ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση «έδρασε νύχτα ως κοινοβουλευτική χούντα με στρατιωτικό νόμο»

Οι δηλώσεις Λαφαζάνη στο βίντεο της naftemporiki.gr

Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό παραβιάζοντας την πύλη και κάνοντας συλλήψεις
Επιχείρηση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, προκειμένου να απομακρυνθούν οι δεκαπέντε περίπου απεργοί οι οποίοι βρέθηκαν οχυρωμένοι μέσα στις εγκαταστάσεις, μετά την κοινοποίηση της κυβερνητικής απόφασης περί επιστράτευσης.
 
Παναγιώτης Λαφαζάνης: Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ 

Στο σημείο βρέθηκε ο  βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος –σύμφωνα με πληροφορίες της www.naftemporiki.gr κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έδρασε νύχτα ως κοινοβουλευτική χούντα με μεθόδους στρατιωτικού νόμου».
 
«Τα ΜΑΤ μπήκαν σαν κλέφτες σπάζοντας την πόρτα του αμαξοστασίου του μετρό. Εδώ έχουν επιβάλλει στην ουσία μια δικτατορία. Με δικτατορίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς», τόνισε και πρόσθεσε ότι η απεργία στα ΜΜΜ μπορεί να γίνει η «σπίθα για να ανάψει μια μεγάλη εξεγερτική φωτιά η οποία θα ανατρέψει μια κυβέρνηση που οδηγεί τον τόπο κατευθείαν στην καταστροφή».

Σε συλλογική αντεπίθεση καλεί το ΚΚΕ

Την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό καταγγέλλει το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι αποδεικνύει πως «η επιχείρηση ''Νόμος και Τάξη'' της κυβέρνησης στόχο έχει τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η κρατική βία και καταστολή δε στρέφεται μόνο εναντίον των εργαζομένων στο μετρό, αλλά αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική».
Το Κομμουνιστικό Κόμμα καλεί το λαό να απαντήσει «σαν μια γροθιά με συλλογική αντεπίθεση και μαζική οργανωμένη απειθαρχία στα αντιλαϊκά μέτρα, τους αντιδραστικούς νόμους και την καταστολή». «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Τώρα χρειάζεται ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Συγκοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Αντιδράσεις των εργαζομένων

Η επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων. «Δεν είμαστε δολοφόνοι, είμαστε εργαζόμενοι» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Λειτουργίας Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ) Σπ. Ρεβύθης.

«Όλες αυτές τις ημέρες δεχθήκαμε μια δόλια επίθεση από την κυβέρνηση με ασύστολα ψεύδη και συκοφαντίες, που δεν είχαν καμία λογική. Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν και διεκδικούν τις ΣΣΕ» πρόσθεσε, διαμηνύοντας πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, Βασίλης Σταθούσης, ανέφερε ότι «με τη σημερινή ενέργεια ξεσκεπάζεται το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Με την επέμβαση των ΜΑΤ στα Σεπόλια σε συνδυασμό με την ολονύκτια επίδοση των φύλλων επίταξης, που μας θυμίζει το σύστημα ''Πόρτα- Πόρτα των ΕΛΤΑ'', η κυβέρνηση συναγωνίζεται σε "δημοκρατικότητα" ακόμη και τη χούντα των συνταγματαρχών και μάλλον προηγείται».

Παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί ως εργαλεία τον φόβο, τους εκβιασμούς, τις επεμβάσεις, τις απειλές, τη διαπόμπευση και την προβοκάτσια για να εφαρμόσει τα μνημόνια και τις δεσμεύσεις προς τους τοκογλύφους δανειστές. Στην επικίνδυνη αυτή τακτική της θα βρει απέναντι της, όχι μόνο τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας».

Όλη τη νύχτα επέδιδαν φύλλα πορείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, αλλά οι προσαχθέντες αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η διαδικασία επίδοσης των φύλλων επίταξης. Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων στο μετρό, Μ. Τσακός, τα φύλλα πορείας επιδίδονταν στους απεργούς καθόλη τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί σήμερα όμως μόνον 15 απεργοί παρουσιάστηκν με τα φύλλα πορείας ανά χείρας και είναι αδύνατο να ξεκινήσουν οι συρμοί καθώς χρειάζονται πολύ περισσότερα άτομα. Αυτό επεσήμανε και η κυβέρνηση, που ελπίζει από αυριο κανονικά να λειτουργήσει το Μετρό. Φυσικά οι απεργίες συμπαράστασεις από άλλους κλάδους αποκλείουν κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους απεργούς. Η κ. Φάκου απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις και ζητεί η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Τώρα επικρατεί ηρεμία στο αμαξοστάσιο, ωστόσο οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο αμαξοστάσιο πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Μετρό. Τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προγραμματίζουν για τις 1 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αμαξοστάσιο και πορεία προς το Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επιστράτευση οι εργαζόμενοι έβγαλαν από τον χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια τα Ι.Χ. τους, οχυρώθηκαν μέσα, έκλεισαν την πύλη και πίσω της τοποθέτησαν δύο ανυψωτικά μηχανήματα.

 Σ. Κεδίκογλου: Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος

Την εκτίμηση ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας εκ νέου ότι «πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: