ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Γαλλικά binelikia… κόσμησαν Σάββατο πρωί σήμερα, την εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ

Παρά την ένταση και τα... γαλλικά στην εκπομπή του Γ. Αυτιά, στον ΣΚΑΪ, ευτυχώς τα ιλαροτραγικά που συνέβησαν προ μηνών στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, δεν επαναλήφθηκαν. Ανεπίδεκτος μαθήσεως ο Άδωνις; Ίσως... (Φωτογραφία αρχείου).


Κατέβασαν το… ζάχαρο του Αδώνεως, που κατανάλωσε μια καραμελοβιομηχανία!



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

  Η εκπομπή «Σκάι Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά, έδειχνε από την αρχή αυτό που συνηθίζουμε να λέμε. Δηλαδή, η καλή μέρα από την αυγή φαίνεται! Ο λόγος μεταξύ των καλεσμένων αναφέρονταν στην χαώδη κατάσταση των συγκοινωνιών, ιδιαίτερα  σήμερα και αύριο και το πώς διαμορφώνεται το πολιτικό τοπίο ως συνέπεια της αντιμετώπισης των απεργών του Μετρό, σαν στρατιώτες, μετά την πολιτική επιστράτευσή τους.

Παρόντες στην εκπομπή ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης από την κυβέρνηση μαζί με τις καραμελίτσες του, ο Παύλος Χαϊκάλης από τους ΑΝΕΞ.ΕΛΛ. και ένας συνταγματολόγος.

Ο Άδωνις από το ξεκίνημα της εκπομπής δεν αισθάνονταν καλά, καθώς οι πιέσεις που δέχονταν, λόγω υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής, ήσαν επίμονες  κι οι καραμέλες πήγαιναν σερί στο στόμα του! 

Κι όταν η κουβέντα εστράφη στα περί μη συνέπειας της ΝΔ που άλλα έλεγε προεκλογικά κι άλλα έπραξε, ο Πάνος Σκουρλέτης αποκάλεσε «σαλταδόρο της πολιτικής» τον Άδωνι που κοκορεύονταν για την πολιτική του συνέπεια και διατείνονταν:

- Εγώ σαλταδόρος; Εγώ ήμουν πάντα δεξιός. Δεν έφυγα από δεξιά. Εσείς πάτε τώρα στο Σόιμπλερ, στην Αργεντινή, στην Αμερική. Εσείς πήρατε στο ΣΥΡΙΖΑ όλο το ΠΑΣΟΚ. Εγώ εκλέγηκα, εσύ δεν εκλέγηκες, ήρθες τελευταίος.

Και μιας που θέμα στράφηκε αλλού, ο Πάνος Σκουρλέτης, αντιμετωπίζοντας έναν Άδωνι σε κατάσταση εξαλλοσύνης, του υπενθύμισε τον κάλπικο εκλογικό νόμο που έδωσε τη δυνατότητα, ιδίως στην Αττική, το πρώτο κόμμα, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, να βγάζει λιγότερους βουλευτές από το δεύτερο, τη ΝΔ. 

- Βγήκες με το μπόνους (σ.σ.: των 50 εδρών) του είπε. Είσαι σαλταδόρος της πολιτικής και αυτό δεν αμφισβητείται.

Εξεμάνη ο Άδωνις και απείλησε:

- Κύριε Αυτιά, θα φύγω. Δεν επιτρέπω να με λέει σαλταδόρο.


Και ο Πάνος ήρεμος επαναλαμβάνει τα περί σαλταδόρου. Ώσπου ο Άδωνις βγήκε από τα ρούχα του κι άρχισε τις απειλές περί φυγής, στρεφόμενος στον Γ. Αυτιά.


- Καλά εμένα απειλείς, τον ρωτάει ο Γ. Αυτιάς. Ε, τότε φύγε, αν νομίζεις. Αλλά άκου, εσύ εκπροσωπείς ένα μεγάλο κόμμα, πως θα φύγεις;


Κι ο Πάνος να επιμένει ότι εκλέγηκε ο Άδωνις με το μπόνους. Κι ακόμη, του επαναλάμβανε:

- Θα φύγεις; Στο καλό. Θα μας ωφελήσεις!


Από την άλλη μεριά ο Παύλος Χαϊκάλης των ΑΝΕΞ.ΕΛΛ. συμφωνούσε με τον Πάνο Σκουρλέτη.

- Είναι γνωστό ότι βγήκες με το μπόνους. Μη μας λες τώρα αυτά, λέει προς τον Αδωνι.


Αποτέλεσμα ήταν να μπει στο μάτι του… γνήσιου δεξιού Αδώνεως και να του κατέβει το… ζάχαρο. Γιαυτό άρπαξε στο στόμα  και την επόμενη καραμέλα. Την οποία άρχισε να πιπιλίζει επιμόνως.


Κι εκεί που όλοι νόμισαν ότι ηρέμησε ο Άδωνις, όπως του συνιστούσε ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο Πάνος που συνεχώς του έλεγε:

- Καλά τώρα. Ηρέμησε, μην κάνεις έτσι.


Κι ενώ φάνηκε προς στιγμή ότι η καραμελίτσα θα έφτιαχνε το… κατεβασμένο ζάχαρο του Αδώνεως, πάλι εξερράγη λίγα λεπτά αργότερα.


Αιτία ο άλλος Παύλος, ο Χαϊκάλης, που αντέκρουε τον Άδωνι ο οποίος περνούσε νευρική κρίση. Το θέμα ήταν εάν έπρεπε και οι βουλευτές να παίρνουν μισθό με τόσα χρήματα, όσα ο διαλαμβάνει το ενιαίο μισθολόγιο. Ο Άδωνις πάντως ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί, ενώ ο Πάνος Χαϊκάλης του έλεγε ότι με 586 ευρώ  δεν ζει ο άνθρωπος και αν ζει τότε να παίρνουν κι οι βουλευτές τόσα. Την επόμενη στιγμή ο Άδωνις πήρε πάλι φωτιά.

- Είσαι ψεύτης, του απαντά.


Και λαμβάνει την απάντηση:

- Είσαι ξεφτίλας ρε. Βλάκα, ε βλάκα. Πως μπορεί να ζήσει με 600 ευρώ ο άνθρωπος! Ούτε με 600, ούτε με 7000, ούτε με 880 ευρώ δεν ζει.



Επόμενη και τελευταία κίνηση του Αδώνεως. Σηκώνεται από την καρέκλα του και πραγματοποιεί, επιτέλους αυτό που από την αρχή φάνηκε πως ήθελε. Αποχώρησε από την εκπομπή, παρόλο που είχε πιπιλίσει ολόκληρη καραμελοβιομηχανία.


Τον συνόδευσαν οι… γαλλικές ευχές του Χαϊκάλη, που είχε πάρει φωτιά.

- Έχω δει κύριε Αυτιά, μάνες να μην έχουν γάλα να δώσουν στο παιδί τους, κι αυτός ο βλάκας τι μας λέει; Ο κόσμος έχει βγει στα κεραμίδια και δεν έχει να πληρώσει.  Καταστρέφουμε ζωές, επέμενε  κοιτάζοντας τον Πάνο Σκουρλέτη, που παρακολουθούσε άφωνος τα μπινελίκια που εκτοξεύονταν ένθεν κακείθεν, καθότι μάλλον δεν είναι γνώστης… γαλλικών αυτής της Σχολής!

Κι έμεινε ο Γ. Αυτιάς να μονολογεί:

- Από αλλού το περιμέναμε, κι από αλλού ήρθε!

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, τι χρειάζονταν να παραμείνει ο Άδωνις; Άλλωστε και οι εργαζόμενοι του Μετρό που ήσαν σε σύνδεση με την εκπομπή, μόλις είδαν Άδωνι μαινόμενο και υπερασπιζόμενο την κυβερνητική πολιτική είχαν θέσει θέμα αποχώρησής τους. Κι έφυγαν από τη σύνδεση, προχωρώντας στο εσωτερικοό του αμαξοστασίου!
Όχι ευτυχώς, ο αγώνας έληξε με μερικά… γαλλικά. Δεν έπεσαν ψιλές, όπως με τον σύντροφό του της Δεξιάς, στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη!  

2 σχόλια:

Kαντριανιώτης είπε...

Φίλε Γιώργο,μήπως ήρθε η ώρα ο Συριζα να επαναξετάσει την παρουσία του στα ΜΜΕ της διαπλοκής;Όπως θυμάσαι το ζήτημα τέθηκε και απο αρκετούς συντρ.στην συνέλευση της Δευτέρας.Αν αυτό είναι πολιτικά αναποτελεσματικό,θα έπρεπε τουλάχιστον οι καλεσμένοι του Συριζα να πάψουν να βρίσκονται σε θέσεις άμυνας και να είναι απόλυτα επιθετικοί απέναντι στα φασισταριά που συνήθως οι πουλημένοι δημοσιογράφοι καλούν για συνομιλητές του Συριζα.Να είσαι βέβαιος πως αυτή η επιθετική στάση μόνο όφελος θα έχει για τον Συριζα,αφού η επικοινωνιακή εικόνα που παρουσιάζει κάποιος παίζει μεγάλο ρόλο στις μέρες μας.Ανεξάρτητα απο αυτό όμως η μάχη που θα κρίνει και τον πόλεμο απέναντι σε κάθε είδους φασισμό,θα δοθεί όπως πάντα στούς δρόμους.

Γιώργος Μόσχος είπε...

Τίθεται όμως ένα ζήτημα. Δεν πηγαίνεις στα πάνελ. Αλλά μέχρι πότε; Πότε αρχίζεις και που σταματάς. Διότι η εσαεί απουσία σου, κάποιους διευκολύνει. Πέραν του ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να δίνεις τη μάχη, όπου και με όποιες συνθήκες γίνεται.
Και στην περίπτωση με τον Άδωνι ο Πάνος Σκ. δεν βγήκε χαμένος. Η σταθερά θέση του,έβγαλε από τα ρούχα του τον Άδωνι και φάνηκε ότι πρόκειται περί φελού. Διότι όταν λες φεύγω, απειλείς τον οικοδεσπότη της εκπομπής πάλι ότι θα φύγεις, αλλά μένεις και τελικά όταν έχεις καταντήσει την αντιπαράθεση καφενείο, τότε φεύγεις, αυτό δεν δείχνει καμιά σοβαρότητα.
Διότι εκείνος που απφασίζει να φύγει από την εκπομπή, κάνει αυτό που έκανε ο Ν. Βούτσης. Με ηρεμία καταθέτεις τη διαφωνία σου και αποχωρείς. Έτσι που αναγκαζεται ακόμη και ο Πρετεντέρης να σου δείξει σεβασμό. Αν όμως τα κάνεις τα πράματά σου όπως ο Τασόπουλος, ε, τότε βράσε όρυζα! Καλή σου μέρα.