ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Εξεταστική Επιτροπή από το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ποινική δίωξη κατά Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ;

Ν. Τσούκαλης (φωτογραφία) αλλά και Φ. Κουβέλης είχαν δεσμευτεί προεκλογικά για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.


«Εμείς δεν έχουμε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών που χρειάζεται για την υποβολή του σχετικού αιτήματος», είχε δηλώσει με νόημα ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης
Νέο κοινοβουλευτικό μέτωπο ετοιμάζεται να ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή του δόρατος τις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την http://www.enet.gr/. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα χρησιμοποιήσει την ποινική δίωξη κατά του επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου, προκειμένου να ενισχύσει την ήδη προαναγγελθείσα πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη δικογραφία του Παν. Ρουμελιώτη.
Κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος δηλώνουν ότι με την κίνησή τους αυτή προσβλέπουν σε δύο στόχους:

* Να δημιουργήσουν ρωγμές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση της απορριφθείσας πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ (τέλη του περασμένου Νοεμβρίου) για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσουν νέα πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δικογραφία Ρουμελιώτη. «Εμείς δεν έχουμε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών που χρειάζεται για την υποβολή του σχετικού αιτήματος», είχε δηλώσει με νόημα ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, προσπαθώντας να αντικρούσει το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Φώτης Κουβέλης είχαν δεσμευτεί προεκλογικά για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

* Να προκαλέσουν ρήγματα εντός της Ν.Δ. για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ. Καραμανλικοί βουλευτές εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους διότι η κυβέρνηση Σαμαρά διατήρησε στάση ουδετερότητας στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας η οποία υπερασπίστηκε τους χειρισμούς του Ανδρέα Γεωργίου για την αναθεώρηση του ελλείμματος στο 15,4% το 2009. Ο φάκελος ΕΛΣΤΑΤ έχει άλλωστε καταγραφεί στο υποσυνείδητο αρκετών βουλευτών της Ν.Δ. με μια τρανταχτή υπόθεση καταφανούς αδικίας εις βάρος της παράταξης μετά την υποτιθέμενη διερεύνηση του ζητήματος πριν από ένα χρόνο και κάτι. Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ (Μάρτιος 2012) απέδιδε ακέραιες τις ευθύνες για τη διόγκωση του ελλείμματος και τον εκτροχιασμό της οικονομίας στον υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Παπαθανασίου. 

Σημειώνεται ότι στο ίδιο πόρισμα οι χειρισμοί του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής θεωρήθηκαν επιτυχείς, ενώ δεν είχε διαπιστωθεί παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων κατά κανένα τρόπο. Τότε η Ν.Δ. είχε αντιδράσει εντονότατα, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι αγνόησε τις καταγγελίες των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ. «Πρόκειται για πόρισμα-οπερέτα που συνιστά πρόκληση για τους Ελληνες, οι οποίοι απαιτούν και δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του εκπρόσωπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη. Σήμερα γαλάζιοι βουλευτές ζητούν μετ' επιτάσεως δικαίωση, επικαλούμενοι την τότε στάση του κόμματος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προσδιορίσει χρονικά πότε θα κάνει χρήση της σχετικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Βουλευτές του έλεγαν πάντως ότι κρίνουν φρονιμότερο να ολοκληρωθούν πρώτα οι εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: