ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Να ποιοι πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα των Μνημονίων!

Χωρίς λόγια.

Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το 50% του μέσου όρου της Ε.Ε.

Επειδή οι εφοπλιστές δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους, ας δούμε ποιοι πληρώνουν φόρους σ’ αυτή τη χώρα. Και ας βάλουμε ως μέτρο σύγκρισης τι συμβαίνει στην Ε.Ε.
Ως προς τη φορολογία φυσικών προσώπων (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι κ.λπ.), υπάρχουν 7 χώρες που έχουν πιο ψηλούς φορολογικούς συντελεστές από τον αντίστοιχο της Ελλάδας. Δηλαδή, στην εποχή του Μνημονίου για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, οι πλούσιοι Έλληνες φορολογούνται λιγότερο από τους πλούσιους Βέλγους, Δανούς, Γάλλους, Ιταλούς, Ολλανδούς, Αυστριακούς και Φιλανδούς.
Στον πραγματικό φορολογικό συντελεστή στο κεφάλαιο, σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το 50% του μέσου όρου της Ε.Ε. (στην Ελλάδα είναι 15,8 και στους «25» είναι 32,6). Δηλαδή, για να εισπράττουμε όσα στην Ευρώπη πρέπει να διπλασιαστούν τα έσοδα από το κεφάλαιο (φόροι επιχειρήσεων, φόροι κατοχής και μεταβίβασης περιουσίας, φόροι κινητών αξιών κ.λπ.). Να επισημάνουμε ότι ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής στο κεφάλαιο είναι ένας μέσος όρος που προκύπτει όχι από τους ονομαστικούς φορολογικούς συντελεστές, αλλά από τους πραγματικούς, διότι υπολογίζει τις φοροαπαλλαγές, τις αυτοτελείς φορολογήσεις κ.λπ.
Στην άμεση φορολογία, που είναι η κοινωνικά πιο άδικη, η Ελλάδα βρίσκεται στην 22η χειρότερη θέση, στην Ε.Ε. των 27, όσον αφορά το ποσοστό των άμεσων φόρων στην συνολική φορολογία (είναι 9,8 μονάδες κάτω από τον μέσο όρο). Έτσι ενώ η Δανία εισπράττει το 62,3% των εσόδων της από άμεσους φόρους, η Ελλάδα έχει αυξημένα έσοδα από άμεσους φόρους κατά 154%.
Αλλά και η αναλογία άμεσων-έμμεσων φόρων στην Ελλάδα το 2011 ήταν 39,5% με 60,5%. Στη Γερμανία το 2008 η αναλογία άμεσων-έμμεσων φόρων ήταν 47% – 53% και στην Αυστρία 49% – 51%. Δηλαδή οι Έλληνες εργαζόμενοι πληρώνουν 10% περίπου παραπάνω άδικους έμμεσους φόρους από τους αντίστοιχους Αυστριακούς ή Γερμανούς εργαζόμενους ή αλλιώς οι πλούσιοι Έλληνες πληρώνουν 10% λιγότερους δίκαιους άμεσους φόρους από τους αντίστοιχους πλούσιους Γερμανούς ή Αυστριακούς.
Θα γίνουμε Ευρώπη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: