο γκάζι κυρίως περιλάμβανε η συλλογική κουζίνα της Αγ. Σοφίας

Άθρόα η προσέλευση στην κατσαρόλα με τη φασολάδα!



Την τίμησαν δεόντως όσοι προσήλθαν στην πλ. Εργ. Κατοικών Ν. Δρόμου Πάτρας
 Μία μεγάλη κατσαρόλα μαγειρείου πάνω σε φιάλη γκαζιού άρκεσε για να αποτελέσει  τη βάση της συλλογικής κουζίνας, που είχε ανακοινωθεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Την απόφαση της λαϊκής πρωτοβουλίας των κατοίκων Αγ. Σοφίας στήριξα και άτομα από τις συλλογικότητες της υπόλοιπης Πάτρας.
Έτσι μία σειρά από προσφορές προϊόντων ή μερίδες πακεταρισμένου φαγητού έφθασαν εγκαίρως στην πλατεία για να πλουτίσουν το τραπέζι των προσφορών.
Παστίτσιο, κεφτέδες, όσπρια, λαχανικά, αλλά και λάδι, γλυκά και άλλα ήσαν τα προϊόντα που προσφέρθηκαν  σε όσους είχαν ανάγκη.
Εκτός των παραπάνω στην πλατεία είχε στηθεί και ανταλλακτικό παζάρι που το διαχειρίζονταν παρέες νέων ανθρώπων  

Η συλλογική κουζίνα που διοργάνωσαν χθες Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, οι κάτοικοι της Αγ. Σοφίας  σε συνεργασία με την ανταλλακτική οργάνωση Στα.Κρα.Ελι. στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών Νέου Δρόμου, άρχισε στις 12 μ. και κράτησε μέχρι τις 2, εξυπηρετώντας αρκετές ανάγκες.

Για την οργάνωση Στα.Κρα.Ελι και τις δραστηριότητες  των μελών της Συνέλευσης Αγ. Σοφίας, μιλά ο   κ. Θωίδης Πολυχρόνης, κάτοικος Αγ. Σοφίας, ο οποίος λέει τα εξής: 

Είδη από το ανταλλακτικό παζάρι.
 «Εδώ και τρία χρόνια από τότε που άρχισε η καταστροφή συγκροτήσαμε μία συνέλευση των κατοίκων προκειμένου να αντισταθούμε σε όλα αυτά τα μέτρα που μας επιφύλασσε η οικονομική κρίση και του Παπανδρέου, αλλά και αργότερα η τρικομματική.
Ξεκινήσαμε με αφορμή το χαράτσι και σιγά-σιγά αρχίσαμε να οργανωνόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα διάφορα προβλήματα της συνοικίας και γενικότερα ως πολίτες αυτά της χώρας.
Μέσα στις δραστηριότητές μας είναι η συλλογική κουζίνα, όχι με στόχο τη φιλανθρωπία, αλλά την αλληλεγγύη. Μαγειρεύουμε μαζί, τρώμε μαζί, προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο ότι κανείς δεν είναι μόνος, είμαστε όλοι παρέα. Είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
Η αλληλεγγύη κι ο αγώνας για αυτά που προσπαθούνε να μας στερήσουν και μας στερούνε καθημερινά είναι η μοναδική λύση αντίστασης να καταφέρουμε να ανατρέψουμε όλη αυτή την κατάσταση που μας έφερε σε αυτό το σημείο.
Στόχος μας είναι από τη μία πλευρά η αλληλεγγύη, από την άλλη πλευρά η ανατροπή αυτή της κατάστασης του κυβερνητικού συστήματος, που ενώ οι περισσότεροι είναι γραμμένοι στις λίστες της Ζήμενς, του Λιχνεστάιν, της Λαγκάρντ και μας κοροϊδεύουν μέσα στο Κοινοβούλιο, φορτώνουν σε καθημερινή βάση φόρους αβάστακτους, χαράτσια με αποτέλεσμα και οι άνεργοι να πληρώνουν φόρους. Σε αυτά εμείς πρέπει να αντιτάξουμε την αντίστασή μας, ώστε να μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.


Προϊόντα του Στα.Κρα.Ελι εκτίθενται στο αναλλακτικό παζάρι.

Για το δίκτυο Στα.Κρα.Ελι.



 Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε ιδρύσει το Σωματείο Κοινωνική Αλληλεγγύη ως κάτοικοι της Αγ. Σοφίας, αλλά και οι άλλες συνελεύσεις, των Βραχνεΐκων, της Άνω Πόλης, της Αχαγιάς που γενικότερα αρχίζουν και αναπτύσσονται αυτές οι συνελεύσεις, με στόχο την ανάπτυξη, την κοινωνική δραστηριότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη, βάζει ζητήματα πολιτικά, όχι κομματικά, δηλαδή αυτά που θέλει ο κόσμος, δουλειά, ψωμί και ισονομία και στο πλαίσο αυτό έχουμε το Στα.Κρα.Ελι., που σημαίνει Στάρι Κρασί Ελιά, με στόχο ένα εναλλακτικό δίκτυο συναλλαγών χωρίς ευρώ. Μέσω του Στα.Κρα.Ελι. μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες, να πουλάμε εμπορεύματα με μονάδα το τσαμπί. Το τσαμπί έρχεται να αντικαταστήσει το ευρώ , που πλέον κανείς μας δεν έχει. Και για παράδειγμα μπορεί κάποιος να δίνει ένα κιλό αλεύρι και να παίρνει δύο τσαμπιά και με αυτά να αγοράζει μία υπηρεσία ή δύο προϊόντα.
Αυτά και οι υπόλοιπες δράσεις που προγραμματίζουμε, όπως παιδικό θέατρο, χορωδίες και λοιπά έχουν στόχο την μαζικοποίηση αφενός του  κόσμου, αλλά πιο πολύ να σφυρηλατήσουμε την ενότητα και ν’ αποδείξουμε στην πράξη πλέον ότι κανείς δεν είναι μόνος του. Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε».  

Δεν έλλειψαν και τα εσπεριδοειδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: