ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μ. Χάλαρης: Οι Τροϊκανοί μερικές φορές έδρασαν ως νονοί της νύχτας

Φωτογραφία Αρχείου από τη Θεσσαλονίκη.


Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διαπίστωσε ακραία εκμετάλλευση των εργαζομένων

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Μ. Χάλαρης, μιλώντας στο Βήμα FM, επέκρινε την Τρόικα για τις προτάσεις και τις απαιτήσεις της στα εργατικά, σημειώνοντας πως «μερικές φορές έδρασαν πολύ άκομψα, ως νονοί της νύχτας».
Επιβεβαιώνεται έτσι η καταβαράθρωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που συνολικά την τελευταία διετία  -σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε- έχει φθάσει σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις ακόμα και στο 60% λόγω εκ περιτροπής εργασία. Οι μειώσεις προκαλούνται είτε μέσω αυθαίρετων ατομικών συμβάσεων που επιβάλλουν παράνομα οι εργοδότες είτε μέσω των μειώσεων που υπαγόρευσε η υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου.
Επίσης, αναφέρθηκε στα τελευταία στοιχεία που δείχνουν ότι μέσα στους τελευταίους 3,5 μήνες το 6,5% του εργατικού δυναμικού της χώρας έχασε, λόγω της μείωσης των μισθών με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, πάνω από το 23% των εισοδημάτων του.
Μιλώντας για τις ατομικές συμβάσεις είπε:
«Πρόκειται για το πρώτο πεντάμηνο κι αφορά γύρω στους 115.000 εργαζόμενους», προσθέτοντας πως «αυτό δεν σημαίνει ότι στο υπόλοιπο εργατικό δυναμικό δεν έχει μειωθεί ο μισθός, απλώς για το υπόλοιπο 94% έχει επέλθει γενικότερη μείωση της τάξης του 14% από το 2009-2011. Στο σύνολο μιλάμε για μειώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις, φτάνουν ακόμη και πάνω από το 30%».
Επίσης ο κ. Χάλαρης αποκάλυψε ότι 120-150.000 επιχειρήσεις οφείλουν δεδουλευμένα 3-4 μηνών και «χοντρικά αυτό ανταποκρίνεται σε 300-500.000 εργαζόμενους». Ειδικότερα, όπως τόνισε: "Έχουμε μια εξαιρετικά αλματώδη αύξηση των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων. Ο μέσος όρος μείωσης του μισθού είναι της τάξεως του 23,42% στις επιχειρησιακές συμβάσεις και 23,32% για τις ατομικές συμβάσεις. Κι αυτά τα μεγέθη αφορούν το 6,5% του εργατικού προσωπικού της χώρας. Αυτές οι μειώσεις έγιναν μέσα σε 3,5 μήνες. Είναι εξαιρετικά ραγδαία η αύξηση και, κυρίως, η χρήση των επιχειρησιακών συμβάσεων, αλλά και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: