ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

«Η Κυριακή θα είναι δική μας, Σαμαράς και Βενιζέλος θα γίνουν παρελθόν»

Ο Αλέξης στο βήμα, ενώ ξεκινά την ομιλία του.

Διπλάσια συγκέντρωση από τις 2 Μαΐου αυτή του ΣΥΡΙΖΑ χθες με τον Αλέξη


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Πριν από κάθε ιστορική πολιτική αλλαγή, έτσι πάνε οι κοινωνίες μπροστά. Αφήνοντας πίσω, τους ηττημένους στις ύβρεις τους, που εξαντλούν τον χρόνο της Ελλάδας και φεύγουν». «Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, μέχρι το Σάββατο» θα είναι παρόντες. Μετά, «η Κυριακή είναι δικιά μας. Είναι του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος χθες.
Ήταν μία συγκέντρωση ανεπανάληπτη. Η δυναμικότητά της τονίζεται ακόμη πιο πολύ, αν λάβουμε υπόψη ότι τα πρώην μεγάλα κόμματα δεν τόλμησαν να κάνουν συγκέντρωση, σε αυτή την πλατεία που τώρα με την κατάργηση των πλαϊνών δρόμων σχεδόν διπλασίασε την έκταση των τετραγωνικών της.
Θυμίζω, ο Σαμαράς κλείστηκε στο Επιμελητήριο με 150 ανθρώπους, ο Αβραμόπουλος χθες στο Αστήρ, όπου χρησιμοποίησε μόνον μία αίθουσα με 100 παραβρεθέντες. Τα ΠΑΣΟΚ ακόμη δεν έχει κάνει συγκέντρωση στην πράσινη Πάτρα!
«Απευθυνόμαστε στη νεολαία της Αχαΐας. Σε κάθε νέα, σε κάθε νέο. Να ψηφίσουν την Κυριακή. Να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:
«Για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της ελπίδας. Καμία νέα, κανένας νέος, να μην αφήσει τους άλλους να ψηφίσουν για εκείνους. Να ψηφίσουν οι ίδιοι. Γιατί την Κυριακή κρίνεται η δική τους ζωή».
Δριμεία ήταν η επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά: «Ο κ. Σαμαράς και το συνονθύλευμα των άκρων που έχει η ΝΔ. Το συνονθύλευμα των ακραίων δεξιών και των ακραίων νεοφιλελεύθερων. Που προσπαθούν να διχάσουν το λαό. Με διαχωριστικές γραμμές από τη δεκαετία του ’50. Με τα συνθήματα της ΕΡΕ. Την Κυριακή, όμως, δεν κρίνεται το παρελθόν αυτού του τόπου. Κρίνεται το μέλλον του.
Ο κ. Σαμαράς διχάζει το λαό. Εμείς τον ενώνουμε" είπε ο Αλ. Τσίπρας.
«Καλούμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από την κομματική προτίμησή τους στο παρελθόν. Ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις 6 Μαΐου. Χωρίς προκαταλήψεις και με μοναδικό γνώμονα το δικό τους συμφέρον. Το συμφέρον των παιδιών τους και το συμφέρον του τόπου.
Να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Να συσπειρωθούν στο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο κυβερνητικό πρόγραμμά μας. Για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση. Για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση της χώρας.
Να εμπιστευτούν τα άξια και έντιμα στελέχη μας, με ένσημα στο στίβο της ζωής, που θα το εφαρμόσουν.
Δημοκρατικέ λαέ της Αχαΐας, Πολίτες της Πάτρας. Τη Δευτέρα συγκροτούμε την κυβέρνηση της νέας μεταπολίτευσης» είπε και επανέλαβε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για νοικοκύρεμα του τόπου με:
«Ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο. Που θα συνεργάζεται απευθείας με τη δημόσια διοίκηση. Αυτό σημαίνει τέλος στο στρατό των υψηλά αμειβόμενων βολεμένων συμβούλων. Που υποκαθιστούν τη δημόσια διοίκηση και λειτουργούν ως κομματικό κράτος εν κράτει. Άλλο το κόμμα, άλλο το κράτος.
Στελέχωση του κρατικού μηχανισμού με διαφανή, αξιοκρατικά και όχι με αδιαφανή και αυθαίρετα κομματικά κριτήρια. Το απαράδεκτο φαινόμενο των χρυσοκάνθαρων διοικητών, προέδρων, διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων των ΔΕΚΟ τελειώνει την Κυριακή.
Οι αμοιβές τους θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διέρχεται η χώρα. Σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνούν την υπουργική αποζημίωση. Πλουτισμός με δημόσιο δανεικό χρήμα, τέλος.
Από την απεξάρτηση της δημόσιας διοίκησης από τον κομματισμό και το ρουσφέτι. Από την αξιοποίηση της συσσωρευμένης γνώσης και εμπειρίας των στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Δεν θα ωφεληθεί μόνον η κυβέρνηση. Θα ωφεληθεί η Ελλάδα».
Και ακόμη δήλωσε την απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου «με πράξη του νέου υπουργικού συμβουλίου:
Περικόπτονται οι αποζημιώσεις του Πρωθυπουργού και των μελών του υπουργικού συμβουλίου στο μισό.
Περικόπτονται τα προνόμια των βουλευτών, όπως η τηλεφωνική ατέλεια και η χρήση αυτοκινήτων μισθωμένων από τη Βουλή των Ελλήνων.
Περιορίζεται, επίσης, η δυνατότητα απόσπασης σε γραφεία βουλευτών στελεχών της δημόσιας διοίκησης.
Και μάλιστα από κρίσιμες υπηρεσίες, με κενές οργανικές θέσεις, γιατρών, νοσηλευτών, δασκάλων, καθηγητών και στελεχών των σωμάτων ασφαλείας.
Αντικαθίσταται ο ισχύον νόμος περί ευθύνης υπουργών, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη θεσμική αυτοασυλία πονηρών πολιτευτών».
Επίσης:
«Στα πρώτα σχέδια νόμου της νέας κυβέρνησης περιλαμβάνονται:
1. Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα €751 ευρώ για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
Η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα €461,5 ευρώ.
Η χορήγησή του για διπλάσιο χρόνο από το σημερινό, δηλαδή για δύο χρόνια.
Η επαναφορά της μετενέργειας και της υποχρεωτικής επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων.
2. Η κατάργηση των ειδικών επιβαρύνσεων (χαράτσια) για τα μικρομεσαία εισοδήματα.
Και πρώτα απ’ όλα για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους ζουν στα όρια της φτώχειας.
3. Η «νέα σεισάχθεια». Με την ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες.
Ανάλογα με τη σημερινή κατάστασή τους και τη μείωση του εισοδήματός τους.
Με την αντίστοιχη διαγραφή δανειακών υποχρεώσεων για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.
Ανάλογα με τη μείωση του κύκλου εργασιών τους.
Με τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών στις τράπεζες.
Τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων κάθε αγρότη στα σημερινά τους επίπεδα.
Με το πάγωμα κάθε διαδικασίας εκποίησης, με πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου, για δύο χρόνια.
4. Η ανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας».
Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό της πόλης, όπου τόνισε:
«Πολίτες της Πάτρας, στην Πάτρα συμπυκνώνεται το πρόβλημα και η λύση στη μετανάστευση. Γιατί έχει οξύ πρόβλημα η Πάτρα; Γιατί, ως λιμάνι, είναι πύλη εξόδου προς τη Δύση. Και γι’ αυτό έγινε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών. Δώστε τους ταξιδιωτικά έγγραφα να φύγουν».
Μίλησε για «τα ρουσφετολογικά, πελατειακά κριτήρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Που άδειασαν τα αστυνομικά τμήματα από αστυνομικούς. Και γέμισαν τα υπουργικά γραφεία και τη Βουλή. Εμείς δεν θέλουμε την αστυνομία της καταστολής του πολίτη. Θέλουμε την αστυνομία της πραγματικής προστασίας του. Όχι της προστασίας των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μεγαλοδημοσιογράφων. Αλλά του απλού πολίτη και της περιουσίας του. Γιατί η ανασφάλεια του απλού πολίτη δεν οφείλεται στις διαδηλώσεις. Αλλά στην εγκληματικότητα στη γειτονιά».
Το θέμα της ανεργίας τέθηκε στην μέριμνα της αυριανής κυβέρνησης της αριστεράς:
«Ποιος έκανε την Πάτρα της εργασίας πόλη της ανεργίας;  Ποιος έκανε τη βιομηχανική Αχαΐα ανάμνηση του παρελθόντος;  Ποιοι ξέχασαν, όλα αυτά τα χρόνια, να εφαρμόσουν ειδικό τοπικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας;» αναρωτήθηκε και απάντησε:
«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Θα τους εμπιστευτούμε και πάλι;»
«Στις 6 Μαΐου, όλες και όλοι μαζί, με την ψήφο σας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συμβάλατε στην Ευρώπη που έρχεται. Μόνο με το πρώτο σας βήμα. Τώρα, με το δεύτερο, την Κυριακή, εσείς θα ανοίξετε νέες δυνατότητες για τον τόπο» είπε και συνέχισε:
«Ένα από τα πρώτα σχέδια νόμου της αυριανής κυβέρνησης της Αριστεράς θα είναι η αναβάθμιση, η διεύρυνση των δικαιούχων και η σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι,,. To οποίο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εγκατέλειψαν»!
Τελειώνοντας την ομιλία του σε μία πλατεία που στο μεταξύ είχε γεμίσει ασφυκτικά, υπενθύμισε με νόημα: «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την Κυριακή είναι η μεγάλη συνάντηση του λαού με την Ιστορία. Είναι η νίκη της Ελλάδας, της Δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και της ελπίδας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου, για τη σημερινή συγκλονιστική παρουσία της δημοκρατικής Αχαΐας στο προσκλητήριο γενεών και συνειδήσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην πλατεία Γεωργίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: