ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Τα χαλκεία του Αντώνη Σαμαρά

Γωργος Μουρούτης, ο οργανωτικός.


Του  ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ

      (Από www.avgi.gr)

Η συκοφαντική αλλοίωση των δηλώσεων του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγ. Διαμαντόπουλου, που άφησε βαρύτατα εκτεθειμένο το Μαξίμου, αλλά και τη Συγγρού, έφερε ξανά στο προσκήνιο μια ομάδα επαγγελματιών «γκεμπελίσκων». Μια ομάδα - φάντασμα, το βασικό έργο της οποίας είναι να βρίσκει -κυρίως να εφευρίσκει- τη... λάσπη, που στη συνέχεια η Ν.Δ. πετά στον ανεμιστήρα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.


Από τα υπόγεια της Συγγρού και του Μαξίμου στα «σαλόνια» των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, η λάσπη κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Η «Ομάδα Αλήθειας» της Ν.Δ. και η Ακροδεξιά

 
Πρόκειται για την περίφημη «Ομάδα Αλήθειας» της Ν.Δ. Ένα δίκτυο «σαμαρικών» ταλιμπάν, που συγκροτήθηκε πριν από τις διπλές εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου και επιφορτίστηκε να παρακολουθεί καθημερινά δημόσιες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιες προς... παραποίηση και μικροκομματική εκμετάλλευση στο πλαίσιο ενός βρόμικου πολιτικού παιχνιδιού με «χτυπήματα κάτω από τη μέση».

Η συγκεκριμένη ομάδα-φάντασμα προέκυψε από την αγωνία του επιτελείου Σαμαρά για τη μάχη στήθος με στήθος που έδινε η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Στήθηκε ένα δίκτυο φανατικών «σαμαρικών» νεολαίων, με κοινό χαρακτηριστικό τις έντονες ακροδεξιές ιδέες και την προσήλωση προσωπικά στον Αντ. Σαμαρά, οι οποίοι καθημερινά παρακολουθούσαν όλα τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, διάβαζαν όλες τις εφημερίδες, «σέρφαραν» σε όλα τα blogs και προέβαλλαν, μέσω της ιστοσελίδας truthteam.gr, δήθεν «παρεξηγήσιμες» δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο ιδεολογικός.
Ομφάλιος λώρος

Στην ιστοσελίδα της, η «Ομάδα Αλήθειας», που γεννά συνειρμούς με το οργουελικό υπουργείο Αλήθειας του «1984», διευκρινίζει ότι «είναι μια ομάδα πολιτικής ανάλυσης που πρόσκειται στην Ν.Δ. χωρίς να την εκφράζει επίσημα».

Παρόλα αυτά, για όσους παρακολουθούν τη δραστηριότητα των χαλκείων της Συγγρού, ο ομφάλιος λώρος που συνδέει την εν λόγω ομάδα - φάντασμα με τα κεντρικά της Ν.Δ. και με το Μαξίμου είναι κάτι παραπάνω από ευδιάκριτος. Βγάζει μάτι.

Οι... «αποκαλύψεις» της Truth Team γίνονται αυτολεξεί non paper της Ν.Δ., που αποστέλλεται στους πολιτικούς συντάκτες. Κάπως έτσι τα τηλεοπτικά κανάλια προέβαλαν αρχικά το μονταρισμένο βίντεο με την προβοκάτσια κατά του Β. Διαμαντόπουλου και του ΣΥΡΙΖΑ, ως... ένα βίντεο «ανεβασμένο» στο youtube.com, δηλαδή χωρίς να πληροφορούν τους τηλεθεατές για την προέλευσή του.

Εξάλλου, τις «αποκαλύψεις» του non paper είχε υιοθετήσει επισήμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, με δήλωσή του.

Την επόμενη μέρα, όμως, όταν αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία, το Mega, και προσωπικά ο Γ. Πρετεντέρης, παραδέχθηκε δημοσίως ότι το παραποιημένο βίντεο εστάλη από τη Ν.Δ.

Η διασύνδεση της «Ομάδας Αλήθειας» δεν φτάνει μόνο ώς τη Συγγρού, αλλά προχωρά και στο Μαξίμου.

Όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τα «γαλάζια» social media, διαπιστώνουν ότι αυτούσιες τις προβοκάτσιες της εν λόγω ομάδας αναπαράγει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης. Πολλές φορές, μάλιστα, προτού «ανέβουν» οι προβοκάτσιες στη σελίδα truthteam.gr, ο κ. Μουρού της έχει προλάβει να... ανεβάσει πρώτος τα σχετικά στο facebook και στο twitter. Έχοντας, προφανώς, «εσωτερική πληροφόρηση»...

Σίμος Κεδίκογλου, ο μαζικός.
Το δίκτυο και τα πρόσωπα

Η «Ομάδα Αλήθειας» δεν έχει συγκεκριμένο χώρο, ούτε γραφεία. Όπως τονίζουν παροικούντες τη «σαμαρική» Ιερουσαλήμ, την υψηλή εποπτεία των «αποκαλύψεων» έχει ο Γ. Μουρούτης, σε απόλυτη συνεννόηση με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Σπ. Καπράλο, δημοσιογράφο, πρώην στέλεχος της ΕΡΤ. Την ψηφιακή επεξεργασία και τον συντονισμό των «εθελοντών ΟΝΝΕΔιτών» έχει αναλάβει, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο 34χρονος Δημ. Πτωχός. Πρόκειται για μεσαίο στέλεχος της Ν.Δ., μεσσηνιακής καταγωγής, που θεωρείται «ειδικός» στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Αντ. Σαμαρά και αποτελεί το «πουλέν» του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία. Ήταν εκείνος που ανέλαβε τη δικτύωση των υπολογιστών στο κτήριο της Συγγρού, όταν η Ν.Δ. έφυγε απότη Ρηγίλλης. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος υπεύθυνος του κόμματος της Ν.Δ. επί Σαμαρά, ο κ. Θ. Δραβίλας, όταν αποχώρησε από τη Συγγρού, ανέλαβε –με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού, ως έμπιστός του- τη νευραλγική θέση του διοικητή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, δηλαδή της ΕΥΠ.
Επίσης, τη «διάδοση» των «αποκαλύψεων» της «Ομάδας Αλήθειας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να έχει αναλάβει, με posts στο facebook και στο twitter, και δημοσιογράφος καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, που είχε «περάσει» και από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (πρώην υπουργείο Τύπου) επί παντοκρατορίας Θ. Ρουσόπουλου.

Διασυνδέσεις

Βεβαίως, η διασύνδεση του «σαμαρικού» συστήματος με την blogόσφαιρα χρονολογείται από παλιά. Εδώ και χρόνια, τις μύχιες σκέψεις του νυν πρωθυπουργού εκφράζουν, μέσω του antinews.gr, φανατικοί υποστηρικτές του, μεταξύ των οποίων ο ακροδεξιών αντιλήψεων Φαήλος Κρανιδιώτης και ο διαχρονικός σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά, βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Πλέον, με κυβέρνηση Σαμαρά σήμερα, ο ιστός της «ενημερωτικής» αράχνης του antinews.gr και της «Ομάδας Αλήθειας» περισφίγγει την ΕΡΤ και έχει προνομιακές σχέσεις με έντυπα, όπως τα «Παραπολιτικά» του εφοπλιστή Μαρινάκη, που υλοποιούν, ανάμεσα στα άλλα, και σχέδιο επέκτασης στη Χρυσή Αυγή. Δηλαδή, αυτό που εδώ και καιρό εισηγείται από τις στήλες της «Δημοκρατίας» ο Φ. Κρανιδιώτης και προωθεί με την πολιτική του ο Ν. Δένδιας, στήνοντας ρεβάνς για τη Μεταπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: