ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

«Άνομη είναι η κυβέρνηση της τρόικας και όχι οι εργαζόμενοι που ζουν από τη δουλειά τους»

Συνέλευση της ΕΤHEL σήμερα.


Δήλωση Β. Χατζηλάμπρου που βρέθηκε σήμερα στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ και στη συνέλευση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ
Στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ βρέθηκε σήμερα από τις 05:00 το πρωί ο Βασίλης Χατζηλάμπρου μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους και να εκφράσουν ενεργητική συμπαράσταση στον αγώνα τους, ενώ το μεσημέρι παρακολούθησε τη μαζικότατη συνέλευση στην ΕΘΕΛ (λεωφορεία), όπου συμμετείχαν πάνω από 2.000 εργαζόμενοι.

Μετά το τέλος της συνέλευσης ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Με μια επιθετική κίνηση η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτάξει τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ. Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), συνολικά, με νηφάλιο τρόπο και παρά την αγανάκτησή τους, δίνουν σήμερα αγώνα όχι απλώς για να απαντήσουν στον κατασταλτικό τσαμπουκά της τρόικας εσωτερικού αλλά και για να υπερασπίσουν τη δουλειά τους. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν, ως κλάδος, παρακαταθήκη αγώνα, έχοντας δώσει μάχες επί μήνες και μήνες απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Ξεπερνώντας ακόμα και τις συνδικαλιστικές διαθέσεις και προθέσεις, όπως αποδείχθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέλευσης στην ΕΘΕΛ, έχουν ξεκάθαρη την αίσθηση ότι αν δεν πάρουν, με μαζικούς όρους και σε συντονισμό, στα χέρια τους την ευθύνη της σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνηση, τότε άμεσα το μέλλον θα είναι ζοφερό, με μισθούς πείνας των 300 ευρώ από το 2014 για όσους παραμείνουν στην εργασία. 

Οι εργαζόμενοι στις μεταφορές δεν έχουν τα μεγάλα πτυχία. Είναι άνθρωποι που καταξιώνονται μέσα από τη δουλειά τους. Είναι τεχνικοί, οδηγοί, σταθμάρχες. Δουλεύουν στην Αθήνα μέσα στο καυσαέριο, Σάββατα, Κυριακές, νύχτες, και ζητούν να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους από το μισθό τους. 

Η ανάγκη συνολικοποίησης αυτού του αγώνα, που συνειδητοποιείται και κατακτιέται από τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, είναι απαραίτητη και πρέπει να πλαισιωθεί από σωματεία, πολιτικές κινήσεις αλλά και την ίδια την κοινωνία, ώστε η αυθαίρετη, αντισυνταγματική και αντιλαϊκή απόφαση της κυβέρνησης να επιτάξει τους απεργούς να μην περάσει. 

Άνομη είναι η κυβέρνηση της τρόικας και όχι όποιος προσπαθεί να ζει από τη δουλειά και τον ιδρώτα του».

Στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: