ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πυκνά πυρά ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Βενιζέλου πως κατέχει σχέδια του ΥΠΕΘΑ

Πάνος Σκουρλέτης του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Πυρά προς τους εταίρους της κυβέρνησης που στηρίζουν τον Ευ. Βενιζέλο, παρά το ότι αυτός ήταν που κρατούσε την λίστα στην οικία του, όταν έφυγε από υπουργός και ακόμη ομολόγησε ότι έχει αντίγραφα αρχείων του ΥΠΕΘΑ σε ιδιωτικό του χώρο!  


Ωστόσο οι εισαγγελείς αναζητούν εξήγηση για τον  κωδικό, ΚΥΝΘΟΣ 4, των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου
Πυκνά πυρά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, εκτοξεύει συνεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την πρόσφατη δήλωση του Ευ. Βενιζέλου, ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής, πως έχει στην κατοχή του ψηφιακή φωτογραφία άκρως απόρρητων σχεδίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του δεν έχουν απαντήσει ακόμα από πού πηγάζει το δικαίωμά τους να κρατούν στα συρτάρια τους, αντίγραφα απόρρητων εγγράφων υψηλής διαβάθμισης, διερωτώμενο ειρωνικά εάν «τα διάφορα αρχεία που φυλάσσονται στην οικία» των στελεχών του ΠΑΣΟΚ θεωρούνται οικιακά είδη για πάσα χρήση».

«Εκτός των σοβαρών ερωτημάτων που τίθενται και τα οποία θα πρέπει να εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές, αναδεικνύεται με τον πιο καθαρό τρόπο ότι οι κυβερνητικές πρακτικές του δικομματισμού έχουν συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους τη λογική του κράτους λάφυρου, καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα εξεταστική αν υπάρξουν καινούργια στοιχεία για Βενιζέλο

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί άρθρο του Σπ. Καραλή στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», στο οποίο αναφέρεται:
Την κλιμάκωση μιας αντιπαράθεσης που λαμβάνει χαρακτήρα σφοδρότατης σύγκρουσης επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ με άξονα, κυρίως, τις αρνητικές εντυπώσεις που άφησε η εμφάνιση του Ευ. Βενιζέλου στο Κοινοβούλιο, την απουσία του Αντ. Σαμαρά από τη Βουλή και τις διακριτικές αποστάσεις που πήρε ο Φ. Κουβέλης, κατά την προχθεσινή διαδικασία.
Με ανεπίσημο έγγραφό του ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού κατονομάζει τον Αντώνη Σαμαρά ως υπεύθυνο της προσπάθειας συγκάλυψης, στρέφει τα βέλη στον Ευ. Βενιζέλο σημειώνοντας ότι επί προεδρίας του το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ουρά της Ν.Δ. και αποδίδοντάς του ιδιαίτερη σχέση με το σύστημα πολιτικής-επιχειρηματικής και μιντιακής διαπλοκής.
Αναφέρεται, επίσης, στην ηθική καταρράκωση του ΠΑΣΟΚ από τις υποθέσεις Τσουκάτου, Τσοχατζόπουλου και Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ μέχρι πριν από λίγες ημέρες και πως αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον κ. Βενιζέλο είναι τα ίδια με όσα του καταλογίζουν μέχρι πρότινος κεντρικά του στελέχη (Γ. Ραγκούσης, Χ. Αηδόνης).
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει σαφές μήνυμα ότι η υπόθεση Λαγκάρντ δεν έκλεισε με την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου και ότι τις επόμενες ημέρες, εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, καθώς διαρκώς προσκομίζονται νέα έγγραφα από τη δικαστική έρευνα, θα επανέλθει με πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αποτιμώντας δε τα πολιτικά συμπεράσματα που εξάγονται από την ψηφοφορία, στελέχη και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεκτιμώντας το γενικό αίσθημα στην κοινωνία, τόνιζαν πως κέρδισε η συγκάλυψη αλλά έχασε η αλήθεια. 

Γραμμή συγκάλυψης

Επεσήμαιναν επίσης ότι:
α) ήταν αναμενόμενη η έκβαση και η επικράτηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε μια γραμμή συγκάλυψης και
β) η προσέλευση του απόντος από τη συζήτηση κ. Σαμαρά μόνο στην κάλπη Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει ότι με «εντολή Σαμαρά» έγινε προσπάθεια να αρθεί η μυστικότητα της ψήφου και συμβολίζει το κυβερνητικό deal της συγκάλυψης και της πλήρους κάλυψης των μεγάλων ευθυνών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ειδικότερα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα όσα υποστήριξε από το βήμα της Βουλής, στελέχη της Κουμουνδούρου σχολίαζαν με πολύ σκληρές εκφράσεις. Σε «πολιτικό λόγο με ψεύδη, παραληρήματα και έναν πλεονάζοντα βερμπαλισμό και αλαζονεία» αναφέρθηκε ο Π. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι από την πλευρά του δεν υπήρξε απάντηση απέναντι στα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με το τι θα έπρεπε να κάνει και δεν έκανε και ότι «αναλώθηκε σε δικολαβίστικα επιχειρήματα και σε συκοφαντίες».
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι διακινούσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες συγγενείς του κ. Βενιζέλου βρίσκονται στη διαβόητη λίστα. «Ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο», υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης στη ΝΕΤ.
Και αυτό αναμένεται να το επαναλάβει και σήμερα στην Πάτρα, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης που θα μιλήσει σε ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πολλαπλές οι αντιγραφές του πρωτότυπου USB

Νέα στοιχεία προκύπτουν από τα έγγραφα της δικογραφίας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, από τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, σύμφωνα με το «Έθνος».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δύο σελίδες εκτύπωσης, όπου καταγράφονται πολλαπλές αντιγραφές του πρωτότυπου USB (στικάκι), οι οποίες φαίνεται ότι είχαν ξεκινήσει μετά, αλλά και πριν από την παραλαβή της λίστας Λαγκάρντ από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
Οπως προκύπτει, αντίγραφα άρχισαν να δημιουργούνται στις 15 Απριλίου του 2009, πολύ πριν δηλαδή φτάσει η πρωτότυπη λίστα στα χέρια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κάτι που ενδεχομένως να σχετίζεται με την αναπαραγωγή του ηλεκτρονικού αρχείου, που έγινε στη Γαλλία.
Επίσης υπάρχει ημερομηνία αντιγραφής 4 και 5 Αυγούστου του 2010, που και αυτή είναι πριν από τον Οκτώβριο του 2010, που κατά δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου παρελήφθη το ηλεκτρονικό αρχείο από τους Γάλλους. Και επίσης η ημερομηνία της 8ης Ιουλίου του 2011, όταν αντέγραψε το περιβόητο στικάκι ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης, από το στικάκι που του είχε παραδώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το οποίο και κατέστρεψε μετά, όπως ομολόγησε.
Η αντιγραφή, που αφορά και τον κ. Διώτη, εντοπίζεται ότι έγινε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2011, στις 2 και 3 λεπτά. Κατά συγκυρία, την ώρα που δημιουργήθηκε το αντίγραφο, γινόταν και η σύσκεψη με τους κ. Διώτη και Βενιζέλο υπό τον Γ. Παπανδρέου, στην οποία, κατά δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ουδέποτε ενημερώθηκε για την ύπαρξη λίστας.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον εμφανίζουν οι διαφορετικές ώρες στις στήλες «τελευταία αποθήκευση» και «ημερομηνία τροποποίησης», ωστόσο, δεν εξηγείται εάν τα αρχεία είχαν ανοιχτεί τότε ή είχαν κλείσει ή είχαν ενδεχομένως τροποποιηθεί.
Αντίγραφα άρχισαν να δημιουργούνται στις 15 Απριλίου του 2009, πολύ πριν δηλαδή φτάσει η πρωτότυπη λίστα στα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου
Τα εξαδέλφια του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που εξετάστηκαν ως ύποπτοι από τους οικονομικούς εισαγγελείς για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, που αφορούν το γεγονός ότι τα ονόματά τους είχαν απαλειφθεί μυστηριωδώς από τη λίστα που έφτασε την πρώτη φορά από τη Γαλλία, στις εξηγήσεις που έδωσαν εμφανίζονται να δικαιολογούν τα ποσά που βρέθηκαν στους δύο τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Επιμένουν για έναν κωδικό

Ωστόσο οι εισαγγελείς Πεπόνης - Μουζακίτης φαίνεται να επιμένουν με ερωτήσεις τους για έναν κωδικό, με την ονομασία ΚΥΝΘΟΣ 4, με τον οποίο φέρονται να συνδέονται οι λογαριασμοί της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Οικονομικών Ελένης Παπακωνσταντίνου και του συζύγου της Συμεών Σικιαρίδη, ενώ και για ένα ακόμα φυσικό πρόσωπο τον κ. Nissim Josef.
Το ζεύγος Παπακωνσταντίνου - Σικιαρίδη απαντάει ότι η ένδειξη ΚΥΝΘΟΣ συνδέεται με φυσιογνωμία (προφίλ) πελάτη και για το πρόσωπο για το οποίο ερωτάται ότι «πρέπει να είναι αυτός που έκανε τη σύσταση κατά το άνοιγμα του λογαριασμού».
Επίσης ότι ο λογαριασμός είναι ακόμη ενεργός, περιέχει 330.000 ευρώ, ενώ επικαλέστηκαν φορολογική νομιμότητα για όλες τις καταθέσεις τους.
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι καταθέσεις πρώην συνεργατών του κ. Παπακωνσταντίνου, όπως του ειδικού συνεργάτη του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Αγγελόπουλου, ο οποίος έκανε την αντιγραφή από το αρχικό CD είκοσι ονομάτων Ελλήνων καταθετών με τα μεγαλύτερα ποσά, τα οποία φέρονται ότι δόθηκαν στη συνέχεια στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη.

Στο «φως» η πορεία των ηλεκτρονικών αρχείων

Τα ψηφιακά ίχνη για τα στοιχεία από το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές «μαρτυρούν» σημαντικές λεπτομέρειες για την πορεία των αρχείων. Από τη δημιουργία τους μέχρι την αποθήκευση και την τροποποίησή τους, η ανάλυση αποτελεί μια «ακτινογραφία» των αρχείων τύπου excel, του προγράμματος που εξειδικεύεται σε έγγραφα που έχουν τη βάση τους σε πίνακες. Πιο αναλυτικά, στις 7 στήλες της ψηφιακής «ακτινογραφίας» των δεδομένων φαίνεται το αρχικό όνομα του αρχείου, το μέγεθός του, η ημερομηνία δημιουργίας του αρχείου στο στικάκι, η ημερομηνία και η ώρα δημιουργίας του αρχείου, η τελευταία αποθήκευση, η ημερομηνία και η ώρα τροποποίησής του και τελικά η διαδρομή του, ο σκληρός δίσκος στον οποίο σώθηκε. Οι παλιότερες ημερομηνίες αντιγραφής είναι αυτές της δημιουργίας των εγγράφων.
Oπως καταγράφεται, ξεκινούν στις 15 Απριλίου του 2009, πριν καν παραδοθεί η λίστα στις ελληνικές Αρχές. Αποθήκευση του υλικού φαίνεται ότι έχει γίνει στις 4 Αυγούστου 2010, προτού καν παραδοθεί επίσημα η λίστα και στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές Αρχές προκύπτει από τη στήλη της τελευταίας αποθήκευσης, που φέρεται να είναι η 4η Αυγούστου του 2010. Τα αρχεία άρχισαν να αποθηκεύονται από το πρωί, ενώ περίπου μία ώρα μετά, ένα ένα φαίνεται να κλείνει ή να αποθηκεύεται αυτόματα από τον υπολογιστή. Είναι πιθανό σε αυτήν την ώρα που τα αρχεία μένουν ανοιχτά, να γίνεται τροποποίηση. Η αντιγραφή όλων των αρχείων φαίνεται ότι έχει γίνει ταυτόχρονα το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου 2011, στις 2 και 3 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: