ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ένωση Εισαγγελέων: Απαράδεκτη η παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου για ΕΛΣΤΑΤ

Το Πάσχα του 2010, με φόντο την μαγευτική Κάλυμνο μας ανακοίνωσε ότι ειδικοί του ΔΝΤ θα μας προσφέρουν τεχνογνωσία και μόνον τεχνογνωσία. Τώρα όλοι κατάλαβαν τι εννοούσε. Ο ίδιος κάνει πως δεν καταλαβαίνει!


«Επιβεβαιώνει την εντύπωση ότι απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη»
«Υπάρχουν όρια που πρέπει να τηρούν κάποτε όσοι διατείνονται ότι σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας αναφορικά με τις επικρίσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος δικαστικών λειτουργών. Η Ένωση χαρακτηρίζει «απαράδεκτη παρέμβαση» πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου.
Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας αναφορικά με τις καταγγελίες για μεθοδευμένη διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2009, το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά: «Φαίνεται ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς "βλέπουν" πρόβλημα μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας. Έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία». 

Η δήλωση Παπανδρέου

Η δήλωση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:
«Υπερασπίζομαι, εργάζομαι και υπηρετώ στη ζωή μου την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, καθώς και την πραγματική ανεξαρτησία κάθε θεσμού της πολιτείας στην εκτέλεση της αποστολής του.
Επί της δικής μου Κυβέρνησης έγιναν θεσμικά άλματα και στη Δικαιοσύνη.
Υπόσχεση και πράξη της Κυβέρνησής μου ήταν η ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των οικονομικών πράξεων του κράτους. Η "Διαύγεια" αποτέλεσε ένα ακόμα δείγμα της αποφασιστικότητας για διαφάνεια και ορθή, εύνομη λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών.
Πρώτη όμως παρόμοια πράξη ήταν η θέσπιση μιας ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που θα καταγράφει τα αληθινά δεδομένα και δεν θα παίζει παιχνίδια αλλοίωσης αυτών σύμφωνα με κομματικές ή άλλες βουλές σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
Αυτή η πράξη χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς.
Αυτή η υπηρεσία βάλλεται σήμερα και βάλλεται και η ανεξαρτησία της.
Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν.
Διότι είναι πια επιταγή επιβίωσης και τελικά ανεξαρτησίας της πατρίδας μας η εύνομη λειτουργία όλων των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού προς αυτούς.
Αλλιώς ο ελληνικός λαός δικαίως θα αναρωτηθεί: "ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;"».

Εισαγγελείς: Ζητούν ευθύνες από τρίτους

Σύμφωνα με την Ένωση Εισαγγελέων, αυτές οι δηλώσεις «επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη». 

Παρ’ όλη την αντίδραση των δικαστικών ενώσεων για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ο οποίος επέκρινε την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι δύο κατηγορούμενοι για διατάξεις που υπάγονται στον αντιτρομοκρατικό νόμο, «συνεχίστηκαν ομοίου χαρακτήρα δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον τέως πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου», επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Ανεξάρτητα από τις ενέργειες του Οικονομικού Εισαγγελέα που προξένησαν τη δυσφορία του πρώην Πρωθυπουργού, για λόγους που εκείνος γνωρίζει -και τις οποίες το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος από λόγους συμμόρφωσης με το Σύνταγμα και σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν σχολιάζει, ούτε κρίνει-, απαιτείται να υπογραμμιστεί ότι οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη», υπογραμμίζει το ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων, το οποίο διαπιστώνει ότι «στις επάλληλες, πρόσφατες δηλώσεις παρέμβασης στα της Δικαιοσύνης εκ μέρους πολιτικών προσώπων, εμφιλοχωρεί η ίδια εκείνη σκοπιμότητα που οι τελευταίοι -δήθεν- εντοπίζουν σε δικαστικές ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: