ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Συγκεντρώσεις καταδίκης του νεοναζισμού από τους αντιρατσιστές

Ο τραμπούκος νεοναζί της "ΧΑ" Ηλ. Κασιδιάρης.


Αύριο  Παρασκευή στις 7 μ.μ. σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Πάτρα

 Με αντιναζιστικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Πάτρα θα καταδικάσουν και έμπρακτα την νεοναζιστική απειλή να οδηγηθούμε σε εκλογές υπό την απειλή τραμπούκικων επεισοδίων οι αντιρατσιστικές οργανώσεις και κινήσεις της χώρας. Το επεισόδιο καταδίκασαν απερίφραστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής.

Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό: «Απαιτούμε τη σύλληψη του Κασιδιάρη! Την αποβολή των αποβρασμάτων της Χρυσής Αυγής από τα ΜΜΕ τώρα. Ούτε στη Βουλή ούτε πουθενά οι νεοναζί μαχαιροβγάλτες -Καμιά ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας» τονίζει από την πλευρά της, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, η οποία καλεί αύριο στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στην Αθήνα (7 μ.μ. Ομόνοια), Θεσσαλονίκη (6 μ.μ. Άγαλμα Βενιζέλου), Ρέθυμνο (7 μ.μ. Δημαρχείο).
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή: «Ο Κασσιδιάρης έδειξε το δολοφονικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής σε βάρος της Αριστεράς. Η Αστυνομία και η διοίκηση του ΑΝΤ-1 τον άφησαν να διαφύγει! Έξω η συμμορία δολοφόνων της Χρυσής από τα ΜΜΕ, από τις γειτονιές, από παντού! Όλοι, όλες στο συλλαλητήριο κατά των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής, Παρασκευή 8 Ιούνη στην Ομόνοια 7 μμ», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Κίνηση και καλεί συνδικάτα, την αριστερά ενωμένη, τις κινήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών, τις αντιφασιστικές κινήσεις να στηρίξουν το συλλαλητήριο.
«Καμιά ανοχή στους τραμπούκους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις δημοκρατικές ελευθερίες για να καταστρέψουν τη δημοκρατία και την ελευθερία. Δεν θα αφήσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιβάλουν εκλογές βίας και τραμπουκισμών, κάνοντας επιθέσεις σε Γραφεία αριστερών οργανώσεων, κάνοντας μηχανοκίνητες επιδρομές του παραστρατιωτικού μηχανισμού τους όπως τη προηγούμενη βδομάδα, κάνοντας πογκρόμ κατά των μεταναστών, κάνοντας επιτήρηση της εμφάνισης και του ντυσίματος νέων, κάνοντας επιτήρηση των σταθμών του Μετρό και του ΗΣΑΠ. Καλούμε το εργατικό κίνημα να τους κλείσει το δρόμο, να τους απομονώσει», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ .
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας: Συλλαλητήριο διοργανώνουν αύριο το απόγευμα στην Πάτρα τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 στην πλατεία Γεωργίου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Το τελευταίο διάστημα οξύνονται οι εγκληματικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, με την κάλυψη και την συνεργασία της Αστυνομίας, ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, ενάντια σε εργαζόμενους και νεολαία, ενάντια συνολικά στο κίνημα που παλεύει για την ταξική του ενότητα και την ανατροπή των Μνημονίων και των δυνάμεων του μαύρου μετώπου. Από την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ την μέρα των φοιτητικών εκλογών έως την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΚ (συνιστώσας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και από την οργάνωση ρατσιστικών πογκρόμ στη Πάτρα και στο κέντρο της Αθήνας έως τις αντισυγκεντρώσεις σε οργανώσεις κομμάτων της αριστεράς, η  Χρυσή Αυγή διεξάγει μια προεκλογική εκστρατεία βουτηγμένη στο αίμα».
Ο Πρόεδρος Κ. Παπούλιας: «Η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της κας Λιάνας Κανέλλη και της κας Ρένας Δούρου προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού», παρατηρεί σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας.  «Η Πολιτεία δεν έχει ανοχή σε φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας και θίγουν το συλλογικό αξιακό μας υπόβαθρο», συμπλήρωσε.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου», τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας. «Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλλοίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία. Το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ. Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας».
Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Αλέκα Παπαρήγα και καταδίκασε την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της «ΧΑ».
Ο Πρόεδρος της Βουλής: Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βύρων Γ. Πολύδωρας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η βάναυση συμπεριφορά του πρώην και υποψηφίου βουλευτού της «ΧΑ» Ηλία Κασιδιάρη έναντι των δύο κυριών, επίσης πρώην και υποψηφίων βουλευτών, της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ), σήμερα το πρωΐ στο στούντιο του ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, είναι επιεικώς απαράδεκτη και καταδικαστέα, προσβάλλει ευθέως τα κοινωνικά και κοινοβουλευτικά ήθη και θέσμια και εκθέτει διεθνώς τη Χώρα. Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία. Δεν είναι τρόπος διαλόγου, ούτε μέσον πολιτικής συμπεριφοράς. Είναι το απόστημα μιας φασιστοειδούς λογικής που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα. Πρέπει ως Πολιτεία και ως Κοινωνία να αγρυπνούμε και να πράττουμε ανάλογα, για τη διασφάλιση του πολιτικού μας πολιτισμού και της κοινωνικής ειρήνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: