ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Έψαξαν λίγο παραπάνω και τον βρήκαν, παρά τις αντιδράσεις ΔΗΜΑΡ

Γ. Στουρνάρας, νέος Υπ.Οικ.

Άκρως μνημονιακός ο νέος Υπ. Οικονομικών... 
Στην περιπέτεια της αναζήτησης υπουργού Οικονομικών βρέθηκε η χώρα, έστω για λίγο. Ο Β. Ράπανος υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας. Οι Ευρωπαίοι "έκοψαν" τον Δ. Αβραμόπουλο, που επιθυμούσε να μας εκπροσωπήσει στη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, λόγω ασυμβίβαστου. Μας εκπροσωπούν ο Κ. Παπούλιας και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φ. Κουβέλης σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, που θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας στη σύνοδο κορυφής.
Ο Αντ. Σαμαράς εξήλθε από το νοσοκομείο, αλλά αδυνατεί να παραστεί στη σύνοδο κορυφής. Στην οικία του όπου αναρρώνει ο Αντ. Σαμαράς συσκέφθηκε χθες με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη και ανέθεσαν καθήκοντα νέου Υπ. Οικονομικών στο άλτερ έγκο του Στ. Μάνου, τον Γ. Στουρνάρα, πατενταρισμένο μνημονιακό.

 ...και κατάλληλος για ξεπούλημα της χώρας

Ο Γ. Στουρνάρας, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Ινστιτούτου του ΣΕΒ, πρόσωπο με θητεία στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, αναλαμβάνει με κεντρική επιδίωξη την εκποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, για την οποία είχε παρουσιάσει προ μηνών, μαζί με τον Στ. Μάνο, το περιβόητο «Σχέδιο Αρχιμήδης». Σύμφωνα με το σχέδιο επρόκειτο να μεταβιβαστούν αεροδρόμια, λιμάνια και άλλα κρατικά ακίνητα σε εταιρεία με αντάλλαγμα 125 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμώμενης αξίας περίπου 300 δισ. ευρώ. Μετά λοιπόν την ανάληψη είναι ως να βρίσκεται αυτοπροσώπως η Τρόικα στην κυβέρνηση και μάλιστα στο Υπ.Οικ. διά του υπουργού Γ. Στουρνάρα. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το ΚΕΠΕ, επίσημος κρατικός φορέας, προβλέπει μαύρο καλοκαίρι για την ελληνική οικονομία, με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 9,14% και επιτάχυνση της ύφεσης στο τέλος κατά 6,7% έναντι επίσημης πρόβλεψης 4,7%.
Πάγωμα και από τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μετά την συναπόφαση Κουβέλη και αντιδράσεις του Γραμματέα της.

«Ψύχρα» από τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ.
Με παγωμάρα υποδέχτηκαν στη ΔΗΜ.ΑΡ. την ανακοίνωση του ονόματος του νέου υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ενός προσώπου που έχει συνδεθεί στενά με τις μνημονιακές πολιτικές.
Πριν από την ανακοίνωσή του ορισμού του Γ. Στουρνάρα, ο Γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ., Σπ. Λυκούδης, είχε ζητήσει σε ραδιοφωνική του παρέμβαση το πρόσωπο που θα επιλεγεί να έχει τα ίδια πολιτικά χαρακτηριστικά με τον Β. Ράπανο, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία ο νέος υπουργός Οικονομικών «να είναι κάποιος που να μην έχει θετική στάση απέναντι στα Μνημόνια».
Στην παρέμβασή του ο Σπ. Λυκούδης άσκησε και αυτοκριτική για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην Σύνοδο Κορυφής. Ο Σπ. Λυκούδης τόνισε ότι «είμαστε αδικαιολόγητοι συνολικά. Θα έπρεπε και εμείς ως ΔΗΜ.ΑΡ. να έχουμε γνώση του θέματος. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να παρουσιάζει αυτήν την εικόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: