ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Η προσδοκία των πολιτών δίνει πόντους στην ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ




Τα τρία κυβερνητικά κόμματα μαζί  λαμβάνουν μόλις 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 29,5%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC
Μάχη στήθος με στήθος δίνουν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ΝΔ, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββατοκύριακου 19-20 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, η Ν.Δ. και ο Α. Σαμαράς εμφανίζονται ενισχυμένοι σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Ομως, η πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση. Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία παραμένει μακράν ο «Κανένας», ενώ τα τρία κυβερνητικά κόμματα μαζί  λαμβάνουν μόλις 41%.

Στην εκτίμηση ψήφου για την εκλογική επιρροή Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και η ΝΔ λαμβάνουν 29, 5% το κάθε κόμμα, ενώ και πάλι τρίτη σταθερά  παραμένει η ΧΑ με 12%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 6,5%, οι ΑΝΕΞ.ΕΛΛ. λαμβάνουν 6%, το ΚΚΕ 5,5% και τελευταία έρχεται η ΔΗΜΑΡ με5,5%. Σημαντικό είναι ότι το ένα τρίτο των ψηφοφόρων, δηλαδή το 32,2% στρέφονται στο λευκό, το άκυρο και την αποχή. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδια εταιρείας, πριν καταβληθεί η δόση του δανείου που είχε ζητήσει η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε 31,5%, η ΝΔ 26,5%, η ΧΑ 12,5%, οι ΑΝΕΞ.ΕΛΛ. 6,5%, η ΔΗΜΑΡ 5,5%, το ΚΚΕ 5,5% και τελευταίο ήταν το ΠΑΣΟΚ με 5%.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι δεν επηρεάστηκαν σημαντικά τα μικρά κόμματα, παρά μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΝΔ έλαβε αύξηση, που προσκείμενοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατηρητές, αποδίδουν στο κλίμα ευφορίας που δημιουργήθηκε στους πολίτες με την προσδοκία της καταβολής της δόσης. Ωστόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την επισήμανση ότι η κάθε δημοσκόπηση αποτυπώνει την κατάσταση της στιγμής, έλεγαν σήμερα ότι αυτό το ζήτημα της επιμονής στην ίδια θέση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, που συνιστά στασιμότητα του κόμματος πρέπει να απασχολήσει τα όργανα για τη διεξαγωγή συμπερασμάτων και εν ανάγκη για τη διόρθωση της ακολουθούμενης γραμμής.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 31,6%, έναντι 27,2% του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με Τρίτη την ΧΑ που λαμβάνει3,6%, ενώ τα άλλα κόμματα κυμαίνονται από 0,1% έως 0,5%.

Στη καταλληλότητα για πρωθυπουργός πρώτος έρχεται ο Αντ. Σαμαράς με 21,2%, δεύτερος ο Αλ. Τσίπρας με 11,6%, τρίτος ο Π. Καμμένος με 5,2% και οι άλλοι αρχηγοί κυμαίνονται από 0,1 εώς 4,3%, ενώ ο «Κανένας» λαμβάνει 45%, δείχνοντας έτσι και την απογοήτευση των πολιτών. Το δε 67% πιστεύει ότι δεν πάει καλά η πορεία της χώρας.

Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά σε 1.230 άτομα σε όλη τη χώρα, ηλικίας από 18 ετών και άνω, τις ημέρες 17 και 18 Ιανουαρίου. Δηλαδή πρόκειται για την πρώτη μετά την ψηφοφορία της Βουλής για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: