ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει φανταστικούς διαλόγους στην προανακριτική με επιστροφή στο ’89

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τώρα στο αμόνι του χαλκείου της ΝΔ.


«Κυβερνητικό χαλκείο δρα εντός του Κοινοβουλίου» και το οποίο επιχειρεί να εμποδίσει το έργο της προανακριτικής, λέει
 Σάλος έχει ξεσπάσει από τους δήθεν διαλόγους ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ζητώντας να τοποθετηθεί στην προανακριτική, φρόντισε να τοποθετηθεί, από το πρώτο λεπτό, απέναντι από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας μάλιστα σε καταγγελίες για τη δράση του πατέρα της το 1989.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής ζήτησε μεταξύ άλλων να μαγνητοσκοπούνται οι συνεδριάσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των διαδικασιών. Η αντίδραση του κ. Βαρβιτσιώτη ήταν άμεση.

«Σε καμιά επιτροπή στο παρελθόν δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα διαβλητότητας» φέρεται να  είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Όλες οι προανακριτικές έχουν καταλήξει σε αθωωτικά πορίσματα» αντέδρασε ο κυρία Κωνσταντοπούλου για να εισπράξει χτύπημα κάτω από την ζώνη με τον βουλευτή να της λέει: «Μην μας λες τέτοια γιατί και ο πατέρας σου αθώωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει τη δράση ενός «κυβερνητικού χαλκείου που δρα εντός του Κοινοβουλίου» και το οποίο, όπως τονίζει, επιχειρεί να εμποδίσει το έργο της προανακριτικής για την «λίστα Λαγκάρντ» αναπαράγοντας «φανταστικούς διαλόγους».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι το «κυβερνητικό χαλκείο ενορχήστρωσε τη χθεσινή επικοινωνιακή εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης, με τη μέθοδο του non paper, που περιείχε φανταστικούς διαλόγους, που δήθεν έλαβαν χώρα κεκλεισμένων των θυρών, κατάλληλα διαμορφωμένους για τη δημιουργία του κλίματος απαξίωσης της Επιτροπής και του Κοινοβουλίου που επιθυμούν οι Κυβερνητικοί εταίροι.

Οι πλαστογράφοι της πραγματικότητας έχουν αποκαλυφθεί στο Πανελλήνιο και δεν μπορούν να κρυφτούν. Το δυσάρεστο είναι ότι το nonpaper αναπαρήχθη «αμάσητο» από περισσότερα του ενός μέσα ενημέρωσης».

Προσθέτουν ότι «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα πανομοιότυπα ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν από πλείστα Μ.Μ.Ε.
Και καλούμε εκείνους που ανεύθυνα αναπαρήγαγαν το κουτόχορτο με το οποίο προσπαθούν να ταΐσουν την κοινωνία να απαντήσουν:

Γιατί απέκρυψαν από τη δημοσιότητα και από τους πολίτες τη μοναδική είδηση από τη χθεσινή συνεδρίαση, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε έτοιμος με προτάσεις για εξέταση μαρτύρων και οι βουλευτές της Κυβέρνησης δήλωσαν ανέτοιμοι να συζητήσουν το θέμα αυτό και ανέβαλαν τη συνεδρίαση για σήμερα;

Εμείς και σήμερα θα υποβάλουμε προτάσεις για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Καλούμε τους υπεύθυνους να πάψουν να συσκοτίζουν και να συγκαλύπτουν. Καλούμε τον Πρόεδρο της Επιτροπής να αναλάβει τις ευθύνες του. Καλούμε τον Αντιπρόεδρο να αναλάβει την ευθύνη του ότι διαδίδει τα χαλκευμένα δημοσιεύματα δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.Τα υπόλοιπα θα κριθούν αρμοδίως από τους αρμοδίους. Εμείς θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για τη διερεύνηση της αλήθειας από την Επιτροπή».
ΣΥΡΙΖΑ: Να κληθεί και η Λαγκάρντ
Την ερχόμενη Πέμπτη θα καταθέσει ο πρέσβης Ηλίας Κλης που μαρτυρικές καταθέσεις της δικογραφίας αναφέρουν ότι μεσολάβησε στην διαδρομή της λίστας.

Πέραν αυτών, η ΝΔ, αναφορικά με τα πολιτικά πρόσωπα ζήτησε να κληθεί ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου  αλλά και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να καταθέσει ή να στείλει υπόμνημα και η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ.

Επι των διαδικαστικών η επιτροπή αποφάσισε «Όποιο μέλος παραβιάζει την διαδικασία να αποβάλλεται από την επιτροπή» ενώ με την σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ και με 7 υπερ και 6 κατά ψήφους αποφασίστηκε να μοιραστούν αντίγραφα της λίστας στα μέλη της επιτροπή.
Οι δήθεν διάλογοι
Οι διάλογοι που διέρρευσαν από την χθεσινή συνεδρίαση και σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι φανταστικοί είχαν ως εξής:
 

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Προτείνω  να καταγράφεται με κάμερες η εξέταση των μαρτύρων για να καταγράφονται οι αντιδράσεις τους στις ερωτήσεις και τις απαντήσεις, να καταγράφεται η βιολογική τους εικόνα.

Ηλ. Κασιδιάρης: Συμφωνώ και εγώ απολύτως με την πρόταση Ζ. Κωνσταντοπούλου .
Π. Ρήγας: Διαφωνώ απόλυτα. Τέτοιες πρακτικές σε εξέταση μαρτύρων ακολουθούν μόνο αντιδημοκρατικά καθεστώτα.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Υπάρχει θέμα με την αμεροληψία του κυρίου Μαρκογιαννάκη με αυτά που είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του

Χρ. Μαρκογιαννάκης:
Εγώ μίλησα πολύ προσεκτικά και πριν ακόμα εκλεγώ πρόεδρος. Ξέρω πολύ καλά τη δουλειά μου.

Π. Ρήγας: Επιτέλους κύριε πρόεδρε εδώ ήρθαμε να κάνουμε δουλειά όχι να παρακολουθούμε την κ. Κωνσταντοπούλου να αγορεύει και να διακόπτει.

Β. Οικονόμου: Δεν έχουμε εδώ δυο κατηγορίες μελών κάποιοι να μιλάνε συνεχώς και κάποιοι να τους ακούνε σιωπηλοί

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Κυρία Κωνσταντοπούλου εγώ είμαι ο πρόεδρος εδώ. Ξέρω να εφαρμόζω τον κανονισμό και θα τον εφαρμόσω είτε θέλετε είτε δεν θέλετε. Δεν σέβεστε εμάς, δεν σέβεστε ούτε τον κ. Δρίτσα που είναι αρχαιότερος σας στη Βουλή;

Ζ. Κωνσταντοπούλου: 
Είναι απαράδεκτος ο υπαινιγμός σας κ. πρόεδρε, δηλαδή τι θέλετε να πείτε ότι ο κ. Δρίτσας είναι ηλικιωμένος;

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Έλεος πια κυρία μου

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Όλες οι προανακριτικές έχουν αθωώσει αυτούς που εξέταζαν. Γι' αυτό δεν πρέπει να ακολουθήσουμε την πεπατημένη.

Μ. Βαρβιτσιώτης:
Και η προκαταρκτική για τον Ανδρέα Παπανδρέου στην οποία συμμετείχε ο πατέρας σας τελικά το ίδιο αποτέλεσμα είχε ο Παπανδρέου αθωώθηκε.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ντροπή κ. πρόεδρε ζητώ να ανακαλέσει αμέσως. Είναι απαράδεκτα αυτά που λέει. Να μην γράφουν στα πρακτικά.

Μ. Βαρβιτσιώτης:
Ντροπή δική σας αν θέλετε να ανακαλέσω θα ανακαλέσετε και εσείς. Όχι σε μένα αυτά .

Ζ. Κωνσταντοπούλου:
Ο κ. Οικονόμου βγαίνει στα κανάλια προκατειλημμένος και μιλά εναντίον μου.

Β. Οικονόμου:
Δεν σας επιτρέπω να αναφέρετε το όνομα μου και να με συκοφαντείτε.

Πρόκειται για γελοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ απαντά η ΝΔ

Για «γελοιότητες» του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωση – απάντηση προηγούμενης ανακοίνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μιλούσε για «κυβερνητικά χαλκεία που προσπαθούν να εμποδίσουν την λειτουργία της προανακριτικής επιτροπής» για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: