ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Υπό την πρόταση Τσίπρα για συνεργασία εθνικής σωτηρίας, εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ στην Αθήνα

Από τη χθεσινή εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ.


Σπ. Λυκούδης: Ανοιχτοί δρόμοι δεν υπάρχουν αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ
Εκδήλωση, υπό την σκιά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία εθνικής σωτηρίας, πραγματοποίησε χθες σε ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα «Πολιτικό σύστημα σε κρίση - Προτάσεις αλλαγής», η ΔΗΜΑΡ, στην οποία ομιλητές ήσαν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Ν. Αλεβιζάτος, Γ. Σωτηρέλλης, Ξ. Κοντιάδης, Ηλ. Νικολακόπουλος και η Συνήγορος του Πολίτη Κ. Σπανού. Τον συντονισμό είχε ο καθηγητής και βουλευτής του κόμματος Γ. Πανούσης και πραγματοποίησε χαιρετισμό ο γραμματέας του κόμματος και βουλευτής Επικρατείας Σπ. Λυκούδης.

Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο γραμμ. του κόμματος Σπ. Λυκούδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο μέλλον κι όχι τώρα, υπό τον όρο της παραμονής της χώρα μας στην ΕΕ. Συγκεκριμένα είπε: «Ανοιχτοί δρόμοι δεν υπάρχουν αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε. Δεν υπάρχει καμία επιφύλαξη στο δικό μας κόμμα για να κάνει συμμαχίες πολιτικές. Εδώ κάνει συμμαχίες με αντίπαλα κόμματα, πολιτικά, θεωρητικά και ιδεολογικά, όπως είναι η ΝΔ».

Τα παραπάνω ερμηνεύονται ως απότοκα των μειωμένων ποσοστών που δείχνουν  απανωτές δημοσκοπήσεις για τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και από το γεγονός ότι η ΝΔ έχει ποδηγετήσει το κόμμα του Φ. Κουβέλη, κάτι που προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό του.

Μάλιστα ο Σπ. Λυκούδης διευκρίνισε ότι: «Το ερώτημα δεν είναι αν θα μπορούσε να συμπράξει η ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ποια πολιτική θα μπορούσε να συμπράξει».

Ή όπως το έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη στο κρατικό κανάλι ΕΤ2, στην ερώτηση της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, όταν ο ΑΛ. Τσίπρας απάντησε: «Εμείς θεωρούμε  παραφύση την συνεργασία της Σοσιαλδημοκρατίας με την Δεξιά. Ο φυσικός της χώρος είναι εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλούμε σε συνεργασία για να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή».

Φ. Κουβέλης: Προτάσεις για αλλαγές

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επεσήμανε την ανάγκη να αλλάξει το πολιτικό σύστημα με θεσμικές παρεμβάσεις, προκειμένου να διαμορφωθεί μία εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Τονίζοντας την αντίθεση της ΔΗΜΑΡ με την κυβερνητική πολιτική της «πυγμής», όπως εκφράστηκε με την επίταξη στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υπογράμμισε την ανάγκη να επιλεγεί η σκληρή στάση της κυβέρνησης στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στην εξάλειψη των κυκλωμάτων διαφθοράς στις δημόσιες συμβάσεις και τις δημόσιες δαπάνες.

Γιαυτό, μεταξύ άλλων  πρότεινε:
Την καθιέρωση της απλής αναλογικής με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, με στόχο να εκφράζεται με γνήσιο τρόπο η βούληση του λαού και να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο συνθέσεων μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

Την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την κατάργηση των ρυθμίσεων του άρθρου 86 του Συντάγματος, με στόχο να ισχύει η παραγραφή των αδικημάτων των υπουργών όπως ισχύει για όλους του Ελληνες πολίτες και 

Τον αναδρομικό έλεγχο του πόθεν έσχες των προσώπων που έχουν διαχειριστεί δημόσιο χρήμα και τη δήμευση των περιουσιών ως προϊόν εγκλήματος για όσους τα περιουσιακά στοιχεία τους δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. 

Όσον αφορά τα προϊόντα εγκλήματος ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχετικό νόμο, πλην όμως εάν δεν προσδιοριστεί και μέτρο που θα αφορά Ταμείο στο οποίο θα κατατίθενται αυτά τα προϊόντα για να μπορεί να ελεγχθεί η πρόοδος σύλληψης τέτοιων ποσών κινδυνεύει η διακήρυξη να μείνει απλώς διακήρυξη!

Παρεμβαίνουν Βουδούρης - Μουτσινάς

Την επιστροφή στις ιδρυτικές και προγραμματικές δεσμεύσεις της ΔΗΜΑΡ θα επιδιώξουν μέσα από τις τάξεις του κόμματος οι διαγραφέντες βουλευτές Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι.

Οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές επέκριναν τον Φ. Κουβέλη και την ηγεσία του κόμματος για έλλειψη πολιτικής βούλησης και ανοχή απέναντι στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά.

 «Οι πολιτικές μας θέσεις είναι πιο κοντά στην γνήσια ΔΗΜΑΡ», σημείωσαν οι δύο βουλευτές, οι οποίοι έχουν προχωρήσει τις επαφές τους με στελέχη του Αριστερού Δικτύου, της εσωκομματικής αντιπολίτευσης της ΔΗΜΑΡ, με στόχο να παρουσιάσουν την πολιτική τους πλατφόρμα στην επερχόμενη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος στις 9 και 10 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα διατηρούν επαφές και με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι ΑΥΓΗ, εφημερίδα προσκείμενη στον ριζοσπαστικό χώρο, έχει φιλοξενήσει συνεντεύξεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: