ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Πάνω από 8.800 οι μετανάστες που ζητούν επιστροφή στην πατρίδα τους

Απρίλος του 08, στον καταυλισμό της Ευρώτα, στην Πάτρα!




Από αυτούς τα 680 είναι παιδιά και 462 γυναίκες

Περισσότεροι από 8.800 είναι οι μετανάστες που έχουν, μέχρι σήμερα, εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης. Από αυτούς, οι 7.052 είναι μετανάστες χωρίς έγγραφα, οι 1.661 είναι αιτούντες άσυλο και οι 106 είναι μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο και έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους, ενώ ήδη 3.848 έχουν επιστρέψει εθελοντικά στις πατρίδες τους.
Από τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων, 7.677 είναι άνδρες ενήλικες, 462 ενήλικες γυναίκες και 680 παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου. Στην Ελλάδα, τα προγράμματα αυτά ξεκίνησαν, το 2010, με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής και με συμμετοχή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε ποσοστό 25%.
Τα παραπάνω, σύμφωνα με  δημοσίευμα του agelioforos.gr, προκύπτουν από τα στοιχεία του Γραφείου Ελλάδος, του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως (ΔΟΜ), το οποίο πραγματοποίησε, σήμερα, εκδήλωση για τη βράβευση των νικητών του διαγωνισμού δημιουργίας comic strip, με θέμα «Εθελοντικός επαναπατρισμός και επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στη χώρα καταγωγής τους».
Σ’ αυτόν, συμμετείχαν νέοι από όλη την Ελλάδα και οι νικητές απέσπασαν χρηματικό έπαθλο, που ξεκινούσε από 2.000 ευρώ για τον πρώτο και έφτανε τα 250 ευρώ για τον τελευταίο νικητή. Το κριτήριο για το καλύτερο κόμικ ήταν τόσο το σχέδιο όσο και το σενάριο και ο τρόπος απόδοσής του στο σκίτσο.
Οι νικητές του διαγωνισμού, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, εξέφρασαν τη χαρά τους για το βραβείο αν και ομόθυμα, τόνισαν ότι ο λόγος της συμμετοχής τους, είχε να κάνει κατά κύριο λόγο με το θέμα του διαγωνισμού και δευτερευόντως, με το χρηματικό έπαθλο. Το πρώτο βραβείο μοιράστηκαν ο Παναγιώτης Τσουκανάς και η Άννα Κουριδάκη, ενώ οι υπόλοιποι βραβευθέντες ήταν οι Σόνια Δημητριάδη, Ευσταθία Παπαστάθη, Χαράλαμπος Χολόπουλος, Ελένη Λαμπριανίδου, Ειρήνη Νάκη και Παντελής Ανανιάδης.
Ο επικεφαλής του Γραφείου Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Μεταναστεύσεως, Δανιήλ Εσδράς, από την πλευρά του συνεχάρη τους νικητές, επισημαίνοντας παράλληλα την αξία της συμμετοχής τους σε έναν διαγωνισμό με θέμα τη μετανάστευση.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ για τη δράση και τα αποτελέσματα των «Προγραμμάτων εθελούσιας επιστροφής και επανένταξης υπηκόων τρίτων Χωρών στη χώρα καταγωγής τους», είπε ότι «τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν αναπτυχθεί σημαντικά στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων για τον αποτελεσματικό επαναπατρισμό των υπηκόων τρίτων χωρών. Ο σημαντικός χαρακτήρας και η συμβολή των προγραμμάτων αυτών γίνονται αντιληπτά από την αύξηση και προσέλκυση των μεταναστών, που επιθυμούν να επωφεληθούν των υπηρεσιών επαναπατρισμού και επανένταξης στις χώρες προέλευσης έως σήμερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: