ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ανακοινώνεται σήμερα συγκυβέρνηση Μαύρου Μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Η επιμονή Βενιζέλου για συγκυβέρνηση επωνύμων ίσως αποδειχθεί μοιραία.


Διαφωνίες εντός του ΠΑΣΟΚ το απειλούν με διάσπαση
 
Με διαφωνίες που μπορούν να ξεπεραστούν ολοκληρώθηκε στις 11 το βράδυ της Τρίτης χθες η πρώτη κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην Βουλή προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο της συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα ξανασυνεδριάσουν για να συζητήσουν και τα υπόλοιπα θέματα .
Σύμφωνα με παραπλανητικές πληροφορίες από το Μνημονιακό στρατόπεδο του protothema.gr η τριμερής επιτροπή διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει πλήρης σύμπτωση απόψεων», τα μέλη της όμως εκτίμησαν ότι οι διαφωνίες μπορούν να ξεπεραστούν.
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Σε αυτή εξουσιοδοτήθηκε ο Φ. Κουβέλης να χειριστεί το θέμα, ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι το κόμμα δεν θα μετέχει με πολιτικά στελέχη στην κυβέρνηση αλλά με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής.
Για αυτό θυσιάζει την Μαρία Ρεπούση, ενώ αντίστοιχα από την ΝΔ ο Σαμαράς δεν υπουργοποιεί τον Μάκη Βορίδη, του οποίου η παρουσία είναι εμπόδιο στο αριστερό άλλοθι που θέλει να δώσει η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση με το Μνημονιακό μπλοκ. Η ΔΗΜΑΡ θα μετέχει με τους Αντ. Μανιτάκη και Αντ. Ρουπακιώτη (δείτε εδώ).
Όσον αφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, ο Αντ. Σαμαράς που θα είναι πρωθυπουργός θα ορίσει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης. Η ΝΔ θέλει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης Δημοσίας Τάξεως, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας. Η καταρχήν συζήτηση έχει γίνει και θα αποφευχθούν πρόσωπα που προκαλούν αντιδράσεις στα άλλα κόμματα, για να διευκολυνθεί ο Φ. Κουβέλης να φιλοτεχνήσει αριστερό προσωπείο, στην κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου.
Πληροφορίες θέλουν η συνέχιση της σύσκεψης να ορίστηκε για σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να έχει προηγηθεί η συνάντηση εργασίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές που εξέλεξε το Κίνημα, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί και στην οποία θα λύσουν τους λογαριασμούς τους, -που λίγο ακόμη και θα οδηγήσουν σε διάσπαση το ΠΑΣΟΚ- ο Ευ. Βενιζέλος και οι κορυφαίοι του κόμματος, καθώς η μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά σχέδια των τριών Μνημονιακών κομμάτων  (δείτε εδώ).
Πάντως, από την πλευρά της ΝΔ εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία για την άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που μείωσε τον κατώτατο μισθό ούτε για την επαναφορά της μετενέργειας.
Από την πλευρά της ΝΔ εξήγησαν ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ενδεχομένως να «κλειδώσουν» και επίσημα την συμφωνία και να προχωρήσουν τις διαδικασίες συγκρότησης κυβέρνησης ακόμα και αν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις του συγκεκριμένου άτυπου οργάνου, το οποίο λίγο το λογαριάζουν αν όχι εντελώς.
Εξίσου αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα εμφανίστηκαν και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ επισημάνθηκε ότι υπήρξαν διαφωνίες δήθεν, σε επιμέρους θέματα για τα εργασιακά, για ζητήματα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, λαθρομετανάστευσης και κυρίως για τα κέντρα φιλοξενίας. Σημειώνω ότι ο Ν. Τσούκαλης προτείνει την φυλάκιση των μεταναστών στην Καλογρέζα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΡΙΖΩ ΡΕΠΟΥΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ