ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Για την ξεχασμένη λέξη ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ εκ του provoco και άλλες συναφείς λέξεις

Ο Ν. Βούτσης, που αποχώρησε από την εκπομπή Πρετεντέρη.


Με αφορμή τον σχολιασμό του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ κυρίου… Ξένιου Δένδια περί μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στην νομιμότητα, κάτι που ώθησε τον εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Βούτση, γραμμ. της Κ.Ο., σε αποχώρηση από το πάνελ της Ανατροπής του Πρετεντέρη, που τον ανέχτηκε, φίλος του blog μας έκανε την παρακάτω υπενθύμιση:

Ο όρος Προβοκάτσια είναι λατινογενής, εκ του "provoco" που σημαίνει προκαλώ - πρόκληση που όμως λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία ως πολιτικοκοινωνικός και στρατιωτικός όρος.

Απώτερος σκοπός αυτών που διενεργούν προβοκάτσια, είναι είτε η γενικότερη υιοθέτηση κάποιων ψευδών απόψεων που μπορεί να βλάψουν κάποιον ή κάποιους μέχρι και παρότρυνση ή υποκίνηση σε ενέργειες εκδίκησης. Εκδηλώνεται με απλή συνθηματολογία μέχρι και καταστροφή, εμπρησμό ή τραυματισμό και θάνατο προσώπων. Η προβοκάτσια θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα όπλα της μαχητικής προπαγάνδας στη ψυχολογία της μάζας που μπορεί να καταστεί πολύ επικίνδυνη σε περιόδους κρίσεων π.χ. πολιτικών, οικονομικών κ.λπ.

Άλλες  ξεχασμένες(;) λέξεις-
Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. («Αξιωματικοί Σώσατε Πατρίδα, Ιδανικά, Δημοκρατίαν, Αξιοκρατίαν»).
MARFIN BANK.

Δεν υπάρχουν σχόλια: