ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ποιος είναι ο Βασίλης Ράπανος, που θα διαχειριστεί τις τύχες του λαού;

Βασ. Ράπανος, από τα βάθη του αδιαφανούς Σημιτικού μπλοκ.


Ενσαρκώνει πολύ απτά την τεχνοκρατική όψη του πολιτικού κατεστημένου

 Θα αναλάβει ένας τραπεζίτης, από το σύστημα ΠΑΣΟΚ, να "διαπραγματευτεί" τα συμφέροντα του ελληνικού λαού ή και πάλι τα συμφέροντα των τραπεζιτών κ. Σαμαρά, κ. Βενιζέλο και κ. Κουβέλη;
Το μοναδικό πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, μέχρι στιγμής, πριν ακόμη από την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι ο Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας. Αυτή η επιλογή από πολλές πλευρές μπορεί να γεννήσει ερωτηματικά.
Στο εκτενές βιογραφικό του Έλληνα τραπεζίτη, συγκαταλέγονται οι θέσεις του προέδρου του Δ.Σ. του ΟΤΕ, 1998-2000 και του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, 2000 – 2004 επί Σημίτη, καθώς και μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ.
Πέρα από το σκοτάδι που καλύπτει τα διοικητικά και τα οικονομικά των περιόδων αυτών -και δεν είναι δυνατόν να ερευνηθεί εις βάθος χωρίς την παρέμβαση της Βουλής- η επιλογή του ως έμπειρου τεχνοκράτη αποδεικνύει πως το μνημονιακό μπλοκ εξουσίας δεν αντιλήφθηκε τίποτα απολύτως ούτε από τις πρόσφατες εκλογές ούτε από τις αντιδράσεις του κόσμου όλον αυτόν τον καιρό.
Ο κ. Ράπανος ενσαρκώνει πολύ απτά την τεχνοκρατική όψη του πολιτικού κατεστημένου που με τόση απέχθεια και βδελυγμία καταδικάζουν άπασες οι εξυγχρονιστικές πολιτικές, ενώ είναι γνωτό ότι αποτέλεσε το πρόσωπο επιλογής του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στο Υπουργείο Οικονομίας και διορίστηκε πρόεδρος Δ.Σ. της Εθνικής από τον Παπανδρέου. Τι και αν ο Ευ. Βενιζέλος εξαγγέλει τη δημιουργία, εκ μηδενός, του κόμματός του και στέλνει τα γέρικα άλογα εκτός αγώνα, τι και αν ο Αντώνης Σαμαράς αλλάζει «προσέγγιση», γραφεία και λογότυπο, οι τραπεζίτες που τα τελαυταία 20 χρόνια θησαυρίζουν και διαπρέπουν στην Ελλάδα επανέρχονται με συνέπεια στα καίρια πολιτικά αξιώματα.
Τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να αποδείξει (εις μάτην) την αποσύνδεση με τα λάθη του παρελθόντος σε κάθε τόνο, επιλέγει κάποιον ο οποίος φαινομενικά δεν είναι διεφθαρμένος πολιτικός, αλλά αυτός που το ΠΑΣΟΚ σε βάθος 15ετίας επέλεγε για όλες τις καίριες θέσεις.
(Πηγή left.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: