ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Χατζησωκράτης - Παπαθανασίου από ΔΗΜΑΡ το εμβρυουλκό της Δεξιάς

Σε στιγμές ευτυχίας που προλείαναν το έδαφος για σύγκλιση.


Προσφέρουν αριστερό άλλοθι στην συγκυβέρνηση για την εξασφάλιση υπουργείων

Οι Δημ. Χατζησωκράτης και Σάκης Παπαθανασίου, εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ θα αποτελέσουν το εμβρυουλκό όργανο για τον αριστερό εξωραϊσμό της Μνημονιακής κυβέρνησης υπό τον αρχηγό της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, κυβέρνησης  που αποτελεί  συνέχεια αυτής που είχε κατασκευαστεί και λειτουργούσε μέχρι τις εκλογές της 6 Μαΐου.
Η ΔΗΜΑΡ, που πλέον  εγκατέλειψε το αριστερό Αντιμνημονιακό στρατόπεδο, θέλγεται από τα θέλγητρα της εξουσίας και επαναβεβαιώνει αυτά που έχει ως κορωνίδα της  πολιτικής της, την «κυβερνώσα αριστερά», ενώ παράλληλα διαφωνίες έχουν ανακύψει στο εσωτερικό της.
Υπό το πρόσχημα της πρόταξης προϋποθέσεων για την ανάληψη εξουσίας με την συμμετοχή της στο αντιλαϊκό συμμαχικό σχήμα, μπλέχτηκε από χθες σε συνομιλίες με τους Σαμαρά και Βενιζέλο αναγνωρίζοντας ότι ο Αντ. Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός και θα ορίσει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης, παρόλο που οι δύο αποτελούν πλειοψηφία 162 εδρών και δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ για την συγκρότησή της. Ωστόσο το βασικό επιχείρημα που προτάσσει είναι η δήθεν ανάγκη κυβέρνησης ευρύτερης πλειοψηφίας, κάτι που αποτελεί εφεύρημα των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και αιτία διαφωνιών στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ!
Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν «Τα Νέα online»  συνάντηση στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, στη Βουλή έχουν αυτή την ώρα εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για τον καθορισμό του κοινού προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ακολουθήσει συνάντηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.
«Συζητούμε και για τα πιθανά πρόσωπα που θα μετάσχουν στην κυβέρνηση», δήλωσε στο Reuters στέλεχος ενός εκ των τριών κομμάτων. «Υπάρχουν συγκλίσεις στις διαβουλεύσεις», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.
Στη συνάντηση μετέχουν από τη ΝΔ οι Ευ. Μεϊμαράκης και Χρύσανθος Λαζαρίδης, από το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Στέργιος Αγγελούδης και από τη ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Σάκης Παπαθανασίου.
Οι αρχηγοί των τριών κομμάτων θέλουν να παρουσιάσουν ένα πολιτικό πλαίσιο που να είναι παραπειστικό για την ελληνική κοινωνία αλλά και πειστικό προς το εσωτερικό τους.

Συνάντηση Βενιζέλου-Κουβέλη

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα Τρίτη το πρωί οι Βενιζέλος και Κουβέλης, έκαναν ειδική αναφορά και στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα με τον Βενιζέλο να προτείνει πως «στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης πρέπει να συμμετάσχουν και δυνάμεις που δεν θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση».
Ο Φ. Κουβέλης τόνισε την ανάγκη προγραμματικής σύγκλισης, ενώ έκανε αναφορά στην φερεγγυότητα των προσώπων που θα απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, αναμένοντας τις θέσεις του Αντ. Σαμαρά.
Ο Ευ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διερευνητικών επαφών των πολιτικών αρχηγών, αλλά στο εσωτερικό του κόμματος άρχισαν τα όργανα με τους Χρυσοχοΐδη και Λοβέρδο να ζητούν υπουργεία και τον Βενιζέλο να επιμένει ώστε να μην μπουν στην κυβέρνηση πρωτοκλασάτοι από το ΠΑΣΟΚ.

Μιχελάκης: Υπάρχουν συγκλίσεις

Υπάρχουν συγκλίσεις στις διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. «Οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη» είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Δεν υπάρχουν σχόλια: