ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

«Νέο πραξικόπημα κατά του Συντάγματος» από την κυβέρνηση, η επίταξη στα ΜΜΜ

Φωτογραφία αρχείου.


Καταδικάζουν την στάση της ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Για ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά  τη σύγκρουση «χωρίς εξαιρέσεις» με τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς που επέλεξε η κυβέρνηση κατόπιν μαραθώνιας 5ωρης συνάντηση στο Μαξίμου όπου αποφασίστηκε η επίταξη των οχημάτων και η επιστράτευση, που ανακοίνωσε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης.

Για πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων κάνει λόγο το ΚΚΕ, ενώ  έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΔΡΑΣΗ.
Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε το απόγευμα ότι «τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν ανήκουν στις συντεχνίες, αλλά στο λαό, «που έχει το δικαίωμα να τα χρησιμοποιεί και όχι να τον ταλαιπωρούν από το πρωί μέχρι το βράδυ» και κατέληξε λέγοντας: «Ας το καταλάβουν όλοι: Τα λάθη του παρελθόντος δεν θα ξαναγίνουν. Καθαρές κουβέντες». 

Ο Κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι θα προωθηθεί η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών συνδικαλιστών οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν σε κινητοποιήσεις παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εξαίρεσης των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες από το ενιαίο μισθολόγιο, διαμήνυσε ο Κ. Χατζηδάκης μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου». 

Μετά τα παραπάνω ξεκίνησε η επίδοση των φύλλων πορείας στους απεργούς του Μετρό, τα οποία φεύγουν ανά ομάδες από τα αστυνομικά τμήματα προς τα σπίτια των εργαζομένων.

Η άρνηση αποδοχής του «φύλλου πορείας» επισύρει ποινικές ευθύνες και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικές αρχές έχουν το δικαίωμα να συλλαμβάνουν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τους εργαζομένους του μετρό που παραβιάζουν τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί.

Νωρίτερα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου ζήτησε να εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τους απεργούς του Μετρό, ενώ απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μέσα μεταφοράς και ζητά, η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δημαγωγούν
  Για «κοινωνικά απαράδεκτη απεργία» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ. Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Αριστερά απλά εξέφρασε τη διαφωνία της με την επίταξη στα μέσα σταθερής τροχιάς, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «ακραία επιλογή». Οι παραπάνω ξέχασαν πως είναι συνυπεύθυνοι αφού συμμετέχουν στις αποφάσεις της κυβέρνησης και την στηρίζουν γιαυτό και επιδόθηκαν σε δημαγωγική επαναάσταση!  

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης διαμόρφωσαν ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ανάμεσα στους απεργούς, ο πρόεδρος των οποίων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στο Μετρό Αντώνη Σταματόπουλο, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους». Νωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν προτείνει αναστολή των μέτρων μέχρι τη λήξη της σύμβασης και της μετενέργιας, δηλαδή ανακωχή μέχρι τον Αύγουστο.


Αύριο Παρασκευή αναμένεται να παραλύσουν οι συγκοινωνίες στο λεκανοπέδιο, καθώς στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν αποφασίσει η ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά. 

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι την Τρίτη έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ). 

Την Παρασκευή δεν θα λειτουργήσει ο προαστιακός και ο προαστικός Χαλκίδας, ενώ από το Σάββατο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: