ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η τοποθέτηση των πανό προϊδέαζε για τη διαφορετική πορεία των σωματείων

Το ψήφισμα των απεργών που θυροκολλήθηκε στο Δήμο Πατρέων και καλεί την δημοτική Αρχή να ματαιώσει την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των αποβλήτων της πόλης.


Η αντίθεση μεταξύ Συντονιστικού και ΕΚ Πάτρας βρήκε έκφραση σε ανακοίνωση
Ο καυγάς που άναψε ανάμεσα στον Πρόεδρο Σουβαλιώτη, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας και το Συντονιστικό των σωματείων ήταν η εκτόνωση της έκρηξης που σοβούσε καθ’ όλη τη διάρκεια των ομιλιών της συγκέντρωσης μπροστά στο ΕΚΠ.
Από την αρχή η τοποθέτηση των πανό από τα σωματεία έδειχνε κατεύθυνση εκκίνησης την οδό Μαιζώνος, ενώ ένα ή δύο πανό αυτό του ΕΚΠ και του ΣΔΟ ΣΕΥΠ είχαν πρόσοψη προς την κάθοδο της Κολοκοτρώνη. Αυτό έδινε το σήμα ότι κάτι ασυνήθιστο καινούργιο γίνεται. Όταν μάλιστα από μεγαφώνου ακούστηκε η λέξη «διασπαστές» από τον Πρόεδρο του ΕΚΠ, σε απάντηση της εκδήλωσης του ομιλητή των σωματείων ΟΤΑ που κάλεσε τα σωματεία να ακολουθήσουν αντίθετη πορεία κατεύθυνσης, τα οι διαθέσεις αγρίεψαν καταφανώς. Έτσι η εκκίνηση της πορείας έλαβε διαφορετικές κατευθύνσεις, με αυτήν της διοίκησης του ΕΚΠ να την ακολουθεί ένα πανό φοιτητών με ακολουθούντες γύρω στους εκατό. Στην άλλη κατεύθυνση, αυτή του Συντονιστικού, με επικεφαλής το πανό των ΟΤΑ, πορεύτηκαν οι χιλιάδες διαδηλωτών της λαοθάλασσας!
Μετά το τέλος της κινητοποίησης, το Συντονιστικό των σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα Αχαΐας, με ανακοίνωσή του χαιρέτισε τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του κατά της διοίκησης του ΕΚΠ, αλλά και του Δήμου Πατρέων αναφέροντας:

«Χαιρετίζουμε τη μεγάλη απεργιακή μαχητική διαδήλωση των ανέργων, των εργαζομένων, των νέων, συνολικά του εργαζόμενου λαού της πόλης μας που στενάζει κάτω από τη σιδερένια φτέρνα της Τρόικας, της Κυβέρνησης και της Χρυσής Αυγής.
Χαιρετίζουμε την απόφαση που πήραν στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι για συνέχιση του αγώνα με απεργία διαρκείας που αν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν υλοποιήσουν θα χαρακτηριστούν αυτόματα ως ορντίναντσες και δεκανίκια της τροϊκανής κυβέρνησης (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για τη μετατροπή του αγώνα των εργαζομένων του Δήμου της Πάτρας σε αγώνα όλης της πόλης ενάντια στα σχέδια Δημαρά για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των σκουπιδιών μέσω των αμαρτωλών ΣΔΙΤ και παράδοση στους μαυραγορίτες και τους κλεπταποδόχους της εργασίας μας και της ζωής μας.
Σήμερα τα συνδικάτα, ο εργαζόμενος λαός ένωσαν στη πράξη  τις πορείες τους σε μία, γιατί λαός ενωμένος ποτέ νικημένος.
Κι αυτό είναι μήνυμα προς όλους μας.
Τέλος κανείς δεν μπορεί να θεωρεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ιδιοκτησία του και να αγνοεί τη θέληση της συγκέντρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: