ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Η αριστερο-δεξιά συγκυβέρνηση αιτία διαφωνίας στα όργανα της ΔΗΜΑΡ

"Σαν έτοιμοι από καιρό" ντουγρού για κατάληψη κυβερνητικών θέσεων.



Ήδη στους αριστερούς πολίτες προκαλεί αηδία η συγκατοίκηση

Την οριστική απόφαση για τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πήρε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Οι απόψεις διίστανται, αν και η πλειοψηφία των μελών της ΚΕ στη χθεσινή συνεδρίαση του ίδιου οργάνου τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής του κόμματος σε μια τέτοια κυβέρνηση. Ομόφωνα, ωστόσο, ελήφθη απόφαση να γίνει αποδεκτή η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη.
Παράλληλα, φαίνεται ότι δεν τίθεται θέμα για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, παρόλο που υπάρχουν στελέχη, όπως για παράδειγμα ο Οδυσσέας Βουδούρης, που με δημόσιες δηλώσεις τους εκφράζουν τη διαφωνία τους να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα ο Αντώνης Σαμαράς.

«Δεν θα ήταν για εμάς το μείζον. Από τη στιγμή που φαίνεται ότι υπάρχει αποδοχή από όλες τις πλευρές, δεν θα βάζαμε εμείς τέτοιου είδους προσκόμματα»

ανέφερε σε δημόσιες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, την στιγμή που η επιλογή της να στηρίξει την συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δίνοντάς της αριστερό άλλοθι, προκαλεί αηδία στους αριστερούς πολίτες! Ήδη στο διαδίκτυο άρχισαν να κάνουν της εμφάνισή τους περιπαιχτικά σχόλια και σκίτσα!

Κοσμεί χαρακτηριστικά τον αρχηγό της Μνημονιακής άποψης!
Το Σχέδιο Άμεσης Διακυβέρνησης

Βασικό υποτιθέμενο διαπραγματευτικό όπλο του Φ. Κουβέλη στις διαβουλεύσεις με τους Αντ. Σαμαρά και Β. Βενιζέλο είναι το Σχέδιο Άμεσης Διακυβέρνησης που είχε παρουσιάσει λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, το οποίο αποτελεί «μια προσπάθεια ανεύρεσης ενός κοινού τόπου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων».
Τώρα πως μπορεί να καρποφορήσει από την στιγμή που δεν θα υπάρχει προσχώρηση είναι το ζητούμενο, αν και ελάχιστα γίνεται πιστευτό από τους καχύποπτους πολίτες.
Το σχέδιο αυτό αφορά την αποδέσμευση από το Μνημόνιο μέσω της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017, την κάθαρση στο πολιτικό σύστημα και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την ανασυγκρότηση της υπαίθρου, ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για ανέργους και φτωχούς καθώς και μορατόριουμ εξοπλισμών με την Τουρκία για τους εξοπλισμούς, την αντιμετώπιση των μεταναστών με εφαρμογή σχετικών νομών,  για το οποίους πρόγευση πήραμε από τον βουλευτή Αχαΐας Ν. Τσούκαλη, που πρότεινε τον εγκλεισμό των μεταναστών στην αστυνομική σχολή Καλογρέζας ή τον εξορισμό τους σε ξερονήσια όπως πρότεινε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιομπαζολιάς.

Διαφωνίες στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ
Χθες το απόγευμα που ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών η μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία δεν διακόπηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Φ. Κουβέλη με τον Αντ. Σαμαρά, υπέρ της παραμονής της ΔΗΜ.ΑΡ. στην αντιπολίτευση τάχθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Στ. Μπαγεώργος, Γ. Ζορκάδης, Σ. Παπαθανασίου κι Αν. Νεφελούδης, υπογραμμίζοντας ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ σχηματίζουν πλειοψηφία κι ότι η συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν είναι απαραίτητη.
Από την άλλη, τα στελέχη που στηρίζουν την συμμετοχή στην κυβέρνηση τονίζουν ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. μπορεί να εγγυηθεί τον προοδευτικό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης, παραγνωρίζοντας βέβαια ότι πρόκειται για Μνημονιακή συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Δεξιά που αποτελεί συνέχεια αυτής προ των πρώτων εκλογών και με την βούλα των υπογράψαντων αρχηγών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: