ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Αντ. Τσιπρόπουλος: O πρώτος Έλληνας ήρωας blogger, αθώος μετά επτά χρόνια ταλαιπωρίας



Και δεν του είπε κανείς ούτε συγγνώμη, μήτε ο εισαγγελέας που από άγνοιά του τον παίδευσε
Πάλεψε με τη Δικαιοσύνη για το αυτονόητο για 7 ολόκληρα χρόνια, έχασε τη δουλειά του, το κέφι του, το site του για να υπερασπιστεί το αυτονόητο, ο Αντώνης Τσιπρόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας blogger που πλήρωσε την άγνοια των δικαστηρίων για τον τρόπο που δουλεύει η νέα εποχή της πληροφορίας.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, μετά από 7 χρόνια ταλαιπωρίας, το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε τον Αντώνη Τσιπρόπουλο για το site blogme.gr που διατηρούσε.

Το blogme ήταν ένας aggregator, δηλαδή συγκέντρωνε αποσπάσματα δεκάδων Ελληνικών blog όπως αντίστοιχα κάνει το Google News για τις ειδήσεις.

Το blogme συγκέντρωνε και παρουσίαζε με τη μορφή link ότι γραφόταν στα Ελληνικά blog.
Ανάμεσα στις χιλιάδες δημοσιεύσεις, υπήρξε και μία από ένα blog που ονομαζόταν funel που σατίριζε με χλευαστικά σχόλια τον βιβλιοκριτικό Δημοσθένη Λιακόπουλο.

Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος ζήτησε τη βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που επειδή δεν έβρισκε τους διαχειριστές του Funel (ο server ήταν στις ΗΠΑ) παρέπεμψε τον διαχειριστή του blogme που δεν είχε ουδεμία σχέση με τη δημοσίευση.

Το blogme εκείνη την περίοδο συγκέντρωνε υλικό από 300 διαφορετικά blog και ένα από αυτά σατύριζε τον Δημοσθένη Λιακόπουλο.

Το αποτέλεσμα ήταν να στραφούν οι έρευνες ενάντια στον Αντώνη Τσιπρόπουλο που διατηρούσε την υπηρεσία blogme.

Για να τα κάνουμε πιο σαφή τα πράγματα, είναι σαν να θίγεται ένας χρήστης από ένα δημοσίευμα μιας εφημερίδας και να μηνύσει το Google News επειδή διαθέτει link προς το συγκεκριμένο άρθρο.

Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί επαυτοφώρω ο Αντώνης Τσιπρόπουλος και να παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο με τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμησης και της παράβασης του νόμου περί ασέμνων.

Ακολούθησαν αρκετές αναβολές της δίκης για να εκδικαστεί τελικά, 7 χρόνια μετά αθωώνοντας τον Αντώνη Τσιπρόπουλο.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία που προστατεύει παρόμοιες περιπτώσεις, ωστόσο τα Ελληνικά δικαστήρια και συγκεκριμένα η εισαγγελέας επέμεινε στην κατηγορία και ζήτησε την καταδίκη του Τσιπρόπουλου.

Εν τω μεταξύ ο κ. Λιακόπουλος είχε αποσύρει τη μήνυσή του για συκοφαντική δυσφήμηση όμως η διαδικασία είχε κινηθεί αυτεπαγγέλτως και βάσει αυτής έγινε η εκδίκαση της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει στο blog του ο Χριστόφορος Κάσδαγλης που ήταν συνήγορος υπεράσπισης “Η αγόρευση του συνήγορου υπεράσπισης Φώτη Σταματόπουλου ήταν καταλυτική: Επικαλέστηκε την Ευρωπαϊκή Οδηγία για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το ελληνικό Προεδρικό Διάταγμα 131/03, όπου προβλέπεται ρητά ότι ο διαχειριστής διαδικτυακού μέσου που παρέχει υπηρεσία της Κοινωνίας της Πληροφορίας δεν υποχρεούται να διεξάγει γενικό έλεγχο για παράνομο περιεχόμενο στις ιστοσελίδες τρίτων στις οποίες ενδεχομένως παραπέμπει, αλλά και την ειδική ελληνική νομοθεσία που αίρει την ευθύνη των εφημεριδοπωλών για πορνογραφικά κείμενα που διακινούν, και κατέρριψε πλήρως τη σαθρή αλλά επικίνδυνη πρόταση της εισαγγελέα. Σαθρή γιατί δεν είχε κανένα έρεισμα, αλλά επικίνδυνη γιατί πατούσε στο θυμικό και στην ενδεχόμενη άγνοια των δικαστών, καθώς και στη φοβία για το διαδίκτυο σε συνδυασμό με την πορνογραφία (διαδεδομένο κλισέ)”.

Έπειτα από διαβούλευση που κράτησε λίγο περισσότερο του αναμενομένου, το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση της εισαγγελέα και κήρυξε τον Αντώνη Τσιπρόπουλο αθώο.

Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα blogger που πληρώνει την άγνοια του δικαστικού συστήματος με 7ετή ταλαιπωρία. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος στο blog του “Ο Αντώνης Τσιπρόπουλος, πέρα από την ψυχική ταλαιπωρία, εξαιτίας όλης αυτής της περιπέτειας έχασε τη δουλειά του. Του πήραν το σκληρό δίσκο με όλα τα δεδομένα της εργασίας του, αναγκάστηκε να κλείσει το blogme, λούφαξε, έχασε το κέφι του για δουλειά. Αυτά όλα δεν ξεπληρώνονται με ένα «αθώος», ούτε βέβαια και με ένα «συγνώμη, κάναμε λάθος», το οποίο εξάλλου κανένας δεν έσπευσε να του πει.

Σίμος Κοσμετάτος gkosmetatos@pegasus.gr

(Πηγή: www.ethnos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: