ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Προνουτσιαμέντο για αλλαγές στη γραμμή του ΚΚΕ μετά το αποτέλεσμα

Φωτογραφία Αρχείου, πλ. Ομόνοιας Αθηνών.


Απάντηση σε σχόλια κύκλων του ΚΚΕ στην Πάτρα

«…Και αν είν’ ο λάκκος σου πολύ βαθύς,
χρέος σου με τα χέρια σου να σηκωθείς».
(Κ. Βάρναλης)
 «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΕ φορά που θα διαβάζουν μία τοποθέτηση ενός μέλους να τρέχουν να απαντήσουν». Με τα παραπάνω καταλήγουν σχόλια κύκλων του ΚΚΕ στην Πάτρα, δημοσιευμένα σήμερα στην πατραϊκή εφημερίδα «Πελοπόννησος», μετά την αρμόζουσα απάντηση που έδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στην υβριστική επιστολή παρέμβαση του Γραμματέα της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ.
Πίσω από τις λέξεις του ΚΚΕ, όποιος μπορεί να τις αποκωδικοποιήσει, θα διακρίνει προνουτσιαμέντο επιχειρούμενης αλλαγής. Μία ανεπαίσθητη διαφοροποίηση έναντι του κορυφαίου εκφραστή της κομματικής γραμμής. Του Γραμματέα της ΝΕ Αχαΐας Ν. Κουτουμάνου, του οποίου οι κύκλοι του ΚΚΕ προσδιορίζουν την επιστολή, απλά ως «τοποθέτηση ενός μέλους».
Τι είχε υποστηρίξει ο εν λόγω Γραμματέας την π. Δευτέρα;
«Τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά site του internet διάφορα κείμενα ή σχόλια που προσπαθούν να διαμορφώσουν για το ΚΚΕ μια ψεύτικη εικόνα διεργασιών, συγκρούσεων, διαφωνούντων στελεχών, προβληματισμών για την πολιτική του κόμματος. Τα δημοσιεύματα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Προφανώς διοχετεύονται από επιτελεία και κέντρα συνδεδεμένα με το ΣΥΡΙΖΑ, που έδρασαν και πριν τις εκλογές διοχετεύοντας διάφορες βρωμιές για το ΚΚΕ και τα στελέχη του».
Έτσι άρχιζε η τοποθέτηση, που κατέληξε λίβελος, του «ενός μέλους» και εάν όντως αληθεύει ότι η πίστη στην καταβαράθρωση των ποσοστών του κόμματος στην Πάτρα και την Ελλάδα γενικώτερα, είναι αρραγής, μέλλει να αποδειχθεί.
Ως ώρας ο υποβιβασμός του Γραμματέα και της… τοποθέτησής του, προϊδεάζει για επερχόμενες αλλαγές στην έτσι ή αλλιώς ηττηθείσα γραμμή της ηγεσίας.
Ότι η ανησυχία για την πορεία του κόμματος είναι διάχυτη στον κόσμο του ΚΚΕ και εμφανής. Αποτελεί δε, πραγματικότητα η ανάγκη για αλλαγή πλεύσης. Σε αυτό ίσως  οφείλονται και τα δηλωθέντα στην εφημερίδα του βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ.  
«Δεν κατανοούμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του γραφείου της Πάτρας επιτέθηκε με αυτόν τον τρόπο στο ΚΚΕ. Δεν υπήρξε μετεκλογικά κάποιο γεγονός που να δικαιολογεί μία ένταση από την πλευρά τους» σχολίασε ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Ας τα δούμε, όμως από την αρχή, τα γραφόμενα του Γραμματέα, μήπως και καταλάβουμε αυτό που δεν κατάλαβαν οι ανώνυμοι κύκλοι του ΚΚΕ, που καμώνονται τους ανίδεους! Και ο Ν. Καραθανασόπουλος που δεν κατανοεί!

Μίλησε, ο Γραμματέας, για σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ που «διοχετεύουν βρωμιές».
Έγραψε ακόμη:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιλαϊκό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα».
«Στόχος του είναι η χειραγώγηση του λαού».
«Ορκίζεται στη σωτηρία του καπιταλισμού» και «θα αξιοποιηθεί στο μέλλον».
«Διάφοροι του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας κάθε βρώμικη μέθοδο που αξιοποιούσε το ΠΑΣΟΚ, ισχυρίζονται ότι φταίει το ΚΚΕ γιατί βγήκε πρώτη η ΝΔ και ενισχύθηκαν οι “μνημονιακές δυνάμεις,,».
«Ας εξηγήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ, τι δεσμεύσεις  έδωσαν στους  πρεσβευτές των G20, δηλαδή στους εκπροσώπους των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών;».
«Ας αφήσουν τις αυτάρεσκες φανφάρες ότι δήθεν τους χτύπαγε ο “παγκόσμιος καπιταλισμός,, που δήθεν τους φοβήθηκε».
«Ενσωμάτωση και υποταγή στις “αριστερές κυβερνήσεις,, διαχείρισης του καπιταλισμού».

Αναρωτιέται κανείς, πόσα άλλα έπρεπε να γράψει ο εν λόγω για να κατανοήσουν οι μη κατανοούντες; Οι οποίοι μάλιστα παραδίδουν μαθήματα «γαλατικής» ευγένειας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ευχαριστεί γι αυτά.

«Πρώτιστο έργο των κομμάτων -λένε- πρέπει να είναι πως θα ανακουφιστούν και θα προστατευτούν οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι και όχι να ψάχνουμε να βρούμε αιτίες για να επιτεθεί ο ένας στον άλλον. Τα ζητήματα του τόπου είναι ανοιχτά από παντού. Με αυτά πρέπει να ασχολούνται».
Σαφέστατα και με αυτό γνώμονα η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούσε προσκλητήριο ενότητας των αριστερών δυνάμεων, σήμερα που συντηρητικοί ηγέτες της ΕΕ και Λαγκάρντ του ΔΝΤ, έχουν βάλει στην πρέσα τα δικαιώματα των πολιτών!
Το ζητούμενο είναι τι ακριβώς θέλει το ΚΚΕ σήμερα; Τι νόημα έχουν οι ξεχωριστές συγκεντρώσεις σε κάθε είδους διαμαρτυρίες;

«Το ΚΚΕ –συνεχίζουν οι κύκλοι του- έχει δημόσια και από καιρό ξεκαθαρίσει τις θέσεις του και έχει δημοσιοποιήσει τις ενστάσεις του για τον τρόπο που λειτουργούν άλλα κόμματα και αυτό συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε».
Αναρωτιέται και πάλι κανείς και είναι αυτός λόγος για ύβρεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ενός αριστερού κόμματος που εκφράζει το 27% του ελληνικού λαού; Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι, με την σεχταρισστική πολιτική που ακολουθούν οδηγούνται στο να καταλήξουν γκρουπούσκουλο;

«Δεν έχουμε νέα στάση, τώρα μετά τις εκλογές. Μιλήσαμε πριν και τώρα τα ίδια υποστηρίζουμε για τις θέσεις που το κάθε κόμμα εκφράζει. Άρα δεν υπάρχει λόγος κάθε φορά που θα διαβάζουν μία τοποθέτηση ενός μέλους να τρέχουν να απαντήσουν».  
Σύμφωνοι, αλλά εάν οι κύκλοι του ΚΚΕ γίνονταν πιο σαφείς θα ήταν καλύτερο για την πρόοδο στις σχέσεις των δύο κομμάτων. Ένα βήμα ακόμη εάν τολμήσουν, βήμα που δεν έκαναν προεκλογικά, ίσως να είναι πολύ σύντομος ο ερχομός της ημέρας που η αριστερά ενωμένη πλήρως θα διεκδικεί με ασφαλή ενδεχόμενα την κυβερνητική εξουσία.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του blog, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται επάνοδος στο θέμα που δημιουργήθηκε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Μίλησε, ο Γραμματέας, για σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ που «διοχετεύουν βρωμιές».
Έγραψε ακόμη:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιλαϊκό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα».
«Στόχος του είναι η χειραγώγηση του λαού».
«Ορκίζεται στη σωτηρία του καπιταλισμού» και «θα αξιοποιηθεί στο μέλλον».
«Διάφοροι του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας κάθε βρώμικη μέθοδο που αξιοποιούσε το ΠΑΣΟΚ, ισχυρίζονται ότι φταίει το ΚΚΕ γιατί βγήκε πρώτη η ΝΔ και ενισχύθηκαν οι “μνημονιακές δυνάμεις,,».
«Ας εξηγήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ, τι δεσμεύσεις έδωσαν στους πρεσβευτές των G20, δηλαδή στους εκπροσώπους των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών;».
«Ας αφήσουν τις αυτάρεσκες φανφάρες ότι δήθεν τους χτύπαγε ο “παγκόσμιος καπιταλισμός,, που δήθεν τους φοβήθηκε».
«Ενσωμάτωση και υποταγή στις “αριστερές κυβερνήσεις,, διαχείρισης του καπιταλισμού».
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ.ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΦΥΛΑΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΛΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥς ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕΙ Η ΣΕΜΝΟΤΙΤΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩς ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΗ ΣΑΣ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥς ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΣΑΝ ΟΥΡΑΝΟΞΗΣΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΤΑΠΟΤΙΤΑ.
ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΓΡΙΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΙΩΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟς. ΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΦΙΛΟΛΑΙΚΟΤΙΤΑ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.... ΥΠΟΚΛΕΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΑΣ

Γιώργος Μόσχος είπε...

Εάν είναι πολιτικές θέσεις οι φαντασιώσεις του νεαρού νεότευκτου γραμματέα Αχαΐας, περί δεσμεύσεων που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν στους G20, ε, τότε μάλλον θα διαβάζει μανιωδώς αστυνομικά μυθιστορήματα, μαζί με όσους τον στηρίζουν. Διότι υπάρχουν και άνθρωποι με μυαλό μέσα στο ΚΚΕ, που συνιστούν στον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας να μην τον παίρνει στα σοβαρά. Και εν πάσει περιπτώσει νεαρός είναι και συγχωρητέα πρέπει να είναι και καμιά κουβέντα που θα πει παραπάνω. Όταν γράφει όμως ο γραμματέας για «βρώμικη μέθοδο που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ», μάλλον φίλε μου πρέπει να ξανακοιτάξεις τα ελληνικά σου περί πολιτικών θέσεων. Εκτός και εάν πράγματι είναι!
Όσον αφορά στον Ν. Θεοφυλάτο, επειδή τυγχάνει να ζω περίπου επτά δεκαετίες σε αυτή την πόλη, μου επιτρέπεις φαντάζομαι να έχω άποψη. Δεν είμαι πεισμένος φίλε μου ότι το γραφόμενο είναι από τον… υπολογιστή του υπερογδοντάχρονου γέροντα! Τουλάχιστον σεβαστείτε την ηλικία του και αφήστε να λέει μόνος του ότι πιστεύει. Δεν είναι ανάγκη να του βάζετε το κείμενο κάτω από το μολύβι του!
Άλλωστε εκ του αποτελέσματος απεδείχθη ότι δεν ωφελήθηκε το ΚΚΕ, αφού το φιλοδώρησαν με αφαίρεση της μισής του δύναμης! Αντιθέτως οι αριστεροί στράφηκαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και καλώς έκαναν.
Και για να κρίνουν οι αναγνώστες θα παραθέσω πάλι μόνον τον τίτλο του άρθρο (όλο το άρθρο είναι δημοσιευμένο στο blog) που υπέγραψε ο Ν. Θεοφυλάτος και δημοσιεύτηκε στο attacktv.gr, 15-6-12, δύο ημέρες πριν τις εκλογές, με προφανή στόχευση.

«“ΣΤΟ ΚΚΕ…ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ.
Ο ΜΟΣΧΟΣ Ο ΣΙΤΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΩΤΟΙ ΥΙΟΙ ΤΗΣ ΕΕ’’
Του Νίκου Θεοφιλάτου, Στελέχους του ΚΚΕ, προέδρου παραρτήματος Πάτρας της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια μέσου του Γ. Μόσχου, εξαπέλυσε μια νέα επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ» κλπ κλπ έγραφε το άρθρο. Είναι πολιτική θέση αυτό το επίθετο;