ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ο καλός ο μύλος κύριε Φώτη όλα τα αλέθει, έτσι δεν είναι;

Να, αυτός είναι ο καλός ο μύλος, που όλα τα αλέθει !


Εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί γιατί δεν επέλεξες την συγκυβέρνηση την 6η Μάη;

 «Ενώ οι δεύτερες κάλπες που στήθηκαν ενίσχυσαν τη ΝΔ και μαζί με τον παλιό μνημονιακό της συνέταιρο, το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να συγκροτήσει άνετα κυβέρνηση, είναι απορίας άξιο γιατί σπεύδει και η ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει σε αυτό το συντηρητικό κυβερνητικό σχήμα. Όπως προκύπτει, όμως, και από τη φωτογραφία που επιλέξαμε, ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει ή τα "γυρίζει"», αναφέρει το πόρταλ left.gr, σε δημοσίευμά του.
Και στη παρακάτω συνεχίζει: «Αν και ο Φώτης Κουβέλης τόνιζε προεκλογικά ότι δεν θα συμμετάσχει σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα και δεν θα αποτελέσει το αριστερό άλλοθι των μνημονιακών δυνάμεων, ωστόσο λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης δήλωσε προθυμία να βάλει τη ΔΗΜΑΡ στη μνημονιακή κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τα εύλογα ερωτήματα

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν από αυτή την επιλογή είναι πολλά. Εύλογα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί γιατί δεν έκανε αυτή την επιλογή μετά την 6η Μάη. Και γιατί άφησε να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές που έβγαλαν ενισχυμένη τη ΝΔ. Με ασθενέστερο τότε τον Σαμαρά θα μπορούσε ίσως να επικαλεστεί ο Φώτης Κουβέλης ότι θα είχε πιο ισχυρό λόγο σε ένα κυβερνητικό σχήμα.
Και τώρα η ΔΗΜΑΡ, που καταψήφισε το μνημόνιο και προεκλογικά δεσμεύτηκε ότι δεν θα μπει σε κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά, συνεργάζεται με τις δύο μνημονιακές δυνάμεις που έχουν άλλωστε "δέσει" μέσα από την σύμπλευσή τους στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Αξίζει επίσης να τονίσουμε ότι συνεργάζεται, αν και οι ψήφοι της ΔΗΜΑΡ δεν είναι αναγκαίες, αφού ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσαν από τις πρόσφατες εκλογές 162 έδρες.

ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ ο τρίτος πόλος

Η πιθανότερη εξήγηση για την ασυνέπεια της ΔΗΜΑΡ είναι η επιθυμία του Φώτη Κουβέλη και άλλων στελεχών να ανασυγκροτήσουν τον κεντρώο χώρο και να συγκροτήσουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ τον περιβόητο τρίτο πόλο. Αυτή η επιλογή για τη δημιουργία νέου κόμματος με τη συμμετοχή του (εναπομείναντος) ΠΑΣΟΚ έσπρωξε τη ΔΗΜΑΡ στη συμμετοχή σε κυβέρνηση που θα υπηρετεί την Τρόικα και τα μνημόνια, τους δανειστές και τις τράπεζες.
Θα ήταν, άλλωστε, αδύνατη η συγκρότηση αυτού του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ εντός και τη ΔΗΜΑΡ εκτός κυβέρνησης. 

Διαφωνίες στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ

Το 30% των μελών της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ δεν ενέκρινε την πρόταση του προέδρου Φώτη Κουβέλη για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση συνεργασίας σε συνεδρίαση του οργάνου που ολοκληρώθηκε μετά τη 1.30 τα μεσάνυχτα της Τρίτης 18-6-12.
Φυσικά αναμένονται εξελίξεις και κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι στο εξής η στάση των διαφωνούντων.

Και το ισχυρότερο ερώτημα

Αυτό που με ενδιαφέρον μένει να δούμε είναι το πόσο θα αντέξει μια τέτοια κυβέρνηση, όταν μάλιστα γνωρίζουμε ότι κάτω από τη λαϊκή πίεση και τη δυσαρέσκεια και μετά από τους μαζικούς λαϊκούς αγώνες λύγισε η ισχυρή κυβέρνηση Παπανδρέου. Αλλά και η κυβέρνηση Παπαδήμου (με την ευρύτερη πλειοψηφία) εξαναγκάστηκε σε λίγους μήνες να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: