ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στη Νυρεμβέργη

Φωτογραφία αρχείου.


 «Ύψιστη προσβολή» και «όνειδος» για την Ελλάδα και την Ευρώπη χαρακτηρίζει την ίδρυση παραρτήματος της ΧΑ στη Νυρεμβέργη η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚΓ). Προειδοποιεί ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά μέσα και τη μαζική φυσική παρουσία των μελών της, για να σταματήσει τη ΧΑ.

Η ΟΕΚΓ, με ανακοίνωσή της, καλεί «όλο τον Ελληνισμό της Γερμανίας» να απομονώσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του νεοναζισμού, ώστε να πέσει στο κενό «κάθε απόπειρα προπαγανδισμού βίας, μισαλλοδοξίας και κοινωνικού κανιβαλισμού». 

Τονίζει ότι η ίδρυση παραρτήματος της ΧΑ στη Νυρεμβέργη προκαλεί «αποτροπιασμό, αλλά και οργή στη μεταναστευτική κοινότητα εξαιτίας και του συμβολισμού, που επιχειρείται με την επιλογή της Νυρεμβέργης, όπου ψηφίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ΄ Ράϊχ».

Οι έλληνες μετανάστες της Γερμανίας αναφέρουν ότι δεν ξεχνούν τα τραγικά βιώματα του ρατσισμού σε βάρος τους, τις δολοφονίες Ελλήνων από γερμανούς νεοναζί (2003-2005) και τον χαρακτηρισμό «βρωμοέλληνες» που τους ακολουθούσε. Διαμηνύουν ότι αρνούνται να δεχθούν ως λύση μιας κοινωνίας που ταλανίζεται από μία πολύπλευρη κρίση, «τη βία, τον ολοκληρωτισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό» και πως θεωρούν «χρέος» τους «να μην επιτρέψουν τη διάδοση της ιδεολογίας του ρατσισμού και του μίσους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: