ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ορκίστηκε χθες Πρωθυπουργός ο Αν. Σαμαράς – Σήμερα η κυβέρνησή του

Στα μανταλάκια κρεμασμένη η τριάς των εθνοσωτήρων, υπό την αιγίδα της Τρόικας.




Με την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ

Νέος πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε χθες απόγευμα της Τετάρτης ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Σήμερα αναμένεται να ορκιστεί η κυβέρνησή του με την υποστηρίξει της ΔΗΜΑΡ για να του παράσχει αριστερή κάλυψη και του ΠΑΣΟΚ για να διασωθεί ο Ευ. Βενιζέλος από την κριτική για το καταστροφικό αποτέλεσμα του κόμματος, στο οποίο ηγείται. Έντονες και οι αντιδράσεις των κομμάτων της αριστεράς με ανακοινώσεις που εξέδωσαν και δημοσιεύονται στις παρακάτω αναρτήσεις του blog.
«Σας δίνω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Σας εύχομαι καλή επιτυχία γιατί τα προβλήματα της χώρας είναι μεγάλα», του είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο Αντ. Σαμαράς μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου παρέλαβε τη σκυτάλη από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Π. Πικραμμένο.
Εντός των επομένων ωρών αναμένεται να «κλειδώσει» η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ, όπως αναφέρει το in.gr, ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται ονόματα που θα αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα. Η ΝΔ θα εκπροσωπηθεί από κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη της, ενώ από το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχουν βουλευτές, παρά μόνο τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους η νέα κυβέρνηση θα περιλαμβάνει 16 υπουργούς -συμπεριλαμβανομένου και του προσώπου που θα αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο θα ανασυσταθεί- και 12 υφυπουργούς.
Πιο αναλυτικά, πληροφορίες θέλουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αναλαμβάνουν καθήκοντα προέδρου της Βουλής και τον Βασίλη Ράπανο να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών με αναπληρωτή τον Γ. Ζανιά.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται επίσης να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Άμυνας ή υπουργού Εξωτερικών. Υποψήφιο για τις ίδιες θέσεις εμφανίζεται και το όνομα του Πάνου Παναγιωτόπουλου.
Στο υπουργείο Εσωτερικών παραμένει κατά πληροφορίες ο Αντώνης Μανιτάκης, αν και το όνομά του ακούγεται και για το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Κ.Χατζηδάκης ή ο Γ. Στουρνάρας. Αν παραμείνει στο υπουργείο Ανάπτυξης ο κ. Στουρνάρας, τότε ο κ. Χατζηδάκης οδεύει προς το υπουργείο Υποδομών.
Για το υπουργείο Υγείας ακούγονται τα ονόματα του Μάριου Σαλμά και του καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αναλαμβάνει το ΥΠΕΚΑ.
Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (μετονομασία από Προστασίας του Πολίτη) ακούγονται τα ονόματα του Κ. Τζαβάρα και του Νίκου Δένδια.
Για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και για το υπουργείο Δικαιοσύνης του Αντώνη Μανιτάκη ή του Αντώνη Ρουπακιώτη.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φέρεται να παραμένει ο Ναπολέων Μαραβέγιας.
Το υπουργείο Επικρατείας φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δ.Σταμάτης, και το υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη.
Επιπλέον, κατά πληροφορίες δημιουργούνται ξεχωριστά υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της ΝΔ. Υπουργός Ναυτιλίας φέρεται να αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Αλ.Τουρκολιάς και υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: