ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Νεκρός ο Βλάσης Καμπούρογλου, άνθρωπος - κλειδί στο σκάνδαλο Ακη

Φωτομοντάζ με Άκη και Καμπούρογλου.


Σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ινδονησίας άφησε την τελευταία του πνοή ο έμπορος όπλων των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων
Νεκρός σε δωμάτιο του πολυτελούς ξενοδοχείου Sahid Jaya στην Τζακάρτα –σύμφωνα με το NEA.gr- το π. Σάββατο βρέθηκε ο Βλάσης Καμπούρογλου, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την υπόθεση προμήθειας των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor-M1. Ο Καμπούρογλου, ο οποίος ήταν ένας από τους πλέον γνωστούς εμπόρους όπλων διεθνώς, θεωρούνταν πρόσωπο - κλειδί στη δαιδαλώδη διαδρομή του μαύρου χρήματος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Στις 14 Δεκεμβρίου του 2004 μάλιστα είχε κληθεί και καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των Tor-M1, καθώς ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Drumilan η οποία είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά οφέλη για την προμήθεια των πυραύλων.
Το όνομά του αναμείχθηκε στην υπόθεση, όταν ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου και προφυλακισμένος για τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα, κατέθεσε ότι ο Καμπούρογλου μετέφερε βαλίτσες με μίζες για λογαριασμό Τσοχατζόπουλου.
Περίπου στις δύο το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, το προσωπικό καθαριότητας του Sahid Jaya που πήγε να τακτοποιήσει  το δωμάτιο του Καμπούρογλου βρήκε τον 62χρονο άντρα πεσμένο στο πάτωμα. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ινδονησιακής αστυνομίας στην ελληνική πρεσβεία στην Τζακάρτα, στον χώρο δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης.
Στο δωμάτιο βρέθηκαν τα προσωπικά είδη του Καμπούρογλου ενώ από το διαβατήριό του η αστυνομία διαπίστωσε πως είχε περάσει τα σύνορα της Ινδονησίας στις 27 Σεπτεμβρίου.
Η ελληνική πρεσβεία ειδοποιήθηκε χθες το πρωί και ο έλληνας πρεσβευτής Γιώργος Βέης μετέβη στο νεκροτομείο όπου οι Αρχές τού έδειξαν τη σορό του εμπόρου όπλων.
 «Από την εικόνα που έχουμε δεν φαινόταν στο πτώμα κάποιο εξωτερικό τραύμα. Ωστόσο οι Αρχές της Ινδονησίας περιμένουν την άδεια της οικογένειάς του, όπως ορίζει εδώ ο νόμος, προκειμένου να προχωρήσουν στη νεκροτομή και να διαπιστωθούν τα πραγματικά αίτια του θανάτου του», αναφέρει στα «ΝΕΑ» ο Γιώργος Βέης.
Στη συνέχεια ενημερώθηκε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο αναζήτησε και εντόπισε στην Αθήνα τον δικηγόρο του Καμπούρογλου, Α. Τρίπλη, καθώς η αγγλίδα σύζυγός του και οι δύο κόρες του μένουν μόνιμα στο Λονδίνο.
«Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να μεταβεί στην Ινδονησία η οικογένειά του για να επιβλέψει τις διαδικασίες που απαιτούνται και να αποκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια θανάτου του Βλάση Καμπούρογλου. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανενός είδους ενδεχόμενο, ακόμη και της ανθρωποκτονίας», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Τρίπλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: